Görüş Bildir
Haberler
Kaçıncı Çocuk Olduğunu Seç Karakterine Etkisini Söyleyelim!

Kaçıncı Çocuk Olduğunu Seç Karakterine Etkisini Söyleyelim!

miray soysal
29.03.2022 - 17:00 Son Güncelleme: 29.03.2022 - 22:57

Doğum sırasının bizim davranışlarımızı ve karakterimizi şekillendirdiğini söylenir. 

Bu testle, doğum sıranın kişiliğini nasıl etkilediğini söylüyoruz!

Merak ettin değil mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Hadi seç o zaman!👇👶

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam

En çok korunan!

Annenin ve babanın sevgisini ve ilgisini büyük kardeşin ile paylaşmaktasın. İçinde ablanı ya da abini sürekli geçmek gibi bir hedefin var. Annen ve baban seni büyütürken daha az korumacı davranıp, genelde ilk çocuklardaki acemiliklerini sana yansıtmadı. Bunun sebebi ailenin, sen doğana kadar ebeveynlik becerilerini geliştirmesi ve kuralları gevşetmesi. Daha az baskı ve yönlendirmeyle büyütüldüğün için genelde kendi seçimlerini yapmakta çok daha cesursun. Pek mükemmeliyetçi olduğunu söyleyemeyiz. Sosyal ilişkilerinde başarılısın ve arkadaş çevren oldukça geniş. Her ortama kolay adapte olursun, becerikli ve yaratıcısın. Bu yüzden herkesle iyi anlaşırsın, işleri yoluna koymak ve uzlaştırıcı olmak konusundaki becerilerinin de çok gelişmiş olduğunu söyleyebiliriz.

İlk göz ağrısı!

En büyük çocuk olarak , doğumundan itibaren ilgi odağı oldun. Bütün olanaklar sen daha doğmadan hazır hale getirildi. Henüz hiçbir kardeşinin olmadığı ortama doğduğun için anne babanın bütün imkanlarına, evin en güzel odasına, kıyafetlerin en yenisine sahip olmuş ve bunu bir sonraki kardeşine kaptırdığını söyleyebiliriz. Bundan dolayı ilk yıllarda yoğun ilgiye alışan sen, her zaman önde olmak için çok fazla çabalamaya eğilimli bir kişiliğe sahipsin ve otoriteyi memnun etme konusunda diğerlerinden çok daha heveslisin. Daha çalışkansın ve övgü alacağın durumlarda olmak istiyorsun. Genellikle büyük hayallere sahip olduğunu söyleyebiliriz. Büyük şeyler başarmak ve bir işte uzmanlaşmak hayat amacın gibi. Bu yüzden bazen kendini fazla zorlayabiliyorsun. Küçüklükten itibaren yetişkinlerle iyi iletişim kurabildiğini de belirtebiliriz. Yaptığın işlerde mükemmeli gerçekleştirmeyi, çevrendekilere liderlik yapmayı ve olası şeylere karşı tedbirli olmayı seviyorsun. Aynı zamanda karakter olarak, oldukça merhametli, sorumluluk sahibi ve güvenilir olduğunu da söyleyebiliriz.

Ailenin hiç büyümeyen çocuğu!

Sen küçük olarak, genelde ailenin dikkatini her zaman üzerinde bulundurduğun için kardeşlerinle aranda rekabetçi bir ortam yaratmadın. Daima  ilgi odağı olduğun için,  yetişkinlikte de her zaman ilgi görmeyi beklersin. Seni cesur, asi ve komik olarak tanımlayabiliriz. Bunun sebebi ailenin, sen doğana kadar ebeveynlik becerilerini geliştirmesi ve kuralları gevşetmesi. Keşifler yapmaya, yaratıcı olmaya ve sınırları zorlamaya meyillisin. Küçük çocuk olmanın kötü yanı ise, zorluklara karşı dirençli değilsin ve çabuk vazgeçmeye odaklanıyorsun. Bunun sebebi, büyürken ailenin diğer üyelerinin hayatı kolaylaştırıcı müdahalelerde bulunmuş olması. Ama çok özgür ruhlusun, macerayı sever ve risk almaya bayılırsın. Hayatın akışından keyif almayı en iyi sen bilirsin.

Göz bebeği!

Anne ve babanın, tüm maddi ve manevi olanaklarına sahip oldun. Bu nedenle kendine çok güveniyorsun ve mükemmeliyetçisin. Her zaman göz önünde bulunduğun için çevrendeki insanlardan da bunu görmek istersin. Ailen,  bütün kaynaklarını senin için kullanma davranışını gösterdi. Bu yüzden, tüm imkanlara sahip olmanın verdiği avantajla diğerlerine göre çok daha özgüvenli bir yetişkin olduğunu söyleyebiliriz. Tek başına zaman geçirme konusunda zorlanmıyorsun ve iletişim becerilerin oldukça gelişmiş. Tek çocuk olarak büyümenin kişiliğine yansıttığı kötü yanı ise, sakin ve kontrollü bir hayata alıştığın için, karmaşık durumlarla başa çıkma becerisinden biraz uzak kalmış olman. Ailenin alakasını başka bir kardeşle bölüşmek zorunda kalmadığın için ilgi odağı olmayı sevdiğini söyleyebiliriz. Bu yüzden yaptıklarının onaylanmasını seversin ve rahatına çok düşkünsün.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
110
67
37
15
14
12
6
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ergün Zereyak

Yalanın dibi batsın editör. Sen "ortanca" ne demek biliyor musun. Yazdıklarınızın biri bile tutmuyor. Abiye/ablaya saygı, küçüğe sevgi. Annenin sırdaşı, baba... Devamını Gör

İdil

Göz bebeği! Anne ve babanın, tüm maddi ve manevi olanaklarına sahip oldun. Bu nedenle kendine çok güveniyorsun ve mükemmeliyetçisin. Her zaman göz önünde bul... Devamını Gör