Görüş Bildir
Haberler
Karşınızdaki İnsanın Düşüncelerini ve Karakterini Çözmenin En Etkili 9 Yolu

etiket Karşınızdaki İnsanın Düşüncelerini ve Karakterini Çözmenin En Etkili 9 Yolu

Rinascita
14.06.2017 - 02:18

İnsanların karakterlerini anlayabilmek, onlarla iletişim kurmanın etkili bir yolu olabilir. 23 yıldır FBI ajanı olarak çalışan LaRae Quy, bu kouda bir şeyler söylemek istedi. 'Birinin aklından geçenleri anlamak için birinci sınıf bir detektif olmanıza gerek yoktur. Her zaman kullanabileceğiniz işaretler bulunur. Tek bilmeniz gereken, onları nerede arayacağınız.'

Peki bir insanın düşüncelerini ve duygularını ortaya çıkaran bu işaretler nelerdir? Bright Side'dan sizler için derlediğimiz bu içerikte, bu işaretleri tek tek açıklayacağız.

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-psy...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Temel davranışlarını tanımlayın.

İnsanların sergilediği birçok fiziksel davranış modeli vardır. Mesela konuşma boyunca yere bakabilirler, kollarını çapraz bir şekilde kavuşturabilirler, öksürebilirler, kafalarını kaşıyabilirler veya ayaklarını öne arkaya hareket ettirebilirler.

İnsanlar farklı sebeplerden ötürü, farklı davranışlar sergilerler. Birilerinin temel davranışlarını tanımlamak, bu insanların eylemlerini anlamanıza yardımcı olacaktır. Bir şeyi alışkanlıktan ötürü mü yapıyorlar yoksa bir yalan, öfke veya olgun olmamaları mı var bu davranışların arkasında?

2. Gariplikleri gözlemleyin.

Bir bireyin temel davranışlarıyla, kelimeleri ve beden dili arasındaki farklara dikkat edin. 

Mesela bir bireyin gergin olduğu zaman birkaç kez boğazını temizlediğini fark ettiniz. İlk bakışta fark ettiğinizden çok daha farklı bir şeyler düşünüyor veya bir şeyler saklıyor olabilirler mi?

3. Jest ve mimiklerine dikkat edin.

Tek bir jest, mimik veya kelime her zaman altında başka bir şey olduğunu göstermez. Fakat belirli jest ve mimikler birbiri ardına devam ediyorsa, dikkat etmeniz gerekir. 

Mesela birisi sürekli öksürüyor olabilir, kafasını kaşıyor olabilir ve aynı zamanda ayak diriyor olabilir. Bu durumda dikkatli olmanız gerekir.

4. Davranışları kıyaslayın.

Eğer birilerinin sıra dışı davrandığını fark ederseniz, o insanlara daha fazla dikkat edin. Bu insan, odadaki diğer insanlarla nasıl iletişim kuruyor? Yüz ifadeleri değişiyor mu? Peki ya tavırları ve vücut dilleri?

5. Karşınızdaki kişinin yüz ifadelerine dikkatli bir şekilde bakın.

Beyinde yer alan ayna nöronları, düşüncelerimizin durumunu yansıtırlar. Mesela bir gülümseme, yüzümüzde mutluluktan sorumlu kasları harekete geçirir. Yüzümüzü astığımız zaman ise, bir durumdan memnuniyetsizliğimizi gösteririz.

Hoşlandığımız birine baktığımız zaman, yüz kaslarımıza rahatlamasını sağlayacak bir sinyal göndeririz. Eğer karşımızdaki insan aynı şekilde bir yüz ifadesiyle cevap vermiyorsa ya sizden hoşlanmıyordur ya da yaptığınız bir şeyden hoşlanmamıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Güçlü sesi bulun.

En güçlü kişi, masanın en başında oturan kişi değildir her zaman. Kendine güvenen insan, güçlü bir sese sahiptir. Elbette ki bu yüksek ses demek değildir. 

Genellikle bir grubun lideri olan kişi, diğer grup üyelerine fazlasıyla bağlı olan zayıf karakterde bir kişidir. Dolayısıyla liderden ziyade, grup içerisinde en güçlü sesin kim olduğuna karar verin ve başarı olasılığınız yükselsin. Aynı zamanda güçlü bir sese sahip olan insanların, daha yüksek bir öz güvene sahip olduklarını da unutmayın.

7. Nasıl yürüdüklerini gözlemleyin.

Eğer birisi yürürken önüne değil de, yere bakıyorsa öz güven eksikliği yaşıyor demektir. Bunu takımınızdan birinin yaptığı fark ederseniz, kendisine olan öz güveninin artması için güzel bir şeyler söyleyin. Veya kendilerine yönelttiğiniz direkt sorular ile söylemeye korktukları şeyleri ağızlarından alın.

8. Kullandıkları sözcüklere dikkat edin.

Bireylerin kullandığı özellikle hareket fiilleri, nasıl düşündüklerini gösterir. 

Mesela patronunuz bir firma ile çalışmaya karar verdiğini söyler ise size, buradaki hareket fiili 'karar vermek' olur. Bu bir kelime, patronunuzun a) fevri olmadığını, b) eylemini dikkatli bir şekilde düşünüp tarttığını, c) her bir adımı hesapladığını gösterir.

9. Temel prensiplerini anlayın.

Her bir bireyin kendine has bir karakteri vardır. Fakat bir insanın temel prensiplerini anlamanız için sormanız gereken bazı kesin sorular bulunur.

  • İçe mi dönük, yoksa dışa mı?

  • Başkalarıyla olan ilişkileri davranışlarını belirliyor mu?

  • Risk veya belirsizlik durumlarıyla nasıl başa çıkıyor?

  • Egolarını ne besliyor?

  • Stresli durumlarda nasıl davranıyorlar?

  • Rahatladıklarında nasıl oluyorlar?

İnsanların davranışlarını okuyabilmeniz için zamana ihtiyacınız olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Ve elbette her bir kural için istisnalar bulunur. Fakat bu kurallara bağlı kalarak, gözlem yeteneğinizi ve insanları anlama yeteneğinizi geliştirebilirsiniz. Ki bu da insanlarla çok daha iyi iletişim kurmanızı sağlar.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
322
84
69
48
39
38
32
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın