Görüş Bildir
Haberler
Takımı İdman Yaparken O Delilikle Dahilik Arasında Düz Koşu Yapıyor: Jürgen Klopp

etiket Takımı İdman Yaparken O Delilikle Dahilik Arasında Düz Koşu Yapıyor: Jürgen Klopp

Nsycl
07.04.2016 - 18:26

Futbolculukla başlayan ve arkasından gelen teknik direktörlük kariyerine önce Mainz ardından Borussia Dortmund ve bu yılın başında Liverpool ile devam eden Klopp, başarılı bir direktör olmasının yanında, tepkileri, açıklamaları, oyun zekası ile insanlarının sempatisini kazanmış ve herşeyeden önce Borussia Dortmund taraftarının gönlünde taht kurmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çok bilinmeyen futbolculuk dönemi

1989 yılında Mainz'de ilk olarak forvette görev yaparken, daha sonra defans mevkisine geçti. Mainz'da başlayan futbol hayatı 12 yıl sürdü ve oynadığı 325 maçta 52 gol kaydetti.

Bir fenomenin doğuşu

Jürgen Klopp, 25 Şubat 2001'de takımıyla son maçına çıktıktan sonra, takımın başına getirildi. Geldiği yıl takımını ligde tutmayı başaran Klopp, 2002-03 sezonunda üst lige çıkmayı averajla kaybetti.  Klopp'lu Mainz, ertesi sezon ise averajla üçüncü olarak tarihinde ilk kez Bundesliga'ya yükseldi.

Çok da başarılı olamadığı Mainz'dan Ayrılışı

O sezonu da ligde 11. sırada tamamlayan kırmızı-beyazlı ekip, 2006-07 sezonu sonunda tekrar Bundesliga 2. lige düştü. 2007-08 sezonunda üst lige çıkmayı başaramayınca, Klopp'un sözleşmesi uzatılmadı ve takımından ayrıldı.Mainz kariyerini 109 galibiyet, 78 beraberlik, 83 mağlubiyetle kapattı ve yeni bir maceranın yolunu tuttu.

Borussia Dortmund Kariyerinin Başlangıcı

Jürgen Kloop, Mainz'dan ayrıldıktan sonra, Borussia Dortmund'la anlaşarak yeni takımıyla iki yıllık sözleşme imzaladı. Alman teknik adam ilk sezonunda Dortmund'u daha iyi bir noktaya taşımış fakat Avrupa kupasına taşımayı başaramamıştır. Buna rağmen Dortmund yönetimi sezon bitmeden ‘Kloppo’'nun sözleşmesini 2012 yılına kadar uzattı.

Sarı-Siyah efsanenin yeniden doğuşu

2011 2012 yılında Dortmund, lige kendi sahasında aldığı 2-0'lık Bayer Leverkusen mağlubiyetiyle başlamasına rağmen, daha sonra 7 maçlık bir galibiyet serisi yakalayarak 8. haftada Mainz'dan liderliği devraldı. Bu sezonda topladığı 81 puanla Bayern Münih'in 1971-1972 sezonunda kırdığı 79 puanlık rekorunu ekarte etti ve birincliği eline aldı. Klopp bu konuyla ilgili 'Bu puana muhtemelen kimse ulaşamaz. 30-40 yıl sonra bunu hatırladığımızda yüzümüzde gülümseme olacak' yorumunu yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Borussia Dortmund'la yaşadığı şampiyonluk

Dortmund sezonun ikinci yarısında her ne kadar puan kayıpları yaşasa da mutlu sona ulaşmayı bildi. Bu takım Klopp'un liderliğinde sekiz yıl aradan sonra şampiyonluk yaşadı ve 7. lig şampiyonluğuna sahip oldu. 2011-2012 yılı hem Borussia Dortmund hem de Jürgen Klopp için mükemmel geçmişti.

Delilik ile Dahilik arasındaki o ince çizgi

Elindeki kısıtlı imkanları en doğru şekilde kullanarak hem takımına, hem de oyuncularına büyük artılar kattı. Yaptığı şey teknik direktörlükten ziyade adeta futbol mühendisliği olan Klopp, geleceğin futbol mantalitesine büyük katkıda bulundu.

Duygularını uçlarda yaşayan bir Alman

Yaptığı açıklamalarıyla, sevinciyle, hüznüyle, oyun zekasıyla herkesin saygısını ve ilgisinin kazanmış olan Klopp, söylemek istediklerini de hiç bir zaman esirgemeyen bir teknik adam olmuştur. 

2 yıl önce oynanan Galatasaray maçının ardından kendisine yöneltilen 'Dortmund'u sıfırdan aldınız ve buralara kadar getirdiniz. Bizim ne yapmamız gerekir?' sorusuna, 'Ben, başkanım ve yöneticilerim Türk mantalitesinde olsa buraya kadar gelemezdim' cevabını veren Klopp bizi bizden daha iyi özetlemişti.

Her güzel şeyin bir sonu vardır

Klopp'un 2014-2015 yılında alınan talihsiz sonuçların önüne geçemeyeşi, taraftarlarla arasına girdi ve o sezon hiç yaşamadığı kadar zor günler geçirdi. Bu dönem bile yaptığı ilginç açıklamalarla dikkatleri üzerine çeviren Klopp, istifa söylentileri ile ilgili 'Futbolda bunlar var. Sürekli başarı isteyen Bayern'i tutsun' ve ' Eğer Hoffenheim'a 14-0 falan kaybedersek o zaman istifayı düşünürüm' gibi açıklamalar yapmıştı.

Ve beklenen son..

Ve beklenen son Nisan ayının ortalarında Borussia Dortmund yönetiminden geldi ve yöneticiler yıl sonunda Klopp ile yollarını ayıracaklarını açıkladı. Konuyla ilgili 'Bu takım kenarda %100 kendini veren bir hocaya sahip olmayı hakediyor. Yorgun olduğum için değil. Başka bir Avrupa takımıyla da görüşmedim. Bu kararı bugün açıklayarak herkesin kendini adapte etmesini sağlamamız önemliydi' açıklaması yaptı ve o andan itibaren hangi takıma gideceği yönünde spekülasyonlar gündeme bomba gibi düştü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Liverpool'un başına geçişi

Borussia Dortmun'un başından ayrılışından sonra hakkında çıkan Manchester United, Manchester City ve hatta Fenerbahçe iddiaları gündemi meşgul ederken o seçimini ve yaptı ve Liverpool'da Brendon Rodgers'ın gidişinin ardından boşalan koltuğu dolduracağını açıkladı.

Çağımızın idollerinden biri

Gerek tarzıyla, gerek açıklamalarıyla, gerek oyun tarzıyla ve hiçbiri değilse bile bize izlettiği mükemmel takımıyla hepimizin takdirini kazanmış bir teknik adam. Götze'nin ve Lewandowski'nin ayrılmadığı durumu hayal edip hüzünlenen futbolseverlere bir önerimiz var. Önümüzdeki seneyle birlikte Klopp'lu Liverpool da izlemeye değer bir hal alacak.

Hatırlatma: Klopp 7 Nisan akşamı uzun süredir ziyaret etmediği evine geri dönüyor.

BONUS: Bu akşam oynanacak maçtan önce Klopp'un soyunma odasını karıştırmaması için konulan tabela

BONUS: Bu akşam oynanacak maçtan önce Klopp'un soyunma odasını karıştırmaması için konulan tabela

Senin soyunma odan bu tarafta Klopp :)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
283
65
45
10
6
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
No Shame

https://www.youtube.com/watch?v=9kr0wUkZGto (muhabbet 2.dkdan sonra başlıyor) :))