Görüş Bildir
Haberler
James Webb Teleskobu Uzaya Gönderildi 🚀

James Webb Teleskobu Uzaya Gönderildi 🚀

Eray İspir
25.12.2021 - 16:03 Son Güncelleme: 25.12.2021 - 19:06

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Hubble Uzay Teleskobu'nun yerini alması planlanan yeni nesil James Webb Uzay Teleskobu'nun defalarca ertelenen fırlatma işlemi bugün gerçekleşti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Hubble Uzay Teleskobu'nun yerini alması planlanan dünyanın en büyük ve en gelişmiş uzay teleskobu James Webb'in defalarca ertelenen fırlatma işlemi bugün gerçekleşti.

NASA'nın Avrupa ve Kanada uzay ajanslarıyla ortak çalışmasının ürünü olan Webb, şimdiye kadar yapılmış en büyük ve güçlü bilim gözlemevi olarak Hubble Uzay Teleskobu'nun halefi olarak görülüyor.

Evrenin tarihinin tüm aşamalarını inceleyebilecek

Evrenin tarihinin tüm aşamalarını inceleyebilecek

Kızılötesi tekniğe sahip olan ve 10 milyar dolar harcanan son teknoloji ürünü Webb, ileri optik donanımları sayesinde güneş sisteminden görüntülenebilir en uzak galaksilere kadar evrenin tarihinin tüm aşamalarını inceleyebilecek.

Geliştirilme süreci 1996 yılında başlayan James Webb Uzay Teleskobu, ilk olarak 2007 yılında uzaya fırlatılacaktı. Ancak teleskop, defalarca büyük değişikliklere uğradığından fırlatma tarihi de sürekli ertelendi. Son olarak hava şartları nedeniyle ertelenen fırlatma 25 Aralık'ta gerçekleşmiş oldu.

Roketin kalkış görüntüleri 👇

İlginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
30
19
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
demet s.

Boşuna masraf...cübbeliye sorsalardı o anlatırdı evrende ne olduğunu...

Kzlt

:)) İroni yapıyorsunuz ama bu şekilde düşünen çok insan var. Sadece dertlerinin yaşam belirtileri aramak olduğunu sanıyoruz ama yanılıyoruz, uzaya aynı zaman... Devamını Gör

era

Yaa çok teşekkürler canlı izleyememiştim. Muhteşem bişey umarım sağlam bir şekilde yerleşir yörüngesine aynalarına kurban🥰

Mehmet Ali Usul

artık isterlerse pantolonun altında ki donu bile görebilirler. !!! 😀