Görüş Bildir
Haberler
JetBlue, Apple Pay ile Ödeme Kabul Eden İlk Havayolları Oldu

JetBlue, Apple Pay ile Ödeme Kabul Eden İlk Havayolları Oldu

Onedio Medya
11.02.2015 - 10:26 Son Güncelleme: 11.02.2015 - 10:53

JetBlue havayolları uçak içinde Apple Pay ile ödeme kabul etmeye başlayacağını duyurarak, bunu yapan ilk havayolu ünvanını kazandı. JetBlue, uçak içi yiyecek ya da atıştırmalık satın alımlarında artık NFC teknolojisini kullanarak iPhone 6, iPhone 6 Plus ve piyasaya çıktığında da Apple Watch’lar aracılığıyla mobil ödeme kabul etmeye başlayacak.

Yolcuların havadayken ödemelerini mobil olarak Apple Pay aracılığıyla yapabilmeleri zaman açısından da ciddi bir tasarruf sağlayacak. Ayrıca eski usulde olduğu gibi büyük POS cihazlarına veda edilmesi ve özellikle uçak içini bakkala çevirerek hoş görüntüler oluşturmayan elden nakit para akışına alternatif olması anlamına geliyor. Bu yenilik, diğer havayollarına da örnek teşkil edecek.

Apple Pay deneyimini tamama yaymak için 3500 kabin memuruna iPad mini dağıtılmış ve kabin memurları bu konuda eğitilmiş. Kabin ekibine teknolojik yatırım yaptıkça daha kişiselleştirilebilir bir deneyim sunduklarının altını çizen JetBlue, çoğu ABD iç hatlar olmak üzere günde 825 civarında uçuş gerçekleştiriyor.

Yolcular ister anlık olarak NFC aracılığıyla ödeme yapabildiği gibi, alternatif olarak JetBlue mobil uygulaması üzerinde de uçak içi satın almalarını Apple Pay aracılığıyla gerçekleştirebilecek. Apple Pay, ilk olarak Şubat ayı ortasında New York’tan Los Angeles ve San Francisco’ya gerçekleşecek olan uçuşlarda yolcular tarafından denenebilecek. Sonrasında ise farklı rotalarda Apple Pay ile havada ödeme imkanı sunulmaya başlanmış olacak.

Webrazzi

Kaynak: http://webrazzi.com/2015/02/11/jetblu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0