Görüş Bildir
Haberler
Kaçınılmaz Olan Ev Kazalarına Karşı Sigorta Yaptırmanız Gerektiğini Kanıtlayan 10 Şey

Kaçınılmaz Olan Ev Kazalarına Karşı Sigorta Yaptırmanız Gerektiğini Kanıtlayan 10 Şey

Well Ok Then
28.07.2023 - 13:08

Ev kazaları maalesef ne kadar dikkat edersek edelim kaçınılmaz. İşte bu 10 maddeyi okuyunca neden bu kazalara karşı sigorta yaptırman gerektiğini daha iyi anlayacaksın. 

Keyifli okumalar! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Evde ıslak bir zeminde kayıp düşmeyen yoktur herhalde.

Evde kayıp düşmek belki de en sık yaşanan ev kazası olabilir. Fiziksel olarak sen ya da ailen biri hatta bir misafirin bile düşüp zarar görebilir. Evdeki ıslak zeminler için gereken önlemleri almanda fayda var.

2. Eşyalarını sabitlemezsen başına ne gelebileceğini tahmin bile edemezsin.

Bazen dolabın üstündeki valize ulaşmaya çalışırken ya da evde bir çocuk varsa bir şeye ulaşmaya çalışırken bu sabitlenmemiş eşyalar yüzünden zarar görebilirsiniz. Bu tür ev kazalarına karşı kendini ve sevdiklerini korumak için sabitleme yapman en iyisi olur.

3. Evde çıkacak bir yangın başını ağrıtabilir.

En önemlisi can elbette. Ancak bundan sonra düşünmen gereken bir diğer şey ise yangının sana vereceği maddi zarar. Bazen elektrik tesisatından bazen de açık unutulan bir kettledan bile yangın çıkabilir. Bunlara karşı evini korumak istemez misin?

4. Bir kazadır oldu, tadilatlar yapılıp ev yeniden oturulabilir hale gelinceye kadar nerede kalacaksın?

Bir kaza sonucu yangın çıkabilir ve evin oturulamaz hale gelebilir. Bu sırada nerede kalabileceğini hiç düşündün mü? İşte evini sigortalatırsan bunu düşünmek zorunda kalmazsın.

5. Borular patlarsa bir ton masraf çıkacağına emin olabilirsin.

Evin tesisatı eski olabilir ve bu da zaman zaman başına bela olabilir. Gider tıkanır, sen açmaya çalışırsın. O sırada bir boru patlar ve ne yapacağını bilemezsin. İşte bu durumlara karşı önlemini alıp sigorta yaptırman yapacağın en doğru hareket olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Merdivenden böyle kayıp düşmek istemezsin herhalde.

Merdivenli bir evde oturuyorsan ya da sık sık evde seyyar bir merdiven kullanıyorsan kayıp düşmek çok büyük bir olasılık. Bu düşmeler sonucu kırıklar, yaralanmalar ise kaçınılmaz.

7. Hayatı boyunca her insanı küçük de olsa mutlaka bir kez elektrik çarpmıştır.

Sık yaşanan bir ev kazası daha... Prize bir fiş takarken ya da eski ve aşınmış bir kabloya değdiğinde elektrik çarpması çok da uzak bir ihtimal değil. Tehlikeli olmakla birlikte fiziksel olarak ciddi yanık ve yaralanmalara sebep olabilir.

8. Pencereyi kapatırken ya da evde çocuklar oynarken camı çerçeveyi böyle aşağı indirebilir.

Evde boğuşurken oynarken çocuklar camları kırabilir. Bunu yetişkinler de zaman zaman yapar elbette. Durduk yere o kadar masraf çıktığına mı üzülürsün yoksa o cam kırıklarını nasıl temizleyeceğine mi? Sen iyisi mi önlemini al.

9. Prize çok fazla şey takıp şarj aletini, telefonunu ya da başka bir elektronik cihazına elveda dedin mi hiç?

Çoklu prize bir sürü şey takıp şunu da takayım dediğinde o patlama sesi ile acaba ne yandı telaşı sardı mı seni hiç? Allah kimseye yaşatmasın. İnsan patlayan priz değil de sanki içinde bir şeyler patlamış gibi hissediyor.

10. Ev kazaları sonucunda kalıcı sakatlık ve hatta ölümler bile meydana gelmekte.

Basit gibi görünse de ev kazaları ciddi maddi ve fiziksel zararlara yol açabilmekte. Tüm bunlara karşı önlem almanın en iyi yolu ise, evinizi, kendinizi ve sevdiklerinizi sigorta yoluyla korumaktan geçiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın