Görüş Bildir
Haberler
Kadına Şiddetin İzlerini Makyajla Kapatmayı Öğreten Kanaldan Geri Adım

Kadına Şiddetin İzlerini Makyajla Kapatmayı Öğreten Kanaldan Geri Adım

Ulaş
28.11.2016 - 18:53 Son Güncelleme: 29.11.2016 - 11:00

Fas'ta devlete ait bir televizyon kanalında, şiddete maruz kadınların vücutlarında oluşan morlukları nasıl kapatacaklarına ilişkin yöntemlerin gösterildiği program ülke kadınlarını ayağa kaldırdı. Gelen tepkiler üzerine açıklama yapmak zorunda kalan televizyon kanalı, sorumluluğu programa yükledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fas’ta yarısı devlete ait olan 2M isimli televizyon kanalının gündüz kuşağında yayınlanan ‘Sabahiyat’ programında aile içi şiddet gören kadınlar için ‘makyaj tüyoları’ verildi.

Sputnik'te yer alan habere göre; Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nden iki gün önce yayınlanan bölümde,10 dakika boyunca stüdyodaki modelin yüzündeki ‘morlukları’ fondötenle ve kapatıcı kullanarak neredeyse ‘yok eden’ makyaj sanatçısı Lilia Mouline, şiddet gören kadınlara gün içinde morlukların belirgin hale gelmesini engellemek için ‘pudra kullanmayı ihmal etmemelerini’ de sıkı şekilde tembih etti.

Mouline, şiddet mağduru kadınlara 'bu güzellik tüyolarının günlük yaşantınızı sürdürmenizde size yardımcı olmasını umuyoruz' sözleriyle seslendi

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü olan 25 Kasım’dan sadece iki gün önce yayınlanan programın internette paylaşılmasının ardından sosyal medya eleştiri dolu tepki mesajlarıyla doldu taştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Faslı bir kadın da change.org’da bir imza kampanyası başlattı

Faslı bir kadın da change.org’da bir imza kampanyası başlattı

Kampanyanın Arapça, İngilizce ve Fransızca olarak üç dilde yayınlanan açıklama metninde şu ifadelere yer verildi: “Faslı bir kadın ve feminist bir aktivist olarak, tüm Faslılar adına kadına karşı şiddeti normalleştiren bu yayını ihbar ediyorum. Sabahiyat isimli bu program ve 2M kanalına karşı kesin yaptırımlar uygulanmasını talep ediyoruz.”

Kanaldan editöryal çizgimize aykırı mesahı

Gelen tepkilerin ardından 2M, programın videosunu internet hesaplarından kaldırdı ve biz özür mesajı yayınladı. Mesajda, yayının uygunsuz olduğu ve kanalın editöryal çizgisine kesin olarak ters düştüğü savunuldu.

Fas, Dünya Ekonomik Forumu tarafından yayınlanan Küresel Cinsiyet Eşitsizliği raporunda 144 ülke arasında 137. sırada yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
raheanne

"Makyaj ile morluklar nasıl kapatılır"ı Öğretmek yerine, o sik kafalı, sığ kafalı piçleri bilinçlendirin!

Pasif Kullanıcı

Bundan ziyade erkeklere adamlık eksiklikleri nasıl kapatılır onu ogretsinler

Pasif Kullanıcı

Adamlık öğretin