Görüş Bildir
Haberler
Kadınların "İdeal Erkek Vücudu Nasıl Olmalıdır" Diyenlere Cevabı

Kadınların "İdeal Erkek Vücudu Nasıl Olmalıdır" Diyenlere Cevabı

Merve Ç.
08.04.2015 - 11:25 Son Güncelleme: 08.04.2015 - 12:52

Her yerde, her ortamda, her gün, saatlerce ideal kadın vücudu konuşuluyor. İnce belli, büyük kalçalı, limon gibi memeli, etli dudaklı, küçük ayaklı, sütun bacaklı, düz karınlı, uzun boyunlu, vs. Kadının aklınıza gelebilecek her yeri için bir ideallik eşiği belirleniyor... Her gün. Peki bu saptamayı yapan erkeklerin kaçı acaba ideal erkek? Bırakın idealliği kaçının vücudu kıyasıya eleştirdiği kadının vücudunun yanına yaklaşabilir? İşte biz de bunu sorgulayacağız. Erkekler bence içeriği okumasın, ideallik ile aralarındaki mesafeyi görüp üzülmesinler boş yere.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tek tek değerlendirme yapmadan önce genel çerçeveyi çizelim; bir kere erkek vücudunun kas oranı yüksek ve yağ oranı ideal olmalıdır.

Tek tek değerlendirme yapmadan önce genel çerçeveyi çizelim; bir kere erkek vücudunun kas oranı yüksek ve yağ oranı ideal olmalıdır.

Yapılan araştırmalara göre ideal erkekte, bacak boyu ile gövde, yani belin üst kısmı eşit olmalıdır.

Yapılan araştırmalara göre ideal erkekte, bacak boyu ile gövde, yani belin üst kısmı eşit olmalıdır.

Nitekim uzmanlara göre bu, erkeğe kaslı bir görünüm vererek daha çekici olmasını sağlıyormuş.

Vücut kütle endeksi (BMI), belin kalçaya ve belin göğüse oranları da ideal olma yolunda belirleyici.

Vücut kütle endeksi (BMI), belin kalçaya ve belin göğüse oranları da ideal olma yolunda belirleyici.

Bütün bunları harmanladığımızda ortaya bu güzellik çıkıyormuş ki gayet iyi çıkmış bizce.

1. Kalçalar

1. Kalçalar

Kavisli, dar ve sıkı olacak, ama maalesef biz Türk kadınları buna hasretiz. Türk erkeğinin kalça yapısını iki ana başlık altında toplamak mümkün. 

A- Kuru götler: Ki bunlarda kalça görmek orman cini görmekten daha zordur. Giydikleri pantolonların arka tarafı boş gibi durur, sanki üst gövde ile bacaklar arasında sadece bir mafsal vardır, kalça unutulmuştur. 

B- Hay maşallah!: Bildiğiniz gün boyu oturan erkek götüdür. Oturmaktan yayılmış, genişlemiş, bıngıl bıngıl olmuştur. Küçük, sert ve sıkı tanımlarının tam tersi bir haldedir.

2. Göğüsler

2. Göğüsler

İnsan, kadınların göğüslerini her yönden incelemeye alan, büyük küçük demeden kıyasıya irdeleyen erkeklerin göğüslerinin güzel, ideal olmasını bekliyor. Ama zannederim Türk erkeklerinin hepsinde kötü olan bir yer varsa göğüsleridir. Ya koca, sarkık memeli olurlar ki yaz aylarında tişörtlerine bakın meme altları terler, ya da meme ucu bulunan kuru bir düzlük olurlar. Şimdi böyle adamlar çıkıp bir kadının memesi için yorum yaptığında onların yerine ben utanıyorum. Sen önce şunun yarısına benzer bir göğüs yap sonra gel öyle konuşalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

3. Kollar-omuzlar

3. Kollar-omuzlar

Ne olursa olsun bir erkeğin omuzları geniş olmalı. Bu genişlik bir yüzücü vücudu gibi olmayabilir, o kadar vicdansız değiliz, ama iskelet gibi dar omuzlarla bana ideallikten bahsetmeyin. Bir de o omuzları devire devire yürümüyor musunuz iyice tam olunuyor. Kollar da kaslar çok keskin görünmeyecek, ama bir erkek kolunu büktüğünde bicepsler gözümüze girmeli arkadaşım, şişmeli yani.

4. Ayaklar

4. Ayaklar

Herhalde Türk erkeğinin 'nasıl olsa çorapla sevişiyorum' diye düşünerek zerre bakım yapmadığı, banyodan banyoya yıkadığı bir yer varsa ayaklarıdır. Mantarlı tırnaklar, kaya gibi sert topuklar, nasır tutmuş deri, vs. derken insanın içi kalkıyor anlatırken bile. Ama sorsan 'kadının topuğu pespembe olacak' oldu, sen ayak niyetine toynakla gez, biz pespembe yaparıza topucuklarımızı paşam.

5. Dişler

5. Dişler

Güldüğü zaman insanda o ağzın içine düşme isteği uyandıracak dişler. Çaydan, sigaradan sararmış, komple dolgulu, ağız kokusu yapan dişlerle sabaha kadar gülsen ne? Türk erkeği dişlerine bakmıyor, nokta!

6. Eller & parmaklar

6. Eller & parmaklar

Eller yumuşacık olacak, kıldan üst derisi görünmez hale gelmemiş olacak, parmaklar ince, uzun ve güçlü olacak. Dokunmasını bilen, ama dokunurken kadının hassas tenini yırtmayan bir el olacak. Şimdi burada 'çalışan adamın eli nasır tutar' diyen tipler çıkacak. Amerikan itfaiyecileri senin yaptığın işin 100 katını yapıyor ama git bak bakalım ellerine nasırlı, kuru, bakımsız mı? En iyi el kremi 20 lira yahu.

7. Yüz

7. Yüz

Yüz için yapılacak bir şey yok, Allah vergisi oluyor genelde. Ama mesela 'kadınlar bin türlü kozmetik kullanıyor' diye atıp tutacağınıza, yüzünüzdeki bir kilo yağ, siyah noktalar, sivilceler, kıl dönmeleri, vs. için bakım yapabilirsiniz, bu sizi öldürmez. Yahu en azından dudak nemlendiricisi sürüp dudaklarınızın krater gibi görünmesinin önüne geçebilirsiniz. Bakımsızlıktan kesmediğiniz sakalınızı bize kirli sakal bu diye yutturmaktan vazgeçebilirsiniz. Sakal bıraktıysanız çalı çırpı gibi değil, efendi gibi görünmesini sağlayabilirsiniz. Ama siz 'kese kağıdını' bilirsiniz kadınlar için. Size ne geçirelim biz? BİM poşeti mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

8. Vücut kılları

8. Vücut kılları

Kabul erkek vücudu kıllı olacak, maskülen bir hava kattığı kesin. Ama mesela bu kıl göğüs bölgesinde belki biraz da karnında olacak. Sen sırtındaki yastık dolduracak kadar kılla neyin erkeksiliğinin peşindesin inan bilmiyorum. Kozmetik sektörü, tıp, teknoloji artık bayağı ilerledi, sırt kıllarını bize erkeksi görünüm olarak pazarlamaktan vazgeçip bir hal çaresine baksan?

9. Kaslar

9. Kaslar

Sizden six pack beklememeyi öğrendik, adonis zaten hayal bari en azından göbeğinizi falan eritip ideal vücudun biraz yakınına düşün. Kimse sizden body building beklemiyor ama Türk kası, baklava değil şekerpare esprileriniz inanın sizi çekici yapmıyor. Hava yastığı gibi dolaşmak sizin hoşunuza gidiyor olabilir ancak nasıl ki siz 'kadının karnı düz olacak aga' havalarındaysanız bunun bizim de hakkımız olduğunu söylemek istiyoruz.

10. Koku

10. Koku

Son olarak sizden çok basit bir şey istiyoruz, azami 7 lira verip alacağınız bir deodorant ile başarabilirsiniz bunu. Koltuk altı kıllarınızı keserek, düzenli duş alarak becerebilirsiniz inanın. kötü, terli terli KOKMAYIN, rica ediyoruz. Bizim ki de burun.

Bonus

Bonus

Geniş omuzlar ki ön-orta ve arka deltoidler az düzeyde define olmuş olmalı, kıvamda kalmayı başarmış trapezler, hafif parçalanmış sağlam bir sırt ki sırt çok ama çok önemlidir bir anlamda gizli kahramandır aslında güzel bir sırt, görece sivrilmiş ve özellikle büküldüğünde hacim kazanan bicepsler, her halde kolu belli düzeyin üzerinde kalın gösteren ve hafif yay çizen tricepsler ve onları takip eden görece ince olmayan ama temel reis'in ki kadar da kalın olmayan ön kollar, en azından sert ve düz bir karın ya da mümkünse adonisle en güzel paketi yapmış ev baklavası biçimli abdominaller, üçgeni tamamlamaya yardımcı yağsız oblikler, tavuk bacağı gibi olmayıp üst bedenle orantılı quadricepsler ve hamstringler, müzmin halı saha oyuncusu imajı çizdirmeyecek ama sağlam rebound çıkaracağınıza işaret eden kalfler ve tüm çalışmaların sonucunda cazibe yaratacak kavisleri kazanmış kalçalar. afiyet olsun.

https://eksisozluk.com/entry/24098649

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
450
313
157
118
92
48
39