Görüş Bildir
Haberler
Kıyafet Renklerinin İnsanlar Üzerinde Yaratığı Güçlü Etkiler

etiket Kıyafet Renklerinin İnsanlar Üzerinde Yaratığı Güçlü Etkiler

Nurseda Gerek
08.06.2022 - 14:00

Renklerin insan psikolojisi üzerinde çok büyük etkileri mevcut. Bu etkiler farkında olmadan modumuzu etkilerken, iletişim halinde olduğumuz kişilere de dokunuyor. Günümüzün moda anlayışı renkli ve hareketli parçaları barındırırken, renklerin insanlar üzerinde bıraktığı etkileri görmezden gelmek bizce imkansız! Gelin, farkında olmadan kullandığımız renkli parçaların insanlar üzerinde bıraktığı etkileri birlikte inceleyelim. 

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Pembe sevgiyi çağrıştırıyor!

Pembe sevgiyi çağrıştırıyor!

Günümüzün en trend renklerinden biri olan pembe, saf sevmeyi ve empati kurmayı çağrıştırıyor. İnsanlar üzerinde bıraktığı en güçlü etkilerden biri de umut. Saf duyguları barındıran bu renk türü, aşk ve sevgi gibi güçlü enerjileri barındırdığı da söylenebilir. 

Sevgiyi çağrıştıran pembe renk ürünlere buradan ulaşabilirsiniz.

Gücün ve paranın rengi: Mor

Gücün ve paranın rengi: Mor

Enerjisi ile en güçlü etkilere sahip olan renk kuşkusuz mor. Mor uzun yıllardır zenginliğin, asaletin ve paranın simgesi halinde. Özellikle sosyete ile ilişkilendirilen bu renk, uzun yıllar önce sadece varlıklı ailelerin giyebildiği bir ton olarak öne çıkmaktaydı. 

Gücünüzü ortaya koymak için buraya tıklayabilirsiniz.

Kırmızı rengi tutkunun gücünü simgeliyor.

Kırmızı rengi tutkunun gücünü simgeliyor.

En iddialı renklerden biri olan kırmızı, cesur seçimlerden hoşlananların tercih ettiği bir tondur. Özellikle tutkuyu barındıran kırmızı rengi, genellikle güçlü ve dışa dönük insanların tercihidir. Kırmızı rengi en açıklayıcı haliyle; cesaret, özgüven, tutku, sevgi ve tehlike ile özdeşleştiriliyor. 

Tutkunuzu dışa vurmanın vakti geldiyse, buraya tıklayarak kırmızı ürünlere ulaşabilirsiniz.

Yeşil özgüveni arttırıyor.

Yeşil özgüveni arttırıyor.

Doğa ile ilişkilendirilen yeşil rengi en genel anlamda özgüven ile ilişkilendirilir. Güven, huzur ve dengeyi yansıtan bu renk, özgüvenin dışa vurmasını sağlayan en etkili renklerden biridir. Pozitif etkileri ile hem kullanan kişiye hem de çevresine canlılığı, yeniliği ve gençleşmeyi yansıtır. 

Özgüveninizi arttıracak yeşil renk ürünler burada.

Siyahın asaleti...

Siyahın asaleti...

Neredeyse en sık tercih edilen renk kuşkusuz siyahtır! Siyah renginin güçlü etkileri kullanan kişilerde yoğun etkiler uyandırır. Bu etkilerden en belirgin olanı ise, siyah renginin zarif etkisi diyebiliriz. Siyah; asalet, zarafet, güç ve tutarlılıkla ilişkilendirilmektedir. 

Asaletinizi yansıtacak ürünler için tık tık!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sarı rengi dikkat arttırıyor!

Sarı rengi dikkat arttırıyor!

Güçlü etkileri ile sarı renk, insan psikolojisine adeta hükmediyor! Yaratıcılığı tetikleyen etkileri ile genellikle dışa dönük insanların tercih ettiği bu ton, aynı zamanda zihni açıyor ve dikkat arttırıyor. 

Yaratıcı yanınızı ortaya çıkarmanızı sağlayacak sarı renk ürünleri buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Beyaz saflığı simgeliyor.

Beyaz saflığı simgeliyor.

Saflığın rengi olarak kabul edilen beyaz, masumiyet ve temizlik ile de ilişkilendirilmektedir. Çoğu kültürde pozitif etkileri olduğu kabul edilen bu rengin, gelinlik modellerinde başrolde olması da masumiyet ve saflık ile ilgilidir. 

Saf yanınızı ortaya çıkarak beyaz ürünler burada.

Özgür ruhların rengi: Turuncu

Özgür ruhların rengi: Turuncu

Bıraktığı izlenim ile özgürlüğü çağrıştıran turuncu rengi, dinamik ve dışa dönük insanların tercih ettiği bir renktir. Özellikle sık sık turuncu giyen insanların daha aktif olduğu söylentiler arasındadır. Kırmızıdan sonra en sıcak renk olan turuncu, akışta olmayı sağlayan en etkili renktir.  

Akışta olma zamanı! Özgür yanınızı açığa çıkaracak turuncu ürünleri buraya bıraktık.

Mavi en huzurlu renktir.

Mavi en huzurlu renktir.

Huzur ile ilişkilendirilen mavi, insanlar üzerinde adalet duygusunun uyandıran güçlü bir renktir. Genellik sakin, huzurlu ve eşitlikçi insanların tercih ettiği bu renk türü, güven duygusunu da pekiştirmektedir. 

Huzurlu ve sakin bir görünüm için seçtiğimiz mavi ürünleri buraya tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Kahverengi iradeyi çağrıştırıyor.

Kahverengi iradeyi çağrıştırıyor.

En az siyah kadar çok tercih edilen kahverengi, iradeyi ve gücü temsil etmektedir. Genellikle planlı programlı yaşayan insanların en sık tercih ettiği rengin kahverengi olduğunu söyleyebiliriz.  Kahverengi pek çok anlamı ile insan üzerinde yoğun etkiler bırakmaktadır. 

Kahverenginin gücü için tık tık!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarafsızlığı ve tutuculuğu gri rengi simgeliyor.

Tarafsızlığı ve tutuculuğu gri rengi simgeliyor.

Siyah ve beyaz renklerinden bir araya gelen gri rengi, tarafsızlığı temsil etmektedir. En açıklayıcı şekilde gri rengi; tarafsız, tutucu ve istikrarlı kişileri yansıtan güçlü bir renk tonudur.

Gri kombinlerle benzersiz görünümler oluşturmak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Bizi, onedio.vitrin Instagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

Bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın