Görüş Bildir
Haberler
Kilo Vermede ve Sağlıklı Beslenmede Etkili Olduğu Söylenen Alkali Diyetini Duymuş muydunuz?

Kilo Vermede ve Sağlıklı Beslenmede Etkili Olduğu Söylenen Alkali Diyetini Duymuş muydunuz?

Kanımızın ve diğer bazı vücut sıvılarının pH'ının hafif alkali olması nedeniyle uygun beslenmek sağlık açısından fayda sağlayabilir. Gün boyu yiyip içtiğimiz çoğu üründe bulunan pH düzeyi daha çok asidik olarak beslendiğimizi göstermektedir. Bu durum birçok organı ve organ sistemini etkiler ve kanser, obezite, kalp hastalığı ve böbrek taşları gibi birçok hastalığın gelişimine katkıda bulunabilir.

Not: Beslenme düzeninizdeki değişiklikler için mutlaka uzmana danışın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kilo vermek için uygulanan diyetlerden biri de alkali diyet.

Kilo vermek için uygulanan diyetlerden biri de alkali diyet.

Yalnızca kilo vermek için değil de sağlıklı ürünler tüketmek için de uygulanan bir beslenme aslında.

Peki nedir bu alkali diyeti?

Alkali beslenme, daha az asidik besin tükletip vücudun Ph dengesini 7'nin üzerine çıkartmaktır diyebiliriz en basit anlatımla.

Bu diyetle ilgili ayrıntılı bilgi ve dikkat edilmesi gereken şeyler neler diye sorarsanız öncelikle şu içeriğimizi incelemenizi öneririz 👇

Bir de bu besinleri beslenmenize bolca eklediniz mi, tamamdır!

Neymiş bakalım o besinler:

1. Lahana

Lahana, potasyum açısından zengin bir bitkidir ve dolayısıyla büyük bir alkali içerik kaynağıdır. Bazı kültürlerin yemeklerinde oldukça fazla kullanılan lahana aslında bu kültürdeki insanların yaşam kaynağıdır.

Lahanaların En Havalısı Beyaz Lahana İle Mutfağa Koşup Yapmanıza Neden Olacak 12 Tarif

Bu Aralar Lahanayı Pek Bir Dışladık! Yaz Kış Yenilen Lahanayı Onurlandırmak Adına 12 Tarif

2. Ispanak

En çok demir eksikliği olan kişilere tavsiye edilen sebzelerden biri ıspanaktır fakat yüksek demir içeriği dışında ıspanak ayrıca C vitamini ve yüksek konsantrasyonda diyet lifleri içerir. Alkali bir besin maddesidir ve ıspanağı beslenmenize birçok farklı şekilde dahil edebilirsiniz.

Temel Reise Verdiği Güçten İlham Aldığımız Ispanağın Gaza Getiren 12 Tarifi

Şimdi Tam Mevsimi: Fark Ettirmeden Büyüğe Küçüğe Ispanak Yedirten 13 Ispanaklı Tarif

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Alkali su

3. Alkali su

Satın aldığınız içme sularının etiketinde bulunun pH değerlerini inceleyin. Bu değer eğer 7'den yüksekse alkali su olarak değerlendirilebilmektedir.

4. Salatalık

Salatalık da potasyum açısından oldukça yüksek olan besinlerden biri. Üstelik su oranıyla da her gün tüketilmesi gerekenler arasında. 

Düzenli Olarak Tüketilen Salatalık Suyunun Vücudunuzda Neler Değiştirebileceğini Biliyor muydunuz?

Evlerimizin Olmazsa Olmazı Salatalığa Yıllar Sonra Hak Ettiği Değeri 12 Tarifle Veriyoruz

5. Soya fasulyesi

5. Soya fasulyesi

Soya fasulyesi alkalidir ve yüksek yağ içeriği nedeniyle yukarıda listelenen gıdalardan farklıdır. Bunlar tabii ki çoğunlukla sağlıklı yağlardır. Ancak, beslenmenizi daha alkali hale getirmek istiyorsanız soya ürünlerine dikkat etmelisiniz. Ham soya fasulyesi alkali olmasına rağmen, soya sütü ve diğer işlenmiş soya ürünleri, işlem görmelerinden ve katkı maddeleri içerebilmelerinden dolayı oldukça asidik olabilirler.

6. Kıvırcık lahana

6. Kıvırcık lahana

Kıvırcık lahana, neredeyse sıfır yağ içeriğine sahip nadir yiyeceklerden biridir. Diyet lifi bakımından ve ayrıca alkali özellikleri veren magnezyum gibi minerallerce çok zengindir. Düzenli bir temelde beslenmenize lahana eklenmesi, antioksidan aktiviteleri ve insan organizmasından toksinleri yok etme yeteneği nedeniyle çok faydalıdır.

7. Domates

Domates aslında birçok yemekte ve kahvaltıda yaygın olarak tüketiliyor ancak pek çok insan domatesin sağlığa olan faydalarını bilmiyor. Domates, alkali bir gıdadır ve düşük kalorili içeriğe sahiptir. Bunun yanı sıra domates, A vitaminine benzer bir yapıya ve biyolojik fonksiyona sahip bitkisel pigment olan likopen içerir.

Hep Arka Planda Kalan Gözü Yaşlı Domatesin Aslında Bir Yıldız Olduğunu Kanıtlayan 12 Tarif

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Avokado

Avokado, sağlığınıza iyi bakan besinler listesinde her zaman bulunur. Vitaminler (folat, B6, B12), mineraller (potasyum), diyet lifleri ve sağlıklı yağlar gibi birçok önemli besin maddesine sahiptir. Yüksek potasyum seviyesi esas olarak avokado'nun alkali özelliklerinden sorumludur. Araştırmacılar düzenli avokado alımının kanser ve kardiyovasküler hastalık riskini azalttığını ve ayrıca kilo kaybına yardımcı olduğunu doğrulamışlardır.

İçerisine Avokado Eklenince Kendinizden Geçeceğiniz Çıtır Çıtır Ekmek Üstü 13 Lezzet

Avokado ile Dostluğunuzu Pekiştirip Her Öğünde Avokado Yedirtecek 15 Tarif

9. Sarımsak

Antioksidan ve antiaging özelliklerine sahip güçlü bir doğal antimikrobiyal ajan olmasının yanı sıra sarımsak da alkali bir sebzedir. 

Görünce Karnınıza Zil Çaldırıp, Gücünüze Güç Katacak 11 Sarımsaklı Tarif

10. Brokoli

Brokoli, gezegendeki en alkali gıdalar arasında listelenir. Yüksek potasyum seviyeleri, diyet lifi, C vitamini ve çok düşük kalorili içeriğe sahiptir, bu yüzden kalori kısıtlayıcı diyet yapmaya çalışan kişiler için mükemmeldir.

En Sağlıklı Sebzelerden Biri Olan Brokoliyle Yapılan Birbirinden Şahane 13 Yemek Tarifi

11. Pancar yaprağı

11. Pancar yaprağı

Alkali gıdalar arasında bulunan besinlerden biri de pancar yaprağı. Beslenme düzeninde popüler bir yeşillik olmasa da salatalarda, çorbalarda veya smoothilerde onların yerini alabilir.

12. Muz

Muz, potasyum yüklü bir meyve olduğundan alkali gıdalar arasında yerini alır. Muz aynı zamanda sindirim düzenliliğini arttırmaya ve toksinleri gastrointestinal yoldan çekmeye yardımcı olan büyük bir lif kaynağıdır.

Muzun Öylesine Bir Meyve Olmadığını Kanıtlayan Muzu Bol 12 Tarif

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
13
10
5
4
3
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Elena Claire Carter

Domateste sitrik ve malik asit bulunur, neden alkali olduğunu söylüyorsunuz?

Huf Hufington

Bu diyeti yapacagima duvarlari yalarim daha iyi.