Görüş Bildir
Haberler
Kedilerin Isırması ve Tırmalaması Nasıl Engellenir?

Kedilerin Isırması ve Tırmalaması Nasıl Engellenir?

Müge Kakşi
18.11.2021 - 11:03

Etobur ve memeli hayvanlar olarak bilinen kediler dünyada en çok evcil olarak beslenen hayvanlar arasına girmektedir. İnsanlarla iyi bir dostluk kurabilen kediler aynı zamanda zararlı ev haşaratlarına karşı da iyi bir avcılardır. Aynı zamanda daha zayıf bir görme yetisine sahip olan kedilerin koku alma duyuları ise oldukça gelişmiştir. Ayrıca kediler insanlara göre çok daha zayıf veya yüksek frekanslı sesleri duyma özelliğine de sahiptirler. Çok eski tarihlerden beri insan ırkıyla beraber yol almış kedilere günümüzde de sıkça rastlıyoruz. Evcil olarak beslenen kedilerin içgüdüsel özelliklerinden biri de tırmalamak oluyor. Pek çok kedi sahibi kedilerin tırmalaması ve ısırmasını nasıl önleyeceğini internet üzerinden araştırıyor. Peki, kedilerin tırmalaması nasıl engellenir? Kedilerin ısırması nasıl önlenir? Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çok eski çağlardan beri insan ırkıyla beraber yol almış kediler adeta insan dostu olarak bilinmektedir. Kediler aynı zamanda tıpkı insanlar gibi birbirinden farklı karakterlere sahip ve oldukça zeki hayvanlardır. Hayvanlar arasında karakterlerini iyi derecede yansıtan kedilerin bazı can yakıcı özellikleri de olabiliyor. Bu özellikler arasında en çok tırmalama varken bir sonraki de ısırma olarak biliniyor. Ne yazık ki kedilerin içgüdüsel davranışları olan tırmalamak bir nevi onların ihtiyaçları olarak biliniyor. Birçok kedi sahibinin vücutlarında açıkta kalan bölgelerinin çizik içerisinde olduğunu görebilirsiniz. Kedi sahipleri bu gibi durumları nasıl engelleyeceğini merak ediyor. Kedinin tırmalamasını veya ısırmasını önlemek için yapılması gerekenlere içeriğimizden ulaşabilirsiniz...

Kedilerin Tırmalaması ve Isırması Nasıl Önlenir?

Kedilerin Tırmalaması ve Isırması Nasıl Önlenir?

Kedi sahipleri kedilerin tırmalamasının ve ısırmasının nasıl engelleneceğini merak ediyor. Bunun için bazı yöntemler mevcuttur. 

  • Eğer kediniz sizi tırmalıyorsa ona ceza vermek ve bağırmak gibi davranışlardan kaçınmalısınız. Çünkü bu kızgın olan hırçın olan kediyi daha da kızdırabilir. Ayrıca kediler inatçı hayvanlardır bu yüzden sizin ona kızmanız veya cezalandırmanız aynı işlemi tekrarlamasına neden olabilir.

  • Bunlar yerine kediniz sizi tırmaladığında ona dik bir şekilde bakarak ve net bir ses tonuyla hayır diyebilirsiniz. Hayır demenizin ardından ortamı terk ederek bir süre kedinizle ilgilenmemeli ve başkalarının da ilgilenmesini engellemelisiniz. Bu davranış kedinize yaptığının yanlış bir davranış olduğunu anlatabilir. 

  • Ayrıca kediniz sizi tırmaladıktan sonra en az bir 15 dakika ona mama vermemelisiniz çünkü bu davranışı yaptıktan sonra ona mama verirseniz kediniz bunu ödül maması sanabilir ve tekrarlayabilir.

  • Kediniz sizi bir oyun sırasında ısırırsa veya tırmalarsa oyunu sonlandırarak ortamı terk etmelisiniz. Ayrıca kedinizi sıkıştıracak ve ona kendisini daha da gergin hissettirecek davranışlardan kaçınmalısınız.

  • Ayrıca hayır uyarısı yaparken eğer hırçın bir kediniz varsa aynı zamanda elinizi de çırpabilirsiniz. Bu şekilde kediniz sizi ondan daha üstün algılayacaktır.

  • Ayrıca kedinizin ısırma ve tırmalama davranışını bırakmasını istiyorsanız ona ısırabileceği veya tırmalayabileceği oyuncuklar alıp onlarla oynamasını sağlayabilirsiniz. Bu şekilde kediniz sizi değil oyuncaklarını ısırmayı öğrenecek ve böyle alışacaktır.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
12
6
4
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın