Görüş Bildir
Haberler
Kadir Şeker, Tahliye Edildi: 8 Gün Cezaevinde Kaldı

Kadir Şeker, Tahliye Edildi: 8 Gün Cezaevinde Kaldı

22 yaşındaki Kadir Şeker, kadına yönelik şiddeti engellemek isterken, saldırganın ölümüne neden olduğu için tutuklanmıştı. Şeker'in, cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından 1 Haziran tarihinde cezaevine teslim edilmişti. Ancak Kadir Şeker, açık cezaevine alındığı için koronavirüs nedeniyle 31 Temmuz'a kadar yeniden izinli olarak tahliye edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

8 gün cezaevinde kaldı

8 gün cezaevinde kaldı

Konya'da Özgür Duran isimli erkek tarafından darp edildiğini gördüğü Ayşe Dırla isimli kadını kurtarmak isterken Duran'ı öldürdüğü gerekçesiyle yeniden yargılandığı davada 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılan Kadir Şeker'in dosyası yeniden Yargıtay'a gönderilmişti. 

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Kadir Şeker hakkında verilen 10 yıl 10 ay hapis cezasını onadı. Bunun üzerine Kadir Şeker, 1 Haziran tarihinde gözaltına alınarak cezaevine teslim edildi.

İzinli olarak tahliye edildi

İzinli olarak tahliye edildi

Ancak açık cezaevinde bulunan tüm hükümlüler koronavirüs nedeniyle 31 Temmuz'a kadar izinli olduğu açıklanmıştı. Mahkeme bu karar uymayarak Kadir Şeker'i cezaevine gönderdi.

Karara itiraz edilmesi sonrası Kadir Şeker, izinli olarak tahliye edildi.

Kadir Şeker, 46 ay daha cezaevinde kalacağı öğrenildi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?
İçeriğin Devamı Aşağıda

Kadir Şeker, 5 Şubat 2020'de merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'ndeki parkta duyduğu tartışma sesleri üzerine bir kadının şiddet gördüğünü düşünmüş, çifti ayırmaya çalışmıştı. Bu sırada Özgür Duran'ın sözlü ve fiziki müdahalesiyle karşılaşan Kadir Şeker ile Duran arasında boğuşma yaşanmış, aldığı bıçak darbesiyle yaralanan Duran hastanede hayatını kaybetmişti.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanan Şeker'e 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verilmiş, ceza 'haksız tahrik' nedeniyle 15 yıla, 'iyi hal' indirimiyle de 12 yıl 6 aya düşürülmüştü.

Şeker'in avukatlarının itirazı üzerine dosya Yargıtaya gitmiş, Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Kadir Şeker'e verilen hapis cezasını temyiz istemiyle ilgili incelemişti.

Duygu Delibaş itiraz etti

Duygu Delibaş itiraz etti

Yargıtay 1. Ceza Dairesince inceleme sonrası Türk Ceza Kanunu'nun 29. maddesi uyarınca yapılan uygulama sırasında tahrikin derecesi ve yoğunluğu da gözetilerek azami hadde yakın bir indirimle cezanın belirlendiği, 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Şeker hakkında daha fazla indirim yapılması gerektiği gerekçesiyle kararın bozulmasına hükmedildiği belirtilmişti.

Konya 3. Ağır Ceza Mahkemesince 5 Temmuz'da yeniden yargılanan Kadir Şeker'in 'haksız tahrik altında kasten öldürme' suçundan 10 yıl 10 ay hapisle cezalandırılmasına ve tutukluluk halinin devamına karar verilmişti.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ve avukatlarının Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesine yaptıkları itiraz üzerine tahliye kararı verilen Şeker, Akşehir Ceza İnfaz Kurumundan çıkmıştı.

Kadir Şeker'in tahliye edilmesine Duran ailesinin avukatlarından Duygu Delibaş itirazda bulunmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
32
20
12
10
7
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

düşünsene, terör örgütü uyesi, ömür boyu ceza almış biri. yada 60 ya da 70 e yakın sabıka dosyası olan var ama birilerinin emriyle salına biliyorlar! bu çocu... Devamını Gör

Ömer ÇALIŞKAN

Karı koca arasındaki olaya neden salça oluyor? Birde cebindeki kelebek bıçakla adamı kalbinden bicakliyor?

KodAdıAmca

samuray jeck geliyor.

ömer

Hazır aklımıza gelmişken pandemi izniyle cezaları yarım kalan uyuşturucu satıcıları,hırsızlar vs. Gibi suçlular ne olacak cezaları silindi mi ? 👀🤔🤔

syborg

bu sene başı mı, haziran gibi bir tarih mi orasında net değilim ama hepsini formaliteden o tarihe kadar bekletiyorlar, yurtdışı yasakları filan da kalksın di... Devamını Gör