Görüş Bildir
Haberler
Kendinizi Esintili Havasına Anında Bırakmak İsteyeceğiniz Rüzgar Sörfü Yapmalık 8 Nokta

Kendinizi Esintili Havasına Anında Bırakmak İsteyeceğiniz Rüzgar Sörfü Yapmalık 8 Nokta

miray soysal
22.06.2022 - 16:35

Gün geçtikçe daha popüler hale gelen Rüzgar Sörfü, son günlerde ülkemizin eşsiz doğal güzellikteki plajları ile parlıyor, popülerleşiyor ve binlerce turistin dikkatini çekiyor. Sen de içindeki sörf tutkusunu gerçekleştirmek istiyorsan hazırladığımız bu liste tam da sana göre! 👇☀😎

1. Alaçatı – İzmir

1. Alaçatı – İzmir

Türkiye’de rüzgar sörfü için en iyi yer Alaçatı’dır bu yüzden listemize onunla başlamak isteriz. Çünkü Alaçatı Plajı sadece Türkiye'nin değil dünyanın en iyi rüzgar sörfü alanlarından biri. Bu Plajın en yoğun dönemi Nisan-kasım ayları arasında oluyor. Alanda birçok sörf tesisi var bu yüzden istediğiniz her türlü malzemeye ulaşım ve alanında uzman eğitimcilerden ders alma imkanına sahip oluyorsunuz.  Alaçatı Plajı'nın en büyük özelliği sahilden yaklaşık 700 metre mesafeye kadar derinliği bir metreyi geçmeyen kum bir sahile sahip olması. Bu sayede yüzme bilmeyenler bile rüzgar sörfü öğrenebiliyorlar. Yani yeni bir hobiye başlamak için burası tam da aradığın konum!

2. Ilıca – İzmir

2. Ilıca – İzmir

İki kilometreye yakın uzunluktaki beyaz ve kumlu plajıyla Çeşme'nin en büyük ve popüler merkezlerinden biri Ilıca. Plajın en önemli özelliklerinden biri , kıyıdan denize doğru yaklaşık yüz metrelik bir şeridin insan boyunu geçmemesi. Derinliğin sığ olması rüzgar sörfünü ilk kez deneyecek ve öğrenme aşamasında olan sörfçüler için son derece uygun görülüyor hem de denizin tadını çıkaran insanlarla dolu. Bu yüzden bir yandan deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabiliyor diğer yandan da rüzgar sörfüne başlamak için harika bir zaman elde ediyorsunuz.

3. Bitez – Muğla

3. Bitez –  Muğla

Bodrum’un en gözde turizm alanlarından biri dillere destan güzelliğiyle Bitez, Bodrum’daki en iyi rüzgar sörfü noktasıdır.  Burası ulaşım konusunda sağladığı kolaylık ile oldukça dikkat çekici bir konum. Çünkü Bodrum Otogarı’nden hareket eden minibüs seferlerini kullanarak plaja 15 dakika içerisinde ulaşabiliyorsunuz.  Yılın her döneminde rüzgar sörfü için gereken eşyaları kiralayabileceğiniz yerlere sahip olması da plajın bir diğer avantajı. Eee daha ne olsun!

4. Akyarlar Feneri- Bodrum

4. Akyarlar Feneri- Bodrum

Akyakalar Feneri’nde rüzgar sörfü öğrenmek istiyorsanız bölgenin dalga yapısı biraz zorlayıcı bu yüzden yeni başlayanlara uygun olmadığını söyleyebiliriz.. Ancak bu spor dalında  orta seviyeye ulaştığınızda bu dalgalar rüzgar sörfünüze eğlence katacaktır!

5. Datça – Muğla

5. Datça – Muğla

Datça çok kuvvetli rüzgarlara sahip bir konum. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında esen rüzgarlar yeni başlayanlar için çok güçlü ve sert olabilir. Datça bölgesinde rüzgarlı havanın her daim hakim olması uzman rüzgar sörfçüleri için en büyük avantaj olarak yerini alıyor ve Bodrum’dan kalkan feribot seferleri ile buraya kolayca ulaşım sağlanabilmesi de ziyaretçilerine çok büyük fayda sağlıyor.

6. Saros – Çanakkale

6. Saros – Çanakkale

Saroz’daki tek rüzgar sörfü merkezidir. Bu noktada rüzgar sörfü sezonu Haziran ayında başlar ve Eylül ayında sona erer. Saroz' a sörf yapmaya giderken ekipmanlarınızla hazır halde gitmelisiniz çünkü burada uygun ekipman bulamayabilirsiniz.

7. Mimarsinan – Büyükçekmece Gölü

7. Mimarsinan – Büyükçekmece Gölü

Eğer İstanbul’da yaşıyor ve sörf yapmanın tadına varmak istiyorsanız Büyükçekmece Gölü tam da sana göre! Burada en iyi rüzgarlar Temmuz ve Ekim ayları arasında esiyor. İstanbul'da bulunması ve yıl içerisinde kısa zamanda ulaşım imkanı sağlayabilmesi merkezi oldukça cazip kılıyor ve bu gölün kenarında Mimarsinan Belediyesi'nin inşaa ettiği bir depo bulunmakta. Bu sayede rüzgar sörfçüleri depoda malzemelerini yıl boyunca ücretsiz olarak saklayabiliyorlar.

8. Gökçeada – Çanakkale

8. Gökçeada – Çanakkale

Listemizin son merkezi Gökçeada. Burası Türkiye’nin en iyi rüzgar sörfü noktalarından biridir. Bir ada olmasına rağmen Gökçeada, yılda birçok rüzgar sörfçüsünü kendine çekiyor. Ayrıca birçok sörf okulunun bulunduğu çok gelişmiş bir rüzgar sörfü noktası.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
2
2
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın