Görüş Bildir
Haberler
Kış Lastiği Uygulaması Başladı mı? Kış Lastiği Uygulaması Ne Zaman Başlayacak? Kış Lastiği Takmamanın Cezası?

Kış Lastiği Uygulaması Başladı mı? Kış Lastiği Uygulaması Ne Zaman Başlayacak? Kış Lastiği Takmamanın Cezası?

Kış lastiği uygulaması trafik kurallarına göre her yıl kış aylarında yolcu ve eşya taşımalarında zorunlu tutuluyor. Ticari araçlar için zorunlu kış lastiği uygulamasına günler kala oto lastikçilerde yoğunluk yaşanıyor. Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için başlayacak kış lastiği takma zorunluluğunun tarihi merak konusu oldu. Peki, kış lastiği uygulaması başladı mı, kış lastiği uygulaması ne zaman başlayacak? Kışlık lastik uygulaması hangi araçları kapsayacak? İşte tüm bu soruların cevabı...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği uygulaması, her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Aralık 2021 tarihinde başlayıp 1 Nisan 2022 tarihinde sona erecektir. Kurala uymayan araçların sürücülerine 835 TL ceza kesilecek. Kamyon, çekici, tanker, otobüs gibi büyük araçların tahrikli dingilleri (araçlarda şafta bağlı olup çekiş gücü sağlayan dingil) üzerindeki tüm lastikleri ile kamyonet, minibüs ve ticari otomobillerin araca monteli tüm lastiklerinin yanı sıra seyir esnasında değiştirilmek zorunda kalınan lastiklerin yerine takılacak lastiklerin de kış lastiği olması gereklidir.

Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması Başladı mı?

Zorunlu Kış Lastiği Uygulaması Başladı mı?

Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği uygulaması, her yıl olduğu gibi bu yıl da 1 Aralık 2021'de başlıyor. Bu uygulamanın sona ereceği tarih ise 1 Nisan 2022. Buna göre, yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlar her sene 1 Aralık ile 1 Nisan tarihlerinde zorunlu olarak kış lastiği kullanacak.

Araçların denetimi, Bakanlığın yetkilendirdiği personelin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimleri tarafından yapılacak. Kış lastiği takma zorunluluğuna uymayan sürücülere 846 lira ceza kesilecek. Bu ceza, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak yeniden değerleme oranı kapsamında 1 Ocak 2022 itibarıyla güncellenecek.

Kış Lastiği Takmamanın Cezası Ne Kadar?

Kış Lastiği Takmamanın Cezası Ne Kadar?

Araçların denetimi, Bakanlığın yetkilendirdiği personelin yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, Ticaret Bakanlığının sınır kapılarındaki birimleri ve belediyelerin denetim birimleri tarafından yapılıyor.

Kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık'ta başlayacak ve 1 Nisan 2022'ye kadar devam edecek. Kurala uymayan araçların sürücülerine 846 lira ceza kesilecek.

Söz konusu ceza, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak yeniden değerleme oranı kapsamında 1 Ocak 2022 itibarıyla güncellenecek.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın