Görüş Bildir
Haberler
'Kim Jong-un Öldü' İddiası: Çin, Kuzey Kore'ye Doktorlardan Oluşan Bir Heyet Göndermiş

'Kim Jong-un Öldü' İddiası: Çin, Kuzey Kore'ye Doktorlardan Oluşan Bir Heyet Göndermiş

Çin, son günlerde sağlığı konusunda spekülasyonlar yapılan Kim Jong-un için aralarında doktorların da bulunduğu bir heyeti Kuzey Kore'ye gönderdi. Sosyal medyada Kuzey Kore liderinin öldüğüne dair pek çok iddia dile getirilmişti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kalp ameliyatı geçirdiği bildirilen ve önemli etkinliklerde boy göstermeyen Kim Jong-un'un sağlık durumu üzerine spekülasyonlar bir süredir devam ediyor.

CNN International, adı açıklanmayan ABD’li yetkililere dayandırdığı haberinde, Kim Jong-un’un geçirdiği bir ameliyat sonrası durumunun ağırlaştığına dair istihbaratın takip edildiğini belirtmişti.

Yine adı açıklamayan bir diğer ABD’li yetkili ise Kim’in sağlığıyla ilgili kaygıların doğru olduğunu ama durumunun ağır olup olmadığına dair bir değerlendirme yapmanın zor olduğunu ifade etmişti.

Çin heyeti perşembe günü Kuzey Kore'ye gitti

Çin heyeti perşembe günü Kuzey Kore'ye gitti

Reuters haber ajansına konuşan isminin açıklanmasını istemeyen üç kaynak Çin'in Kim Jong-un'un sağlık durumunun incelenmesi için Kuzey Kore'ye tıp uzmanlarından oluşan bir ekip gönderdiğini söyledi.

Kaynaklara göre, Çin Komünist Partisi'nin uluslararası irtibat departmanının kıdemli bir üyesi başkanlığındaki bir heyet perşembe günü Pekin'den Kuzey Kore'ye gitti.

Çinli doktor ve yetkililerin ziyaretinin, Kuzey Kore liderinin sağlığına dair çeşitli iddiaların dolaştığı günlerde gelmesi soru işaretlerine neden oldu.

Trump, 'haberler doğru değil' demişti

Trump, 'haberler doğru değil' demişti

Seul merkezli haber sitesi Daily NK hafta başında, Kim'in nisan ayında geçirdiği kalp ameliyatı sonrası iyileşmekte olduğunu bildirmişti.

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ise perşembe günü, Kim'in ciddi bir hastalığı olduğuna yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığını söylemişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
55
19
15
9
7
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
doriangrayy

Sende her komünist gibi komunizm, eşitlik işçi köylü dayanışması ayağına halkın sırtından iyi geçindin tosun nolacak şimdi böyle kim atacak o kırbacı şimdi z... Devamını Gör

Ercan

başa kız kardeşi geçecek deniliyor..her kim gelirse gelsin dikdatoryal rejimlerde halk açısından değişen bişey olmaz.

sifrem1234

bence şaka yapıyor. biliyorsunuz bizimki de yapıyor arada. bi saklanayım bakalım kim ne diyecek diyor, saklanıyor ejder meyvesinin içine.