Görüş Bildir
Haberler
Kendinizi Sakinleştirmek ve Anksiyeteden Uzaklaşmak İçin Okuyabileceğiniz 10 Kitap

Kendinizi Sakinleştirmek ve Anksiyeteden Uzaklaşmak İçin Okuyabileceğiniz 10 Kitap

godot
09.09.2023 - 15:46

Hayat biraz hızlı akıyor. Biz de zaman zaman bu akışa kapılıp kaybolduğumuzu hissedebiliyoruz. Ama hiç korkma bu his hiç de kalıcı değil. Keyfili aktiviteler, güzel şarkılar, sakinleştirici kitaplar hala var 😇

Bizi sakinleştirecek, anksiyeteden uzaklaştıracak kitaplar neymiş hadi bakalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İnsanın Anlam Arayışı, Viktor Emil Frankl

1. İnsanın Anlam Arayışı, Viktor Emil Frankl

30'un üzerinde dile çevrilen ve dünya genelinde 12 milyondan fazla satan İnsanın Anlam Arayışı ciltli özel baskısıyla okurlarla buluşuyor!

İnsanın en derin arzusu nedir? Acıyı aşmak ve varoluşun çetin koşullarında anlam aramak mümkün müdür? Yaşamın bizden ne beklediğini keşfettikten sonra bunu umutsuz insanlarla paylaşmak mücadeleyi güçlendirir mi? Peki insanı insan yapan nedir?

Yirminci yüzyılın önde gelen psikiyatrlarından Viktor E. Frankl, 30'un üzerinde yabancı dile çevrilen ve bütün dünyada 12 milyondan fazla satan İnsanın Anlam Arayışı'nda, kurucusu olduğu logoterapinin ilkelerini, İkinci Dünya Savaşı sırasında bir toplama kampındaki deneyimleri eşliğinde anlatıyor. Açlığın yanı sıra hastalık ve gardiyanların çeşitli eziyetleriyle adeta ölüme hapsedilen toplama kampı sakinlerinin tüm bu zorlukların üstesinden gelebilmek için yapmaları gerekenleri kendi tecrübeleriyle aktaran Frankl, hayattan ne beklediğimizden ziyade hayatın bizden ne beklediğini keşfetmenin önemini hatırlatıyor.

İnsanın Anlam Arayışı ile insanlık tarihinin gördüğü en büyük acılara tanık olacak, merhametsizliğin boyutlarını kavrayacak ve zulmün hüküm sürdüğü zamanlarda umudun peşinden sürüklenmenin ne anlama geldiğini toplama kamplarının buz gibi gerçekliğiyle göreceksiniz.

'Başarı ve mutluluk bir yan üründür, asıl olan yolculuktur.'

(Tanıtım Bülteninden)

2. Mükemmel Olmamanın Hediyeleri, Brene Brown

2. Mükemmel Olmamanın Hediyeleri, Brene Brown

-Asla yeterince iyi değilim.

-İnsanlar ne düşünecek?

-Herkes bana bakıyor, sakin olmalıyım.

-Komik görünüyorum! Kendimi toparlamam lazım.

-Eyvah rezil oldum, şimdi ne yapacağım?

düşünceleri size tanıdık geliyor mu?

Tabii ki geliyor çünkü hepimizde olan düşünceler.

Hikâyemize sahip çıkmamız zor olabilir ama bu, hayatlarımızı ondan kaçarak geçirmek kadar zor değildir. Savunmasızlıklarımızı kucaklamamız tehlikelidir ama sevgi ve keyiften vazgeçmek kadar tehlikeli değildir.

Hangisi daha risklidir? İnsanların ne düşündüğünü bırakmak mı, yoksa gerçekten nasıl hissettiğimizi, neye inandığımızı ve kim olduğumu bırakmak mı? Bütün kalbimizle, kendimize dürüst olarak yaşamak hayatlarımıza inanılmaz bir değer katar. Sabah uyanmak ve 'ne halledilmemiş ve ne kadarı tamamlanmamış olursa olsun, ben yeterliyim' diye düşünmek ne kadar rahatlatıcıdır. Gece yatağa, 'evet hatalarım var ve bazen de korkuyorum ama bu benim özümde iyi kalpli bir insan olduğum gerçeğini değiştirmez' diye düşünerek girmemiz gerekir. Bu kitap bir kişisel gelişim kitabı değildir. Hayatı bütün kalbinle, kendine dürüst olarak yaşama devrimine katılmak için bir davettir. Her birimizin 'Benim hikâyem önemli, çünkü ben önemliyim' demesiyle başlayan küçük, sessiz, temel bir harekettir. Dağınık, kusurlu, asi, hayatında bir sürü hatalar yapmış, ama aslında altın kalpli, zarafet dolu ve keyifli yaşamlarımızla sokaklara dökülebileceğimiz bir harekettir. Öyle değilken her şey yolundaymış gibi yapmayı bıraktığımızda gelen özgürlükle beslenen bir harekettir. Ve gerçek kişiliğimizle buluşmak için içimizden yükselen bir çağrıdır.

