Görüş Bildir
Haberler
Karaalioğlu, Cömert Ve Ocaktan Yeni Şafak'a Döndüler

Karaalioğlu, Cömert Ve Ocaktan Yeni Şafak'a Döndüler

adem kara
27.11.2014 - 14:37
İçeriğin Devamı Aşağıda

Star ve Akşam gazetelerinden tasfiye edilen Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mehmet Ocaktan artık Yeni Şafak'ta yazacak.

Türk basını hafta başına şaşırtan bir gelişme ile başladı. Medya tarihinde ilk kez görülen bir şekilde, iki gazetenin başındaki üç tepe isim aynı anda görevden alındı.

Star ve Akşam gazetelerinin patronu Es Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Star Medya Yayıncılık Grup Başkanı Mustafa Karaalioğlu, Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Ziya Cömert ve Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Ocaktan'ı görevden aldı.

'TARZLARIMIZ UYUŞMUYOR'

Görevden almalarla ilgili bazı iddialar ortaya atıldı. Bunun üzerine bir açıklama yapan Ethem Sancak, 'arkadaşlarımız' dediği gazetecilerle tarzlarının uyuşmadığı için yollarını ayırmak zorunda kaldıklarını, bu tür ayrışmaların normal olduğunu, gerektiğinde eşlerin, kardeşlerin bile ayrılmak zorunda kaldıklarını belirtti.

YENİ ADRESLERİ BELLİ OLDU

Ethem Sancak'ın, yeni bir yayın dili geliştirecekleri gerekçesi ile görevlerine son verdiği üç ismin yeni adresi belli oldu. Üç isim de artık İbrahim Karagül'ün başında bulunduğu Yeni Şafak'ta köşe yazarlığı yapacak.

BAŞA DÖNDÜLER

Mustafa Karaalioğlu Star'daki görevine başlamadan önce Yeni Şafak'ın başındaki isimdi. Yusuf Ziya Cömert de aynı dönemde gazetenin genel yayın yönetmenliği koltuğunda oturuyordu. Karaalioğlu, 24 TV'yi de bünyesinde bulunduran Star Medya Yayıncılık'a geçmek için; Cömert de bazı 'uyuşmazlık'lardan ötürü gazeteden ayrılmıştı. Mehmet Ocaktan ise, Yeni Şafak'ta köşe yazarlığı yaparken görevinden ayrılmış, Ak Parti'den milletvekili seçilmişti.

KAYNAK: ENSONHABER

Kaynak: http://www.ahaber.com.tr/gundem/2014/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0