Görüş Bildir
Haberler
Kadınların Bu Hayatta İsterlerse Yapamayacakları Hiçbir Şey Olmadığının Kanıtı 10 Gerçek Hikaye

Kadınların Bu Hayatta İsterlerse Yapamayacakları Hiçbir Şey Olmadığının Kanıtı 10 Gerçek Hikaye

Hassastır yapamaz, güçsüzdür yapamaz, ''kadındır'' yapamaz algısını #isterseyapar diyerek tersine çeviren Kotex, özel günlerin veya ön yargıların kadınları durduramadığını gösteriyor. ''Kadın isterse yapar!'' sloganıyla yola çıkan markadan hepimize ilham veren gerçek hikayeleri sizin için derledik.

1. Bazıları hala kadınlara offsayt açıklama tribine gire dursun...

1. Bazıları hala kadınlara offsayt açıklama tribine gire dursun...

Merhaba, ben Damla Karabacak. İzmir’de çalışmalarını devam ettiren 22 kadın sporcuyu bünyesinde bulunduran Smyrnas Flag Bayrak Futbolu oyuncusuyum. Hiçbir sponsor desteği olmadan tamamen kendi bütçemizle 2 yıldır bu sporu devam ettiriyoruz. Bu spora olan tutkumuz ile Türkiye genelinde yapılan, toplamda 32 takımın katıldığı şampiyonaları 2017-2018 ve 2018-2019 sezonlarının namağlup şampiyonu olarak tamamladık. Bu spora gönül vermiş, her türlü zorlukların üstesinden inançla gelmiş, birbirine her zaman güvenen ve kadın #isterseyapar diyen kocaman bir aileyiz. Bu spor bize imkanların parayla değil el ele verilerek yaratıldığını, gerçek başarının kupayla değil sarılarak ağladığın dostlar olduğunu gösterdi. Bir kez daha söylüyoruz kadın #isterseyapar.

2. Üniversite sınavında istediğin okulu nokta atışı tutturmak mı? Mümkün!

2. Üniversite sınavında istediğin okulu nokta atışı tutturmak mı? Mümkün!

Liseyi Bolu’da okurken yurtta kalıyordum ve ailem Ankara’da yaşıyordu. Yurtta yaşamak çok zordu ve hep Ankara’da üniversite okuma hayalim vardı. Cansu da Bolu’da ailesiyle kalıyordu. En iyi arkadaşım olan Cansu’yla da hayal kurarken hep Ankara’da okumayı düşünüyor ve sürekli bunu hayal ediyorduk. Sonunda tercih yapacağımız zaman tercihlerimizden biri Ankara idi ve ikimiz de Ankara’yı kazanmıştık. Şu anda ben ailemle kalıyorum Cansu ise ailesiyle kalıyor. İkimiz de birbirimizi çok iyi anlıyoruz ve mümkün olabildiğince birlikte vakit geçirip hala da birlikte geleceğin hayalini kuruyoruz. En iyi arkadaşlar #isterseyapar.

3. Kariyer de yaparız demiş miydik?

3. Kariyer de yaparız demiş miydik?

14 yaşında turizm meslek lisesini kazandım. 15 yaşımda ise ilk stajıma gidip kendime bir hedef koydum. Ben İzmirliyim ve İzmir’in en büyük ve en köklü otelinde işe girmeyi kendime hedef seçtim. Ne olursa olsun orada işe girecek ve kariyerimle ilgili en büyük adımı atacaktım. 21 yaşıma kadar sezonluk yerlerde çalıştım ve kendimi hazır hissettiğimde başvurdum. İşe alındım ve hala orada çalışıyorum.

4. İsteyince oluyor mu gerçekten? Oluyor!

4. İsteyince oluyor mu gerçekten? Oluyor!

Daha ilkokuldan beri matematik dersine büyük ilgi ve sevgi besliyordum. Önce matematik öğretmeni olmak istedim, liseye geçince de matematik profesörü olmak istediğime karar verdim ve bunun için çabaladım. Hedefim Marmara Üniversitesi idi. Ailem de hep yanımda oldu. Eğer istersen yapabilirsin dediler ve 2016 yılında bunu başardım.

