Görüş Bildir
Haberler
Kış Saati Uygulaması Nedir? Türkiye'de Kış Saati Uygulamasına Geçilecek mi, Saatler Geri Alınacak mı?

Kış Saati Uygulaması Nedir? Türkiye'de Kış Saati Uygulamasına Geçilecek mi, Saatler Geri Alınacak mı?

Türkiye'de 2016 yılından beri uygulanmayan kış saati uygulamasına bu yıl geçilip geçilmeyeceği merak konusu oluyor. Çok sayıda vatandaşın gündeminde yer alan uygulama tartışılıyor. Kış saati uygulaması Twitter'da gündem oldu. Peki, Kış saati uygulaması nedir ? Türkiye'de kış saati uygulamasına geçilecek mi, saatler geri alınacak mı? İşte merak edilen tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Dünya genelinde pek çok ülkede kış saati uygulamasına geçiş yapılmasıyla birlikte, Türkiye'de bazı akıllı telefon, saat, tablet ve bilgisayarda saat güncellemesi yapıldı. Bu durum üzerine 'Türkiye'de saatler değişti mi? Saatler geri alındı mı? Kış saati uygulamasına mı geçildi?' gibi sorulara yanıt aranmaya başlandı. Peki, Kış saati uygulaması nedir ? Türkiye'de kış saati uygulamasına geçilecek mi, saatler geri alınacak mı?

Kış Saati Uygulaması Nedir?

Kış Saati Uygulaması Nedir?

Avrupa’da 30 Ekim Cumartesi’yi 31 Ekim Pazar gününe bağlayan gece 03.33’te saatler bir saat geriye alındı. Türkiye’de ise 2016 yılında yürürlüğe giren kararla sabit saat uygulamasına geçildi. Böylece kış-yaz saati ayrımı kalktı. Türkiye'de 2016 yılında Bakanlar Kurulu tarafından alınan karardan bu yana Kış saati ve Yaz saati uygulamaları gerçekleştirilmiyor. Bu nedenle Türkiye'de, Avrupa ülkelerinde olduğu gibi saatlerin ileri veya geri alınması gibi bir durum söz konusu olmayacak. Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı kararında, gün ışığından daha fazla yararlanmak için bütün yurtta uygulanan yaz saati uygulamasının yıl boyu sürdürülmesinin kararlaştırıldığı belirtildi. Yani Türkiye'de saatler geri alınmayacak.

Saatler Geri Alınacak mı?

Saatler Geri Alınacak mı?

Hayır, bu sene de saatler geri alınmayacak. Kış saati uygulaması, gün ışığından daha fazla yararlanmak amacıyla 2016'da Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile yürürlükten kaldırıldı. Böylelikle kış saati uygulaması sona ermiş oldu.

Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 6 Eylül 2016 tarihli ve 24005 sayılı yazısı üzerine, Günün Yirmi Dört Saate Taksimine Dair Kanun'un 2. maddesine ilişkin değişikliği içeriyor..

Türkiye'de Kış Saati Uygulamasına Geçilecek mi?

Türkiye'de Kış Saati Uygulamasına Geçilecek mi?

Bu konu Twitter'da da gündem olurken çok sayıda vatandaş, güne karanlıkta başlamamak adına saat uygulamasının yeniden devreye sokulması gerektiği görüşünü bildiriyor.

Bu konuda resmi makamlardan ya da yetkililerden ise henüz bir açıklama yapılmış değil.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
7
2
1
0
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın