Görüş Bildir
Haberler
Kilis'e Yine Roket Mermileri Düştü: 2 Kişi Yaşamı Yitirdi

Kilis'e Yine Roket Mermileri Düştü: 2 Kişi Yaşamı Yitirdi

FreiGeist
12.04.2016 - 09:54 Son Güncelleme: 12.04.2016 - 11:06

Kilis kent merkezine bu sabah Suriye tarafından atılan 2 roket mermisi düştü. Valilik açıklamasında 2'si ağır 8 vatandaşın yaralandığını belirtmişti. Ağır yaralanan belediye işçileri Mehmet Emin Onarıcı ve Mehmet Hanifi Sağlam'ın hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi. Dün akşam saatlerinde de ilçeye 5 katyuşa roketatar mermisi düşmüş, 12 kişi yaralanmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Dün akşam saatlerinde 5 roketatar mermisinin düşmesi sonucu 12 kişinin yaralandığı Kilis'e, bu sabah saat 09.40'da iki roket mermisi daha düştü.

Suriye'den atılan 2 roket mermisinden biri otogar civarındaki boş araziye düştü, diğeri ise İbni Sina Caddesi'ndeki 4 katlı pansiyonun birinci katına isabet etti. Mermilerin düştüğü bölgede, bazı bina ve araçlarda hasar oluştu. 

Bu arada, roket mermisi isabet eden binanın karşısındaki Kilis Belediyesi Geçici Eğitim Merkezi'nde eğitim gören Suriyeli öğrenciler tahliye edildi. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi gönderildi.

Kilis Valiliği: 2'si ağır 8 yaralı

Kilis Valiliği: 2'si ağır 8 yaralı

Kilis Valiliği'nden yapılan açıklamada, 2'si ağır 8 vatandaşın yaralandığı belirtilmişti.

Ağır yaralanan 2 işçi hayatını kaybetti

Yaralanan 8 kişi arasında bulunan ve hastanede tedavi gören belediye işçileri Mehmet Emin Onarıcı ile Mehmet Hanifi Sağlam kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. 

2 işçinin ölümü ile kentte Suriye'den gelen roketlerle ölenlerin sayısı 6'e yükselmiş oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Patlamalar vatandaşları isyan ettirdi

Öte yandan Kilis'te yaşayan yüzlerce vatandaş ise peş peşe yaşanan patlamaların ölümlere ve yaralanmalara yol açması üzerine tepki amacıyla Kilis Valiliği önünde toplandı. 

Can güvenliklerinin olmadığını ve önlemlerin alınmasını isteyip, roketlerin sınırı aşmasına tepki gösteren vatandaşların eylemi üzerine valilik ve çevresine çok sayıda polis ekibi sevk edildi.

Ajanslar ve Kilis Valiliği

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
haylaz adam

nasılki her pkk saldırısından sonra kandilin dağları taşları bombalanıyorsa suriye tarafındaki ışid hedefleride bombalansın. terörün hiç bir yapısına müsamma... Devamını Gör

Karşılık veriliyor ama ne fayda? Kilis sınır ili olduğu için Suriye'ye düşen bomba da buraya düşen bomba da kulaklarda net bir inleme şeklinde duyuluyor. İns... Devamını Gör

Burak Işık

KINIYORUZ... ... Devamını Gör

Kdry Kult

her gün yağmur gibi roket yağıyor, ama kimse müdahale etmiyor!