Görüş Bildir
Haberler
Kahve Seçim Rehberi: Kahvenizi Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

etiket Kahve Seçim Rehberi: Kahvenizi Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Merve Ulusoy
17.01.2022 - 16:28 Son Güncelleme: 20.01.2022 - 11:18

Kahve artık birçok insanın tutkusu! Güne daha dinç başlamak için bazen de kısa bir mola vermek için hemen kahveye sarılıyoruz... Peki lezzetli kahve demleyebilmek için önceliğimiz ne olmalı? Hangi kahve çekirdeğini seçmeliyiz? Kahve seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Tüm bu sorulara doğru yanıtı veriyoruz! 

Afiyet olsun!☕

'Önerdiğimiz ürünleri seveceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki bağlantılardan gelir elde edebilir. Satın aldığınız ürünlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kahve çekirdeği nasıl seçilmeli?

Lezzetli bir kahvenin sırrı doğru kahve çekirdeğini seçmekten geçer... Peki, kahve çekirdeğini seçerken nelere dikkat etmeliyiz? Önemli noktalardan biri kahve paketleri üzerindeki içerik hakkında verilen detaylı bilgi etiketi. Kalitesiz kahvelerde genellikle kahvenin nereden geldiği, ne zaman kavrulduğu,  Arabica oranı, yoğunluğu ve tadımı gibi bilgiler bulunmuyor maalesef...

Kahvenizi seçerken kavurulma tarihine mutlaka bakın...

Kahvenin yeşil çekirdekten kavrulmuş çekirdeğe dönüşmesi harika bir olay değil mi? 😍

Kahveden en yüksek lezzet verimliliğini, çekirdek kavrulduktan 10 gün sonra elde edebilirsiniz. Kavrulmuş kahve en fazla 2 ay içerisinde tüketilmeli. Daha uzun bir zaman geçerse kahveniz bozulmaz, ama tabii orijinal tadını yitirmeye başlar. Kahvenizi satın alırken kavrulma tarihinin bu aralıklarda olmasına dikkat edin.

İçtiğiniz kahvenin doğal olduğunu nasıl anlarsınız?

Artık her besinde olduğu gibi kahvelerde de etiket okumak önemli. Öncelikle, kahve paketinin üzerinde “%100 Organik”, “Rainforest Alliance Certified” benzeri etik bir etiket olması gerekir.  Bu etiketler önemli çünkü kahvenizin üretiminde ilave bir kimyasal kullanılmadığını gösteriyor. Ayrıca bu etiketler, doğal döngüye saygı gösterildiğini de anlatır.

Kahveniz nerede yetişmiş?

srv.onedio.com

Bir kahvenin tadını belirleyen en önemli faktörlerden biri yetiştiği bölgedir. Hatta yetiştiği tarla bile etkileyici faktörlerden oluyor. Her zaman bu detaylara erişmemiz mümkün değil tabii... Ama kahvenin yetiştirildiği kıtalara göre tatlarını bilmek, sizin kahve seçiminizi kolaylaştırır.💘

Kıtalara göre kahveler

  • Orta ve Güney Amerika Kahveleri : Bitter ve fındıksı tatlar ön planda olur. Bu bölgedeki kahve çekirdekleri daha yumuşak, orta gövdeli ve aromatik olurlar. Brezilya ve Kolombiya en büyük hacme sahip olan bölgeler. Burada ayrıca  Meksika, Guatemala, Kosta Rika ve Panama da önemli bölgelerdendir. 

  • Afrika ve Ortadoğu Kahveleri: Çok daha hafif ve meyvemsi tatlara sahip kahveler. Limon, böğürtlen, portakal ve bergamot aromaları oldukça yoğundur. Zengin aromalı ve zengin gövdeli kahveler olduğundan az kavrulmuş tercih edilmeliler. Kenya ve Arap Yarımadası‘nda yetişen kahveler en çok bilinenler. 

  • Güneydoğu Asya Kahveleri: Yoğun bitter ve kendilerine has topraksı tatlara sahip aromasıyla diğer kahve aromalarından çok daha zengin ve baskın olur. Özellikle Endonezya ve Vietnam kahveleri çok ünlüler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aromalı kahveler

Eğer müthiş bir kahve bağımlısı değilseniz veya düzenli kahve içmiyorsanız aromalı kahveler tam size göre olabilir. İstenen tat, kahveye kavrulma esnasında şurup ile verilir. Fındık, vanilya, çikolata en çok tercih edilen aromalar. Tabii farklı aromalar seçmek tamamen sizin zevkinize kalmış... 🤩

Gülümseyin, çekiyoruz! Çünkü Tchibo en leziz kahveleri tazecik çekip adresinize gönderiyor!

Gülümseyin, çekiyoruz! Çünkü Tchibo en leziz kahveleri tazecik çekip adresinize gönderiyor!

Kahvemizi seçerken dikkat etmeniz gereken her bir ayrıntıyı Tchibo sizin yerinize önemsiyor! Sizin seçtiğiniz kavurma oranına ve tadına göre, en kaliteli kahve çekirdeklerini taze taze çekip size gönderiyor! Eğer bir kahveden daha güzel bir şey varsa; o da Tchibo'nun taze çekim kahveleridir!

Bir sonraki demlemenize hazır ve nazır sizi bekliyor! Hemen alın ve Tchibo ile taze öğütülmüş kahvenin keyfine varın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın