Görüş Bildir
Haberler
Japon Övme Saati Geldi, Toplaşın! Animelerin Kralı Fate Serisinde Yer Alan Tarihi ve Mitolojik Karakterler

Japon Övme Saati Geldi, Toplaşın! Animelerin Kralı Fate Serisinde Yer Alan Tarihi ve Mitolojik Karakterler

Anime hayranlarının çok iyi bildiği ve yakından takip ettiği serilerden biri olan Fate, sıradan bir çizgi film gözüyle bakılamayacak kadar başarılı yapımlardan bir tanesi. Fate evreninin Fate Stay Night, Fate/Stay Night: Unlimited Blade Works ve Fate/Stay Night: Heaven’s Feel gibi birçok farklı serisi mevcut. Serilerin bu kadar ilgi çekici olmasının sebebi ise büyücüler arasındaki savaşta Kutsal Kase'yi ele geçirmek için mücadele eden kahraman ruhları ve onların tarihteki asıl kimlikleri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Genel olarak bu serilerin her birinde bir Kutsal Kase savaşı yaşanıyor.

Genel olarak bu serilerin her birinde bir Kutsal Kase savaşı yaşanıyor.

Yedi efendi ve bu efendilerin hizmetkarları arasında geçen bu savaş, tek efendi hayatta kalana kadar devam ediyor. Bahsi geçen efendiler, genellikle köklü büyücü ailelerinden gelen büyücüler (rastgele bir büyücü de seçilebiliyor tabii), hizmetkarlar ise geçmişten veya gelecekten gelen kahraman ruhları olarak karşımıza çıkıyor. Savaşın sonunda ise kazanan efendinin dileğinin Kutsal Kase tarafından gerçekleştirileceğine inanılıyor. 

Tarih ve mitolojiye ilgi duyanlar için bulunmaz bir nimet olan Fate Stay Night/Fate Zero serilerinde adı geçen bu tarihi karakterlerden dikkat çekenler kimlermiş, isterseniz bir göz atalım.

1. Saber - Kral Arthur

1. Saber - Kral Arthur

Saldırı sınıfı olan 'Saber', güçlü saldırıları ve dayanıklılığı ile biliniyor. Birçok efendi, genellikle Saber sınıfından bir hizmetkar çağırırsa savaşı kazanabileceğine inanıyor. Fate Stay Night/Fate Zero serilerinin Saber'ı ise tabii ki Kral Arthur, serideki adıyla Artoria Pendragon'dan başkası değil. Tarihi karakterler arasındaki cinsiyet farklılıkları Fate evreninde sıklıkla görülen bir durum ve Camelot Kralı daha doğrusu kraliçesi Artoria da bu örneklerden bir tanesi. 

(Kral Arthur'la ilgili bu içeriğe göz atarak daha detaylı bilgi edinebilirsiniz)

2. Rider - Büyük İskender

2. Rider - Büyük İskender

Fate evreninde Rider yani sürücü sınıfı kahraman ruhlarının kullandıkları bir araç veya binek hayvanları var ve hız açısından diğerlerinden daha iyiler. Fate Zero'da ise Rider olarak Makedonya Kralı ve tarihin en büyük komutanlarından biri olan Büyük İskender'i görüyoruz. Büyük İskender'e kudretli atı Bucephalus eşlik ediyor.

3. Archer - Gılgamış

3. Archer - Gılgamış

Okçuluk sınıfı olan Archer ise isabetli atışları ve görüş yetenekleriyle ön plana çıkıyor. Fate Zero'da karşımıza Archer olarak Gılgamış Destanı'nın baş kahramanı ve Mezopotamya'da yaşayıp hüküm sürdüğüne inanılan efsanevi Uruk kralı Gılgamış çıkıyor. Archer, kendini beğenmişliği ve hazır cevaplığı ile aynı anda hem çok sevip hem de nefret edeceğiniz bir karakter.

4. Assassin - Hasan Sabbah

4. Assassin - Hasan Sabbah

Sessiz ve etkili saldırılarıyla bilinen suikastçı sınıfı Assassin olarak Haşhaşilerin lideri ve tarihin bilinen ilk suikastçısı Hasan Sabbah karşımıza çıkıyor. Fate Zero'da Assassin'i farklı yüzlerle görüyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Berserker - Sör Lancelot

5. Berserker - Sör Lancelot

Berserker sınıfı, delirmiş kahraman ruhlarından oluşan bir sınıf. Fate Zero'da Berserker olarak yaşadığı pişmanlık ve üzüntüden dolayı aklını yitirmiş, Kral Arthur'un en iyi şövalyesi ve en yakın arkadaşlarından biri olan Yuvarlak Masa Şövalyesi Lancelot du Lac'ı görüyoruz.

6. Lancer - Diarmuid Ua Duibhne

6. Lancer - Diarmuid Ua Duibhne

Fate Zero'da mızrak kullananların sınıfı Lancer olarak İrlanda mitolojisinden Diarmuid Ua Duibhne adlı bir savaşçıyı görüyoruz. Bir savaşta tek eliyle 3400 savaşçıyı öldürdüğü söylenen ve Fianna’nın saygıdeğer bir üyesi olan Diarmuid ile ilgili efsanelerde, seride olduğu gibi biri kırmızı diğeri sarı olmak üzere iki mızrak kullandığı ve bu mızrakların açtığı yaraların iyileşmediği söyleniyor.

7. Caster - Gilles de Rais

7. Caster - Gilles de Rais

Fransa'nın kurtarıcısı olarak görülen Jeanne d’Arc ile birlikte savaşmış bir şövalye ve bir ordu lideri olan Gilles de Rais'i büyücü sınıfı Caster olarak görüyoruz. Söylenenlere göre Gilles de Rais, katıldığı Fransa - Britanya savaşında şahit olduklarından çok etkilenir. Daha sonra da kendini büyü ve ezoterizme adar. 140’tan fazla çocuğu kaçırıp işkence ederek öldürdüğüne inanılır. Ardından seri katil suçlamasıyla idam edilir.

8. Lancer - Cú Chulainn

8. Lancer - Cú Chulainn

Her iki serinin Lancer'ı çizim açısından benzerlik gösterse de aynı kahramanlar değiller. Fate Stay Night serisinin Lancer'ı Kelt mitolojisinde Güneş Tanrısı Lugh'un oğlu, Ulster'ın şampiyon savaşçısı ve iki kez beş orduya karşı tek başına savaşmış olan efsane kahraman Cú Chulainn.

9. Berserker - Herkül

9. Berserker - Herkül

Fate Stay Night serisinin Berserker'i olarak ise Yunan ve Roma mitolojilerinde en güçlü tanrı olarak bilinen Şimşek Tanrısı Zeus'un oğlu yarı tanrı - yarı insan savaşçı Herkül'ü görüyoruz. Herkül, seride deliliğiyle bilinen Berserker sınıfından olsa da efendisine sadakatle bağlı oluşu ve koruma iç güdüsü onu mükemmel bir hizmetkar yapıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Rider - Medusa

10. Rider - Medusa

Fate Stay Night'ın Rider'ı, Yunan mitolojisinde gözlerine bakanı taşa çevirdiğine inanılan yılan saçlı, keskin dişli, dişi canavar olan Medusa'dan başkası değil.

11. Caster - Medea

11. Caster - Medea

Ve son olarak Fate Stay Night'ın Caster sınıfı hizmetkarı Medea'ya geldik. Yunan mitolojisinin en ilgi çekici karakterlerinden biri olan Medea, en büyük büyücülerden biri, ilaç ve zehir yapım ustası. Büyü konusundaki yetenekleri ve kurnazlığıyla Fate evrenindeki izlemesi en keyifli olanı ve en başarılı hizmetkarlardan biridir kendisi.

Gördüğünüz gibi Fate evreni içinde muhteşem karakterler barındırıyor.

Gördüğünüz gibi Fate evreni içinde muhteşem karakterler barındırıyor.

Bu Japonlar da işi biliyor dedirtecek cinsten hem de. Üstelik birçok karakterden bahsetmedik bile! Biz Fate serilerini ne kadar övsek de az. O yüzden, siz henüz bu evrenin büyüsüne kapılmayanlardansanız hiç durmayın eşinize dostunuza tavsiye edin, izleyin ve izlettirin. Bizden söylemesi...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
133
70
12
8
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Zerenito

İğrenç bir yazı o kadar yüzeysel ki birazcık daha fazla detay verilebilirdi seriye aşık biri olmasam bu yazıyı okurken en küçük bir ilgi artışım olmazdı hem ... Devamını Gör

Melis AY

Emiya'nın gerçek bir tarih ile ilgisi var mı? Benim bildiğim archer Emiya, fate serisinin kendi karakteri. Buradaki yazan karakterler ise gerçekle bağlantıla... Devamını Gör

AprilEthereal

Kusura bakmayacaaanız: ANİME ÇİZGİ FİLMDİR!! Hadi iyi geceler.

Hasan Efe Demirci

yani anime animasyonun kısaltması bolca anime izleyen bir insan olarak bende aynı fikirdeyim

reinhard van astrea

bu serinin izleme sırası nedir? hangi sırayla izlenmeli

Melis AY

Fate zero, Fate stay night serisinden önceki konuları ele alıyor. Eğer izleyeceksen Fate zero'dan başla. Böylelikle bazı karakterler çıktığinda onlara yabanc... Devamını Gör