5. Motorla Türkiye turu, hem de tek başına, ''kız başına'' mı? Hahah neden olmasın ki! 😎

5. Motorla Türkiye turu, hem de tek başına, ''kız başına'' mı? Hahah neden olmasın ki! 😎

Üniversite öğrencisiydim ve kısıtlı bir bütçem vardı. Çok uzun süre kafamda tasarladığım, planlarını yaptığım bir yandan çok heyecanlandığım bir yandan da insanları “yapamazsın, gidemezsin yanında en azından biri gelsin” tepkilerinden dolayı çok korktuğum “Motosiklet ile Tek Başına Türkiye” isimli projemin 2018 Temmuz ayında ilk adımını attım. Antalya çıkışlı sırası ile tüm Akdeniz, Ege, Marmara, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz bölgelerini gezdim. Genellikle gündüz saatleri yolculuk yaptım, belirli bir rotam da yoktu. Kalacak yerleri hazırlamadan çıktığım için de bazı zor durumlar yaşasam da yolculuk sürecinde tanıştığım güzel insanlar sayesinde hepsinin üstesinden geldim. Yolculuğum boyunca her gün düşündüm doğru bir şey yapıp yapmadığımı. Yolculuk sürecinde korktuğum çok fazla şey olduğu için bu sorunun cevabını veremedim ama arkaya dönüp baktığımda evet çok doğru yapmışım diyebiliyorum. En büyük sıkıntımı Karadeniz Bölgesi’nde yaşamaya başladım. Motorumun benzin pompası arızalanmıştı ve tek başıma yoldaydım. Aslında yolculuğuma çıkmadan önce bazı aksaklıkların yaşanabileceğinin farkındaydım ve bunun için çeşitli eğitimlere katıldım. Bunlar; yol-sürüş eğitimleri ve motosiklet tamir-bakım eğitimleri oldu. Fakat benzin pompamın bozulabileceğini asla tahmin etmemiştim. Motosiklet sürekli tekliyor ve 50 km’de bir tamamen benzini çekemez hale gelip duruyordu. Hemen geri dönme kararı verdim fakat Bartın’dan Antalya’ya dönüşüm hiç kolay olmadı. Ankara Polatlı’dan Konya yoluna inen kestirme bir yola girdim ve o yoldan geçenler bilir mükemmel bir sonsuzluktasınız, kimse yok sürekli bir tepe aşıyorsunuz ve 90 km boyunca benzin istasyonu yok. Yani sadece siz ve aracınız belki uğrarsa bir karga ile karşılaşırsınız. Motosikletim sürekli tekliyordu ve artık kendimi yapayalnız hissetmeye başlamıştım. Ne yapacağımı bilemez halde her yerde benzinlik arıyor, bir yandan da kaskın içinden hüngür hüngür ağlıyordum. Bir süre sonra motosiklet tamamen durdu ve çalışmaz hale geldi. Yolun kalan kısmını elimle motorumu ittikten sonra bir benzinliğe ulaştım saatler sonunda.   Orada küçük bir sanayide motoruma uyan bir arabanın benzin pompasını kendi başıma telefondan tarif alarak değiştirmek zorunda kaldım. Daha sonrasında yoluma devam edebildim ve tekrar Antalya’ya ulaştım. Bu yolculuğun bana öğrettiği çok şey oldu. En önemlisi de ben istedim ve yaptım diyebiliyorum. Siz de istiyorsanız korksanız bile deneyin. Şimdi sırada Avrupa turum var, en kısa zamanda çıkmak için hazırlanıyorum.

6. ''Yuvayı dişi kuş yapar'' diye boşuna dememişler. Bakın yapılmışı var!

6. ''Yuvayı dişi kuş yapar'' diye boşuna dememişler. Bakın yapılmışı var!

Ben bekarken annemlerin üst katı teras idi, buraya ev yapmak istediğimi çevremle paylaştım ama kimse bana inanmadı. Yapamazsın, zor dediler. Ama ben kafaya koydum ve kendi asgari ücretimle evimi yaptım. Çok da güzel oldu. Şimdi evlendim ve kendi yaptığım evimde eşim ve çocuğumla mutlu bir hayatımız var. #isterseyapar

7. Koşulları değiştirmek sadece bizim elimizde!

7. Koşulları değiştirmek sadece bizim elimizde!

Ben çocukken gecekondu gibi harabe bir evde otururduk. Ben de okuyacağım ve kiraya güzel bir daireye taşınacağım dedim ve şimdi kendi evimde oturuyorum.

8. Yapamazsın diyenler burada mı? 😌

8. Yapamazsın diyenler burada mı? 😌

“O soruyu Eda mı yapacakmış? Sınavlardan yüksek not bile alamaz o, peh” dediler. Çalıştım ve başardım. Üniversiteyi dereceyle bitirdim. Atandım ve matematik öğretmeni oldum.

9. ''Olmayınca vazgeçmek olmaz, daha çok çalışıp hep en iyisini düşünmek gerekir.'' 👏🏻

9. ''Olmayınca vazgeçmek olmaz, daha çok çalışıp hep en iyisini düşünmek gerekir.''  👏🏻

Besyo okumayı çok istiyordum ama ilk yılımda denedim olmadı. Pes etmedim çok çabaladım ve sonunda güzel sonuçlar elde ettim. Şu an istediğim bölümü okuyorum. Olmayınca vazgeçmek olmaz, daha çok çalışıp hep en iyisini düşünmek gerekir. Benim hikayem bu, herkes #isterseypar.

10. Denemezsen, başaramazsın!

10. Denemezsen, başaramazsın!

Müzik hayatımda her zaman büyük bir yer kapladı. Çocukluğumda severek dinlediğim şarkılardan sonra, ilk kez 11 yaşında şarkı yazmaya başladım. Uzun yıllar boyunca da şarkı yazmaya devam ettim. İstanbul’a atandığımda 19 yaşındaydım ve sonunda bu işin mutfağındaydım. Şarkı yazmak ve söylemek benim için hiçbir zaman sadece bir hobi olmadı. Çünkü kendimi bildim bileli yazıyor ve söylüyordum. Bu fırsatı yazdığım şarkı sözlerimi DMC’ye göndererek denemeye karar verdim.

Detaylar için tıklayınız.