'Bu önemli kitap 'İnsanlar ne düşünecek?' demekten 'Yeterliyim' demeye, ömür boyu süren bir yolculukla ilgilidir. Brown'ın asıl araştırmayı içten bir hikâyecilikle harmanlama konusunda benzersiz yeteneği Mükemmel Olmamanın Hediyeleri'ni okumayı çok deneyimli bir dostla eşsiz bir sohbete dönüştürüyor.'

(Tanıtım Bülteninden)

3. Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Ahmet Hamdi Tanpınar

3. Saatleri Ayarlama Enstitüsü, Ahmet Hamdi Tanpınar

Bir ömür boyunca umudu diri tutmanın, her şeye rağmen hayata devam etmenin önemini anlayacağınız bu roman “Büyük Ümitler”, “Küçük Hakikatler”, “Sabaha Doğru” ve “Her Mevsimin Bir Sonu Vardır” isimli 4 bölümden oluşuyor ve çocukluğundan itibaren saatlere ilgi duyan Hayri İrdal'ın Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nün temellerini nasıl attığını anlatıyor.

4. Küçük Prens, Antoine de Saint-Exupéry

4. Küçük Prens, Antoine de Saint-Exupéry

Kitapta yaşamın bilinmezliği, heyecanı, sevgisi, yalnızlığı, kavuşma özlemi ve hayatın yalın gerçekleri anlatılmaktadır. Öte yandan yetişkinlerin çoğu kez çocuksu bakış açısını yitirdiği ve çocuklara karşı yaptıkları hatalar büyük bir ustalıkla işlemiştir. Çoğu kez gözlerin gerçeği göremediği, kalp ile aramanın mesajı yer almaktadır… Çocukların ilgi ve beğeniyle okuduğu bu eserin yanında, onların yazma yeteneğini geliştirmek amacıyla Küçük Prens Günlük Defteri kitapla birlikte verilmektedir. Bu defterle; Çocuğun kendisiyle yüzleşmesinin yanında, kendini tanıma cesaretini göstererek yazmaya başlamasını sağlayacak ve yazın hayatına merhaba demiş olacaktır…

(Tanıtım Bülteninden)

5. Martı Jonathan Livingstone, Richard Bach

5. Martı Jonathan Livingstone, Richard Bach

Durgun denizin minik dalgacıkları üzerinde, güneşin altın gibi ışıldadığı pırıl pırıl bir sabahtı.

Sahilden bir mil uzaklıkta, denizi kucaklarcasına ilerleyen bir balıkçı teknesi, martılara kahvaltı zamanının geldiğini haber veriyordu.

Binlerce martı, bir lokma yiyecek için mücadeleye girişmişti bile. İşte zor bir gün daha başlıyordu.

(Tanıtım Bülteninden)

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çavdar Tarlasında Çocuklar, Jerome David Salinger

6. Çavdar Tarlasında Çocuklar, Jerome David Salinger

Liseli bir genç olan Holden Caulfield’in okuldan atılması sonucu dışarıda geçen üç gününü anlatan kitap, aile ve arkadaşları ile yaşadığı sorunlara da değiniyor. Ergenlik çağındaki Holden’in yetişkinler dünyasına olan isyanı ve bir Noel öncesi başına gelenler sonucu psikiyatri kliniğine uzanan öyküsü, başarılı anlatımı ile sizi bir anda kitabın içerisine dahil ediyor. Holden ile isyan ediyor; insanları onunla birlikte dikkatle gözlemliyor ve samimiyetsiz tavırlara onun ile birlikte başkaldırıyorsunuz!

7. Ikigai - Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırrı, Hector Garcia & Francesc Miralles

7. Ikigai - Japonların Uzun ve Mutlu Yaşam Sırrı, Hector Garcia & Francesc Miralles

Uluslararası çok satan bir rehber olan Ikigai’yle her gününüz bir anlam kazansın. Japonlar herkesin bir ikigaisi olduğuna inanır, her sabah yataktan kalkmaları için bir sebepleri vardır. İlham verici ve rahatlatıcı bu kitap sizlere kendi ikigainizi keşfetmeniz için gerekli tüm bilgileri veriyor. Aceleci davranmamanızı, hayat gayenizi keşfetmenizi, ilişkilerinizi canlandırmanızı ve kendinizi tutkularınıza adamanızı sağlıyor.

Öyle ya, kim her gününü mutlu yaşamak istemez ki?

(Tanıtım Bülteninden)

8. Mutluluk Projesi: Ev, Gretchen Rubin

8. Mutluluk Projesi: Ev, Gretchen Rubin

Aslında biliyorsunuz;

Mutlu olmak için çoğu şeye sahipsiniz.

Hatta kendinizi mutlu bir insan olarak bile tanımlayabilirsiniz.

Ancak eksik olan bir şeyler var.

Kimseye söyleyemiyorsunuz belki ama eminsiniz.

Adını koyamadığınız bir şeyler eksik.

Sıze evınizi yuvaya çevırecek bir proje sunuyoruz.

Ulaşmak istediğiniz mutluluğu felsefe, bilimsel araştırma, tarih, analiz ve hayat tecrübeleriyle tamamlayarak gerçek mutluluğa ulaşacağınız bir proje.

Çeviri hakları rekor sürede 30'dan fazla ülkeye satılan, New York Times, Publishers Weekly ve Amazon.com'un en çok satanlar listesinde aylardır zirvede olan Mutluluk Projesi'nin yazarı Gretchen Rubin'den Mutluluk Projesi - Ev.

İşte evde mutluluk projenız.

Hazırsanız, baslayalım.

(Tanıtım Bülteninden)

9. Ölmeden Önce Keşfetmeniz Gereken 5 Sır, John Izzo

9. Ölmeden Önce Keşfetmeniz Gereken 5 Sır, John Izzo

Mutlu bir hayatı yaşamanın sırrını bilmek istiyorsanız, bunu mutlu olmayı başarabilmiş insanlardan öğrenin.

Çoğunlukla yayınlanan televizyon programına dayanan bu kitap, kalıcı mutluluğu elde etmek için okuyucuyu içten ve samimi bir yolculuğa çıkarmaktadır. Bu kitap için, John Izzo 200’den fazla kişiyle röportaj yapmıştır. Röportaj yapılan bu kişiler 60 ile 106 yaşları arasında olan tanıdıkları tarafından hayatın anlamını ve mutluluğu bulmuş kişiler olarak gösterilen kişilerdir. Kasaba berberinden, Soykırım’dan kurtulanlara, kabile şeflerinden, CEO’lara kadar çeşitli meslek gruplarında olan bu kişilerin 18.000 yılın üzerinde bir hayat deneyimi bulunmaktadır. Izzo onlara şu tarz sorular sormuştur: Size en büyük mutluluğu getiren neydi? Daha önceden öğrenmiş olmayı dilediğiniz şey nedir? Sizin için tamamen önemli olan ve olmayan neydi? Burada Izzo birçok kişinin hayat hikayesini paylaşmaktadır. Bunların bazıları gülünç, canlı ve düşündürücüdür. Izzo beş sırrı bu insanları dinleyerek öğrenmiştir. Bu kitap ölmeden önce sizin için önemli olanı keşfetmenizde size yardımcı olacak, bazen güldürecek bazen de gözyaşlarınızın dökülmesine yol açacaktır.

(Tanıtım Bülteninden)

10. İyi Hissetmek, Dr. David D. Burns

10. İyi Hissetmek, Dr. David D. Burns

Psikiyatri ve davranış bilimleri alanında dünya genelinde adından en çok söz ettiren bilim insanlarından Dr. David D. Burns, İyi Hissetmek adlı kitabıyla okurlarına daha mutlu bir yaşamın kapılarını aralıyor. Kaygı, suçluluk ve özgüvensizlik gibi duyguların bireyin psikolojisi üzerindeki olumsuz tesirini aşmayı amaçlayan kitap, bilimsel olarak test edilmiş tekniklerle okurlarına eşsiz bir terapi sunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
8
3
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamia

Çavdar tarlasında çocuklar'i okurken çok eğleneceksiniz. listede madem küçük prens var çocuk kalbi de olsun sadece çocuklara yönelik değil büyüklerin bile al... Devamını Gör

Kıtmir Kıtkıt

"İyi hissetmek" isimli kitabı mutlaka okuyunuz.

Pasif Kullanıcı

mükemmel olmamanın hediyeleri ve Martı Jonathan Livingstone, çavdar tarlasında çocuklar favorim