Görüş Bildir
Haberler
Kişilik Profili Testine Göre Hangi Karakter Grubunda Yer Alıyorsun?

etiket Kişilik Profili Testine Göre Hangi Karakter Grubunda Yer Alıyorsun?

Serngl
25.05.2019 - 17:59

Florence Littauer'in bilimsel kişilik profili testi kitabında (Kişiliğinizi Tanıyın), karakterler dört ana gruba ayrılıyor. Bakalım sen, kişilik özelliklerine göre bu testteki dört ana karakterden hangisisin? 

Not: Bu test sayesinde yalnızca kendi karakterini değil, sevgilinin ya da çevrendeki herhangi birinin karakterini de açığa çıkarabilirsin. 

Haydi başlayalım artık!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Önce güçlü yönlerinden başlayalım. Bir bütün olarak ele aldığımızda hangi şık sana en çok uyan özellikleri içinde barındırıyor?

2. İnsanlarla olan ilişkini nasıl tanımlarsın?

3. Biraz da zayıf yönlerinden bahsedelim... Sana en uygun olan özellik grubunu seç bakalım.

4. İş ya da okul yaşantında nasıl biri olduğunu soralım öyleyse?

5. Peki ya en yakın arkadaşınla arandaki ilişki neye dayanıyor sence?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Peki biraz da seni ebeveyn olarak düşünelim. Çocuğun varsa ya da ileride olursa, ona nasıl bir ebeveyn olursun?

7. Sonlara doğru yaklaşıyoruz... Olumsuz durumlar karşısında nasıl bir tavır takınırsın?

8. Son soruya da cevap ver, sana karakter tipini söyleyelim artık... Sence kişinin karakterini bunlardan hangisi daha çok etkiler?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Senin karakterin Popüler Optimist!

Senin karakterin Popüler Optimist!

Evet, sen tam bir popüler optimistsin! Senin de tıpkı diğer popüler optimistler gibi karakterinin belirleyici özellikleri, duygusallık ve kanıtlayıcılık. Bütün optimistler işi eğlenceye dönüştürürler ve insanlarla bir arada olmayı severler. Her bir olay onlar için yeni eğlencelerin açığa çıkarılacağı birer deneyimdir. Peki popüler optimistlerin temel karakteristik özellikleri nelerdir? Bir kere optimistler cazip kişiliklerdir. Renkli kişilikleri ve doğal karizmaları sayesinde insanları kendilerine çekmeyi başarırlar. Konuşkan ve öykücü bir yapıları vardır. Herkes dümdüz konuşur ancak popüler optimistler resmen olayları öyküleştirerek anlatır. Bulundukları ortamın her daim neşe kaynaklarıdır. Onlar daima dikkatlerin merkezi olmaktan hoşlanırlar. Hayatın renkli detaylarını yakalamak konusunda da üzerilerine yoktur. Resmen öylesine bir konuşma yetenekleri vardır ki dinleyiciyi esir alırlar. Fiziksel temastan da bir o kadar hoşlanırlar. Daima sevdiklerini öpmek, kucaklamak isterler. Optimistler büyük masum gözlere sahip tek karakter tipidir. Saftırlar ve ilerlemiş yaşlarına rağmen bile o çocuksu saflığı kaybetmezler. Üstelik çoşkun ve iyimserdirler. Meraklı oluşları onları daima her şeyi bilmeye iter. Her türlü iş için gönüllüdürler, yaratıcı ve renkli fikirleri vardır. Kolaylıkla arkadaşlık kurabilirler ve insanlarla iletişimleri de bir o kadar iyidir. Kısaca onlar, bu dünyanın eğlence kaynağıdır! Bu dünyanın popüler optimistlere o kadar çok ihtiyacı var ki! 

Senin karakterin Güçlü Klorik!

Senin karakterin Güçlü Klorik!

Evet, sen tam bir güçlü kloriksin! Sen de tıpkı diğer güçlü klorikler gibi hayal eden ve en ulaşılmaz yıldıza ulaşmayı hedefleyen insansın. Diğer karakter özellikleri düşünür, konuşur ama klorikler ortaya bir şeyler çıkartır. Çünkü onların mottoları 'ŞİMDİ YAP'tır. Güçlü klorikler lider doğmuşlardır ve önlerine hangi engel çıkarsa çıksın bunun üstesinden gelmeyi başarırlar. Zorlayıcı bir karaktere sahip olan klorikler, daima doğru gitmeyen şeyleri değiştirmek zorunda hissederler. Asla uyuşuk olmayan bir karakter tipi varsa o da güçlü kloriklerdir. Onlar düşünür ve yapar, ötesi yoktur. Daima kararlıdırlar ve güçlü istekleri vardır. Ellerinden her iş gelir ve hedefe yönelik hareket ederler. İyi organize olurlar ve işi delege etme yeteneğine sahiptirler. Zorluklar karşısında başarılı olurlar ve etrafında birilerinin olmasına ihtiyaç duymazlar. Onlar daima kendi başlarının çaresine bakacak donanıma sahiptirler. Genellikle doğrudurlar ve bir şeyin doğru olduğundan emin olmadan onu kabul etmez ya da dile getirmezler. Yine güçlü kloriklerin ayırt edici özelliklerinden biri de ne durumda olurlarsa olsunlar soğukkanlılıklarını kaybetmemeleridir. Onlar bu dünyanın hareket kaynağıdır! Bu dünyanın güçlü kloriklere o kadar çok ihtiyacı var ki! 

Senin karakterin Melankolik!

Senin karakterin Melankolik!

Evet, sen tam bir melankoliksin! Sen de tıpkı diğer melankolikler gibi derin, düşünceli ve çözümleyici bir yapıya sahipsin. Melankoliklerin en belirgin özellikleri, içe dönük olmalarıdır. Diğer karakterler içini dökmeyi tercih etse de, melankolikler susmayı tercih eder. Melankolikler uzun vadeli ve sonsuza kadar uygulayabilecekleri işleri yapmak isterler. Yazarlar, ressamlar ya da müzisyenler genellikle melankoliklerden çıkar, çünkü onlar zeki ve entelektüel kişiliklerdir. Ayrıca yetenekli ve yaratıcılardır. Tüm karakterler içinde en yetenekli ve yaratıcı olanı melankoliklerdir. Melankolikler için listeler, grafikler ya da planlar hayatın önemli bir parçasıdır. Onlar daima düzenli ve sistemli düşünürler. Onlar kimsenin umursamayacağı detaylarda adeta kaybolurlar. Düzenli ve organize olmuş kişilerdir. Melankolikler daima düzenli ve derli topludur. Mükemmeliyetçilik onların en belirgin özelliklerinden biridir. Onların hayat felsefesi, 'Bir şey yapmaya değerse, iyi yapmaya değer'dir. O yüzden onların elinden çıkan bir işin kötü olma ihtimali yoktur! Aynı zamanda ekonomik bir karakterdir. Müsrif olmazlar ve elden düşme şeyleri genellikle severler. Diğer insanların sorunlarıyla daima ilgilenirler ve merhametlidirler. Çevrelerine karşı da daima duyarlı bir tavır takınırlar. Onlar bu dünyanın organize edicisidir! Bu dünyanın melankoliklere o kadar çok ihtiyacı var ki! 

Senin karakterin Barışçıl Soğukkanlı!

Senin karakterin Barışçıl Soğukkanlı!

Evet, sen tam bir barışçıl soğukkanlısın! Barışçıl soğukkanlılar diğer karakter grupları içinde anlaşması en kolay olanıdır! Çünkü barışçıl soğukkanlılar her durumun insanıdır. Soğukkanlılar karmaşık olmayan kişiliklere sahiptir. Onların karakterleri oldukça sadedir. Yumuşak başlılardır ve olayları basamak basamak fazla ciddiye almadan değerlendirmeyi severler. Çok ileriyi düşünmek onlara göre değildir. Barışçıl soğukkanlılar durgun, soğukkanlı ve derli-toplu olurlar. Oldukça sabırlıdırlar ve davranışları dengelidir. Onlar tipik yönetici olarak tanınırlar ve yönetme yeteneğine sahiptirler. Sorunları enine boyuna düşünürler ve her durumda sakin kalarak barışçıl bir yol izlerler. Barışçıl soğukkanlıların pek çok arkadaşı vardır ve insanlarla kolay anlaşırlar. Aynı zamanda barışçıl soğukkanlılar çok da iyi birer dinleyicidir. Onlar genellikle konuşmak yerine dinlemeyi tercih ederler. Hatta öyle ki bazen tek bir kelime dahi etmeyebilirler yalnızca arkadaşlarını dinlerler. Bütün herkesin birer barışçıl soğukkanlı arkadaşa ihtiyacı vardır! Onlar bu dünyanın rahatlatıcı gücüdür! Bu dünyanın barışçıl soğukkanlılara o kadar çok ihtiyacı var ki! 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1141
486
265
116
64
62
45
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?