Görüş Bildir
Haberler
Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ı Eleştiren Bülent Turan'a AK Parti'den Destek Yağmış

Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ı Eleştiren Bülent Turan'a AK Parti'den Destek Yağmış

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık’ı, komedyen Şahan Gökbakar ile yaşadığı polemik nedeniyle eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'a parti içerisinden büyük destek geldiği belirtildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ünlü komedyen Gökbakar ile Twitter üzerinden polemiğe giren Kızılay Genel Başkanı Kınık’a tepki gösteren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan’ın bu çıkışının, parti içerisinde tepki yerine destek gördüğü ortaya çıktı. 

T24'ten Eray Görgülü'nün haberine göre,Turan’ın, aralarında üst düzey yetkililerin de olduğu çok sayıda AK Partili isimden destek mesajı aldığı öğrenilirken, partililerin Kızılay’a yönelik tepkilerini dile getirdiği belirtildi. 

Muhalefet partilerinden de bazı isimlerin Turan’ı arayarak tebrik ettiği ifade edildi. Bu arada AK Parti kulislerinde de Kınık’ın hem deprem sonrasında yaşananlar hem de bugüne kadar yapmış olduğu açıklamalar nedeniyle istifa etmesi gerektiği ve partiye zarar verdiğinin konuşulduğu öğrenildi.

“Görevden alınacaksam, kayyumla olur”

“Görevden alınacaksam, kayyumla olur”

Kınık’ın ise yakın çevresine, “İstifa etmeyi gerektirecek bir durum yok. Biz istifa edersek, yardım süreci yönetime zafiyete uğrar” dediği öğrenildi. Kınık’ın, diğer yandan, görevden alınacaksa da bunun ancak kayyum yoluyla olabileceğini dile getirdiği ifade edildi.

Ne olmuştu?

6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından çadır sattığı ortaya çıkan Kızılay, eleştirilerin hedefi haline gelirken Genel Başkan Kerem Kınık da yaptığı açıklamalarla kamuoyunun tepkisini çekmişti. Kınık, birkaç kez de Gökbakar’la yaşadığı polemiklerle gündeme gelmişti.

Son olarak Gökbakar, gazeteci Murat Ağırel’in bir yazısını alıntılayarak, “Keremin mumu, Murat Ağırel’e kadar yanar. Afet anında, millet açıktayken Kızılaydan ÇADIR SATAN KEREM kendini Atatürk ve İsmet İnönüye iftira atarak savunmaya kalkmıştı. Yokmuş öyle bir şey… ha bu arada noldu seni milletvekili adayı yapmıyorlar mı?” paylaşımında bulunmuştu. Kınık da Gökbakar’ın eleştirisine şu ifadelerle yanıt vermişti:

'Şahancım ne güzel biz deprem bölgesinde sen Marmariste birbirimize bulaşmadan yaşamaya başlamıştık. Ama bu müfteri ifaden beni cevaba mecbur etti. Murat Ağırel’in yazısına cevabım aşağıda. Bu arada davetimiz baki gel depremzedelerimize birlikte hizmet edelim. Hem devletimiz ve gönüllüler sahayı çok hızlı toparladı ilk zamanlarda duyduğun endişeler de yok artık merak etme.'

Kınık’ın tweetini alıntılayan AK Partili Turan da 'Allah aşkına ‘Şahancım’ ne, ‘bulaşmak’ ne? Bu nasıl bir üslup? Yok mu sizin avukatınız/basın danışmanınız açıklama yapılacaksa yapsın! Göreviniz Recep İvedik tiplemesiyle bu seviyede bir polemik midir? Sadece işinize odaklansanız artık!' demişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
35
9
4
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
sinan

iyi polis kötü polisçilik

Art Ankara

“İstifa etmeyi gerektirecek bir durum yok. Biz istifa edersek, yardım süreci yönetime zafiyete uğrar” bir kişinin gitmesi ile sitemi bozulan yerde zaten işle... Devamını Gör