Görüş Bildir
Haberler
Kapı Süsü Nasıl Yapılır? Evde Yapılabilecek Kapı Süsü Önerileri...

Kapı Süsü Nasıl Yapılır? Evde Yapılabilecek Kapı Süsü Önerileri...

Müge Kakşi
30.12.2021 - 10:06

Günümüzde atma dönüştür ile eski eşyalardan yeni eşyalar üretmek veya evdeki malzemelerden kullanışlı ürünler çıkarmak oldukça popülerleşti. Özellikle ev hanımlarının dikkatini çeken bu gibi uğraşlar ortaya muhteşem eserler çıkarıyor. Öyleki artık işler ticarete dönüştü ve sosyal medyada bununla ilgili birçok sayfa türedi. Ev hanımları veya el işleriyle ilgilenen kişiler sosyal medya üzerinden açtıkları hesaplarda yeni ürünler yapmayı öğretirken kendi ürünlerini internet üzerinden satmaya başladılar. Ek gelirden çıkıp normal bir gelir kaynağına dönüşen bu tarz işlere başlamak isteyenler çeşitli ürünlerin yapımını araştırıyor. Bu ürünlerden en basiti ve merak edileni kapı süsü oluyor. Birçok kişi evde kapı süsü yapımını merak ediyor. Peki, evde kapı süsü nasıl yapılır? Evde yapılabilecek kapı süsü önerisi nedir?  Tüm bu soruların cevaplarını haberimizde sizler için derledik...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Evlerimizde bulunan standart eşyaların yanında konumlandırdığımız çeşitli dekoratif süslemeler evimizi olduğundan güzel gösterir. Önceden evi güzelleştirecek dekoratif objeler direkt olarak dışarıdan satın alınırken son zamanlarda bu durum kişilerin ev süslerini kendilerinin yapmasına dönüştü. Evde olan parçalarla yapılan ürünlerin hem maliyeti düşük hem de kişilere ekmek kapısı açtı. Özellikle sosyal medyanın işin içine girmesiyle birçok kişi kendin yap, atma dönüştür gibi sayfalar açarak bu durumdan maddi kazanç elde etmeye başladı. En basit ama bir o kadarda güzel olan popüler süslemelerden biri de kapı süsü olarak karşımıza çıkıyor. Birçok kişi evde kapı süsü yapmayı araştırıyor. Evde kapı süsü yapmaya ve kapı süsü önerisine dair tüm detaylara içeriğimizde yer verdik...

Evlerimizde bulunan malzemelerle gayet şık ve bir o kadarda kolay kapı süsü yapabilirsiniz. Kullanılacak kapı süsünün amacı, nerede kullanılacağı, sizlerin zevk ve kişisel özelliklerinize göre farklılıklar gösterebilir yeter ki siz konseptinizi ve nasıl bir kapıda kullanacağınıza karar verin. Şimdi sizlere hem evde bulunan hem de doğada çok kolay bulunabilecek malzemelerle evimizin giriş kapısı için bir kapı süsü yapalım. Bunun için kullanacağımız malzemeler. 

  • İnce uzun ağaç dalları, 

  • Silikon tabancası,

  • Keçe,

  • Küçük çam kozalakları, 

  • Kurdela. 

Şimdi kapı süsümüzün yapım aşamasına geçelim. Öncelikle size bir tavsiyede bulunmak isterim kapı süsünüzün yuvarlak çelenk şeklini kolaylıkla oluşturabilmek için söğüt ağacının dallarını tercih edebilirsiniz. Hem ince hem de bükülmesi çok kolay bir dal yapısına sahiptir. Beş altı tane uzun dal koparın, yalnız dalların uzunluğunu çemberinizin enini düşünerek ayarlayın.

Daha sonra bu dalları bir tutam şekline getirin ve bir kişininde yardımıyla aynı saç örer gibi örün. Sonra çember şekline getirerek bir kurdeleyle bağlayın. Şimdi gelelim çemberi süsleme işlemine. Çam kozalaklarımızın alt taraflarına silikon tabancasıyla silikon sıkalım ve çemberin alt köşesine iki üç tane kozalağı yapıştıralım, daha sonra elimiz de bulunan keçelere kuş ve kelebek şekilleri çizip bunları keselim. Ardından şekillerin alt zeminlerine silikon sıkalım ve çemberin uygun gördüğünüz boş olan yerlerine yapıştıralım. Keçelerle farklı şekiller de çizebilirsiniz. Evet şimdi hazırladığımız kapı süsünü daha öncede bağladığımız kurdeleyle kapınıza asa bilirsiniz. Yeterki hayal edin, doğada her şey sizin için bir görsel şölene dönebilir.

Dalları süslemek için keçe yerine kuru çiçek gibi farklı malzemelerde kullanabilirsiniz. Malzemeleri yapıştırmak için keçeleri kullandığınız yöntemi kullanabilirsiniz.

Aşağıdakiler de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın