Görüş Bildir
Haberler
Kararlar ve Otoriteyle İlişki

etiket Kararlar ve Otoriteyle İlişki

Ünal Güner
13.10.2023 - 21:14

Kararlarını kolaylıkla verir misin?

Hedeflerin var mı?

Babanla ve otoriteyle ilişkin nasıldır?

Kararlarımız, erille ve babayla yaşadığımız hâl ve durumlarla bağlantılıdır. Babasıyla veya evdeki eril enerjiyle sorun yaşayan birisi karar vermekte zorlanır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çocukluğunda babasının veya evdeki otorite olan kişinin kendisine yeteri kadar değer vermediğini, sevmediğini ve onaylamadığını hissedenler, kendini zayıflatarak güçsüz, yetersiz ve değersiz hisseder.

Çocukluğunda babasının veya evdeki otorite olan kişinin kendisine yeteri kadar değer vermediğini, sevmediğini ve onaylamadığını hissedenler, kendini zayıflatarak güçsüz, yetersiz ve değersiz hisseder.

Bu güçsüzlük, hayatta kendisiyle ilgili kararları verememesine; karar verememe durumu, belirsizliğe; belirsizlik ise hedefsizliğe yol açar.

Otorite konumundaki müdür, öğretmen, patron veya devlet gibi herhangi bir kişi/kurum bir talepte bulunduğunda, uymanızı istediği bir kanun ya da kural koyduğunda rahatsız oluyorsanız, kurallara karşı uyumsuzluk, başkaldırı hâli yaşıyorsanız otoriteyle alışveriş bozukluğunuz var demektir. Bu hâli dönüştürebilmek, kabul edebilmekle başlar.

Çocukluğunuzda; ailenizle yaşadığınız ve problem olduğunu düşündüğünüz durumlara neden ihtiyacınızın olduğunu anlayabildiğiniz; o babaya, anneye ve duruma olan ihtiyacınızın nedenini görüp belirleyebildiğiniz ölçüde o hâli kabul edebilirsiniz.

Yasayı hatırlayalım: Kabul etmediğini dönüştüremezsin!

Babanın veya evdeki eril otoritenin baskısına ihtiyaç duyanlar; hayatta, topraklanmakta zorlanan kişilerdir. Bu kişiler yaşamlarında farklı seviyelerde fiziksel, duygusal şiddet ve baskılarla karşılaşabilirler.

Babayla ve otoriteyle barışamayıp içinde isyanı devam edenlerin aslında perde arkasında hakiki otoriteyle yani Yaradan’la alışveriş sorunu, kavgası vardır. Bunun altında da dünyayı yeterince yaşanabilir bulmamak, hayatı doğru şekilde sevmemek yatar.

Hayatı güzellikleriyle görüp kabul ederseniz otoriteyle barışabilirsiniz. Otoriteyle barıştığınız için de güç merkeziniz doğru şekilde çalışmaya başlar, Yaradan’ın size verdiği gücü alıp kabul etmeye başlarsınız. Bu gücü aldığınızda karar vermeye başlar, kendiniz için faydalıyı faydasızdan ayırabilirsiniz.

Bulanıklık ve belirsizlik kenara çekilir, netlik başlar. Bu netlik, verdiğiniz kararlarla nereye gideceğinizi gösterir.

Hedefi görebilmek için önce babayla, erille, otoriteyle, Yaradan’la ve kendi yaratım gücünüzle barışmanız önemlidir. Kendi yaratım gücünüzle ısmarladıklarınızı kabul ederek hayatınızda dönüşüm meydana getirirsiniz.

Baba, otorite ve ruhsal planla ne kadar barışabilirsek; uzakları ve geleceği o kadar görürüz ve ufkumuz  açılır.

Sevgilerimle. Hoşça kalın.

Instagram

X

YouTube

Facebook

Web

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
0
0
0
0
0
0