Görüş Bildir
Haberler
Karantina 'Torpili' mi? Yurt Dışından Gelen Kafileden Ayrılan Güzide Sofi Sosyal Medyanın Gündeminde

etiket Karantina 'Torpili' mi? Yurt Dışından Gelen Kafileden Ayrılan Güzide Sofi Sosyal Medyanın Gündeminde

Fransa'dan dönen ve karantina altına alınan yolcuların bulunduğu otobüs polis tarafından durduruldu ve bir yolcu araçtan indirildi. Diğer yolcular bu duruma tepki gösterdi. Otobüsten indirilen genç kadının KKTC Sivil Havacılık Dairesi Müdürü Mustafa Sofi 'nin kızı Güzide Sofi olduğu belirtildi. Sofi'nin “Kızım transit olarak ülkesine geliyordu. Otobüsten alınarak transit olarak Kıbrıs’a gönderildi' dediği aktarılırken, İçişleri Bakanı Soylu transit uygulamasının olmadığını ifade etti ve 'sorumlular tespit edilip gereği yerine getirilecektir' dedi. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu akşam saatlerinde Fransa'dan gelen ve koronavirüse karşı önlem olarak karantina altına alınacak yolcularla ilgili sosyal medyada paylaşılan görüntüler tartışma yarattı. 

Otobüsün önü polislerce kesildi ve bir kadın yolcu araçtan indirildi. Bu anlar otobüste bulunan bir yolcu tarafından cep telefonu ile kaydedildi. Diğer yolcular bu duruma tepki gösterdi.

İşte o anlar 🎥

Otobüsten indirilen yolcunun da KKTC Sivil Havacılık Müdürü Mustafa Sofi’nin kızı Güzide Sofi olduğu belirtildi ve sosyal medyada torpil yapıldığı yönünde iddialar gündeme geldi.

Video sosyal medyada yayılınca tepkiler gecikmedi📌

Video sosyal medyada yayılınca tepkiler gecikmedi📌
İçeriğin Devamı Aşağıda

"Transit olarak Kıbrıs'a gönderildi"

"Transit olarak Kıbrıs'a gönderildi"

DHA'nın KKTC Temsilcisi Sefa Karahasan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda KTTC Sivil Havacılık Müdürü Mustafa Sofi ile konuştuğunu yazdı. Karahasan, Sofi'nin  “Kızım transit olarak ülkesine geliyordu. Otobüsten alınarak transit olarak Kıbrıs’a gönderildi. Anavatan Türkiye’ye yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Kızım ülkesinde karantina altına alınacak' dediğini aktardı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Soylu: "Sorumlular hakkında gereği yapılacak"

Soylu: "Sorumlular hakkında gereği yapılacak"

Konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Twitter hesabından açıklama yaptı. İki yolcunun Kıbrıs aktarmalı olarak uçağa alındığını belirten Soylu, buna karşın son gelen yolcular için transit uygulamasının olmadığını vurguladı. Soylu 'Yanlış yapılan bu biniş işlemiyle ilgili gereği yapılıyor' dedi. Mustafa Sofi 'Kızım Kıbrıs'a gönderildi' derken, Soylu Kıbrıs aktarmalı iki yolcunun da karantinaya alındığını ve 14 gün sonra gönderileceklerini söyledi. Bu durum soru işareti yarattı.

Soylu'nun paylaşımları şöyle👇

Soylu'nun paylaşımları şöyle👇
İçeriğin Devamı Aşağıda

Gül: "Olayın takipçisiyiz"

Gül: "Olayın takipçisiyiz"

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül de sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Bakan Gül, olayın takipçisi olduğunu kaydetti:

'Fransa’dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınması olayıyla ilgili olarak hukuk gerekeni yapacaktır. Bu konuda hiçbir taviz, hiçbir istisnai muamele kabul edilemez. Kanun önünde herkes eşittir. Olayın takipçisiyiz.'

Soruşturma başlatıldı

Soruşturma başlatıldı

İstanbul Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı Fransa’dan gelen iki yolcunun karantina otobüsünden alınmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Gül "Karantinaya uymamak suç" demişti

İçeriğin Devamı Aşağıda

Adalet Bakanı Gül, Konya'da karantina altında tutulan umrecilerin kaldıkları yurttan kaçmaya çalışmalarının ardından bugün sosyal medya hesabından 'Sevdiklerimiz ve ülkemizin iyiliği için resmi makamların önerdiği tedbirlere titizlikle uyulmalıdır. Karantinaya uymamak gibi halk sağlığını tehdit eden davranışlar Ceza Kanunumuza göre suçtur. Ceza korkusuyla değil, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceği için lütfen azami dikkat!' diye yazmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
849
207
62
38
26
16
14
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
colombian

ulan şu zaman diliminde bile insan kayırmaca,torpil işleyebiliyorsa bırak arkadaş ya sabunmuş kolonyaymış lanet olsun ya! coronanın aşısı bulunur da yüzsüzlü... Devamını Gör

Atlas

Bunların sorumlular dedikleri de emri uygulayan polis memurlarıdır.Asla emir verene bir şey olmaz bu ülkede.

Erya Demas

bide askerimizin polisimizin isi gucude bitmis ozel istege bakar olmuslar