Görüş Bildir
Haberler
Kaliforniya'da Orman Yangınları Nedeniyle 82 Bin Kişi Tahliye Edildi

Kaliforniya'da Orman Yangınları Nedeniyle 82 Bin Kişi Tahliye Edildi

Onedio Medya
18.08.2016 - 16:18 Son Güncelleme: 18.08.2016 - 16:25

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde kırsal alanda çıkan yangın saatler içinde geniş bir alana yayılınca 82 bin kişi bölgeden tahliye edildi. 12 bin hektarlık alan kül oldu. Yanan evler ve can kaybı olup olmadığına ilişkin henüz net bir bilgi yok.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaliforniya Orman ve Yangın Koruma Dairesi yetkilileri, San Bernardino kenti yakınında başlayan ve birkaç saat içinde en az 20 kilometrekarelik alana yayılan yangın nedeniyle acil durum ilan edildiğini bildirdi.

En az 34 bin ev tehdit altında

En az 34 bin ev tehdit altında

Bölgede çok sayıda ev alevlere teslim oldu. 

En az 34 bin evin ise tehdit altında olduğu açıklandı. Yetkililer, bu nedenle bölgeden 82 bin kişinin tahliye edildiğini duyurdu.

Kaliforniya’nın güneyi ile Las Vegas’ı bağlayan ana yol da alevler nedeniyle kapatıldı. Yangınla mücadele eden çok sayıda itfaiyeci yaralandı.

12 bin hektarlık alan kül oldu

12 bin hektarlık alan kül oldu
İçeriğin Devamı Aşağıda

Salı günü San Gabriel dağlarında kurak bir dağ geçidinde başlayan yangın, giderek yayılarak 12 bin hektarlık alanı kül etti.

Yangına müdahale eden 1300 kişilik itfaiye ordusunun başındaki Mike Wakoski, “40 yıllık meslek hayatında böyle uç bir olayla karşılaşmadığını” söyledi.

4 binden fazla yangın

4 binden fazla yangın

Eyalette kurak geçen yaz aylarında yangınlar sıkça görülüyor. Bu yıl Kaliforniya’nın bazı bölgelerinde şu ana kadar 4 binden fazla yangın çıktı. 

Meteoroloji yetkilileri, kuraklığın da etkisi altında kalan Kaliforniya’nın güney kesimlerinin bu yılın sonuna kadar yangın tehdidi altında olabileceği açıklandı.

Euronews

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
4
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın