Görüş Bildir
Haberler
Kadınlar Buraya: Gün İçinde Karşılaştığın Zorluklara Göre Hayatını Kolaylaştıracak Öneriyi Veriyoruz!

etiket Kadınlar Buraya: Gün İçinde Karşılaştığın Zorluklara Göre Hayatını Kolaylaştıracak Öneriyi Veriyoruz!

Astrophel
17.10.2019 - 12:45 Son Güncelleme: 01.11.2019 - 15:40

Kadınların, özellikle de ev işleriyle uğraşan kadınların gün içinde yaşadığı sıkıntılar kolay kolay bitmez. Peki senin hayatını kolaylaştıracak şeyi merak ediyor musun? 

O zaman hadi teste!

1. Önce cinsiyetini öğrenmeliyiz!

2. Peki yaşın?

3. Sabah kalktığında hazırlanmak ne kadar zor geliyor sana?

4. Günün en büyük kısmını ne yaparak geçiriyorsun peki?

5. Hadi dürüst olalım, kimse temizlik yapmaktan hoşlanmaz. Peki sen ev temizliğinin en çok hangi kısmını yapmaktan nefret ediyorsun?

6. Temizlik dışında ev işlerinden hangisi canını sıkıyor?

7. Son olarak, hayatından birini çıkarabilecek olsan hangisi olurdu?

8. Zaman planlaması yapmak hayatını kolaylaştıracak!

Verdiğin cevaplardan anladığımız kadarıyla senin en büyük problemin gün içinde nereye koşacağına karar vermeye çalışarak bir sürü zaman kaybetmen. Küçük bir zaman planlaması ile çok kolay bir şekilde bu problemi ortadan kaldırabilirsin. Yapman gereken tek şey gününü saatlere bölmek ve yapman gereken şeyleri bu zaman dilimlerine sığdırmak.  Böylece ev işleriyle uğraşırken araya telefon görüşmeleri sığdırmak zorunda kalmayacaksın. Örneğin akşam yemeğini sabah kahvaltını yaparken hazırlamak akşam sana dinlemek için vakit sağlayacak. Bir dene deriz, inan çok işe yarayacak!

9. Stresle başa çıkmayı öğrenmelisin!

Senin tek problemin stresle başa çıkamamak. Gün içinde karşılaştığın zorluklar karşısında hemen strese yenik düşüyorsun, bu durum da iyice panik yapmana ve sorunlara çözüm üretememene neden oluyor. Daha rahat bir bakış açısı benimsemek hayatını kolaylaştıracak. Stres olduğunu fark ettiğin anda kendine hatırlatman gereken şey her şeyin bir şekilde çözüme ulaşacağı. Örneğin evinde misafir ağırladın ve bulaşık mı birikti? Bunun için söylenmek yerine hemen işe koyulmak ve belki yardım istemek stres olmanı engelleyebilir. Eğer çok yorgunsan bulaşıkların bir gün beklemesinde hiçbir sıkıntı yok, sağlığından önemli değil sonuçta, değil mi?

10. Tüm yükü tek başına üstlenmeye çalışmamalısın!

Senin en büyük problemin kendine fazla yüklenmen. Kimseden yardım istememeye çalışıyorsun, sonra da omuzladığın yüklerin altında eziliyorsun. Durum böyle olunca en küçük bir pürüz bile çok fazla etkiliyor seni, domino gibi her şey kötüye gidiyor. Sana tavsiyemiz hayatındaki sorumlulukları tek tek gözden geçirmen ve gerçekten sorumluluğunu alman gerekmeyen şeyleri hayatından çıkarman ya da en azından bazıları için yardım istemen. Güven bize, bu şekilde her şey çok daha kolay olacak.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
450
157
114
55
28
25
24
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

ben de çözdüm.p Zaman planlaması yapmak hayatını kolaylaştıracak! ama sabah kahvaltı yaparken akşam yemegini nasıl hazırlayalım?

ufukdiyoki

Kadınlar buraya. Önce cinsiyetinizi öğrenmeliyiz. ?

Sara Grey

Tüm yükü tek başına üstlenmeye çalışmamalısın!