Görüş Bildir
Haberler
Kanser Hastası Yusuf Kerim'in Annesi İçin Tahliye Kararı

Kanser Hastası Yusuf Kerim'in Annesi İçin Tahliye Kararı

Emre Ordu
19.04.2023 - 01:30 Son Güncelleme: 19.04.2023 - 01:31

Kanser tedavisi gören altı yaşındaki Yusuf Kerim'in annesi için Gülten Sayın için tahliye kararı çıktı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tehlikeli bir kanser türü olan Ewing Sarkom ile mücadele eden ve doktorların yaşam şansının az olduğunu söylediği altı yaşındaki Yusuf Kerim'in annesi Gülten Sayın için tahliye kararı verildi. 

Gülten Sayın, 'FETÖ üyeliği' gerekçesiyle altı yıl üç ay hapis cezasına çarptırılmış ve cezanın Yargıtay tarafından onanması üzerine cezaevine girmişti. 

Yusuf Kerim’in “Annemi istiyorum” diyerek ağladığı görüntülerin ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'a, anne Gülten Sayın'ın infazının ertelenmesi için çağrılar yapılmıştı. 

Oluşan kamuoyunun etikisiyle TBMM'de yasal düzenleme yapılmıştı. Buna göre, çocuğunun hastalığı nedeniyle kadın hükümlünün cezasının infazı bir yıla kadar ertelenebilecek, erteleme süresi her defasında altı ayı geçmemek üzere en çok dört kez uzatılabilecek.

Yusuf Kerim'in annesine kavuşması için mücadele eden HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, anne Sayın hakkında tahliye kararı verildiğini açıkladı. Gergerlioğlu, 'Az evvel Yusuf Kerim'in babası aradı. Nihayet... Anne Gülten Sayın'ın tahliye kararı çıktı. Görüntülü görüştüğüm Yusuf Kerim'in ağzı kulaklarına varıyordu. Nihayet yasa uygulandı. Yasanın uygulanmasına sevindiğimiz bir Türkiye!' ifadelerini kullandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
23
7
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yılmaz

Ayy çok sevindim yaa😇 o çocuğun gözyaşları içimi acıtmıştı 🥹

Ferid ferd

Ahh ne ağladın çocuk ne ağladın! Yaşa çıktıktan sonra bile yokuşa sürdüler tam 15 gün daha ağlattılar Yusuf Kerim’i. Annesinin korkunç(!) suçu da bank Asya’d... Devamını Gör

hedefsizkitle

Söz konusu terör örgütü olunca hdp nasıl da devreye giriyor.. çocuk adına sevindim. İnşallah annesine kavuştuğu gibi sağlığına da kavuşur.