Görüş Bildir
Haberler
'İzlanda Kışı' Geliyor! İmamoğlu, İstanbulluları Uyardı: Dikkatli Olun!

'İzlanda Kışı' Geliyor! İmamoğlu, İstanbulluları Uyardı: Dikkatli Olun!

Deniz Gök
20.01.2022 - 16:28 Son Güncelleme: 20.01.2022 - 22:53

İstanbul'da cuma akşamından itibaren sıcaklıkların düşeceğini belirten İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kar yağışı sebebiyle İstanbullulara “dikkatli olun” mesajı verdi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı uyarıda şu ifadeleri kullandı:

  • AKOM’a göre İstanbul’da cuma akşamından itibaren sıcaklık daha da düşecek, soğuk ve yağışlı hava gelecek hafta da devam edecek.

  • Biz, buzlanma ve kar yağışı sebebiyle oluşacak her türlü olumsuz duruma karşı önlemimizi aldık, lütfen siz de tedbirli ve dikkatli olun.

'İzlanda kışı' bekleniyor

'İzlanda kışı' bekleniyor

İstanbul’un Cuma gününden itibaren, İzlanda alçak basın sisteminin etkisi altına girmesi bekleniyor. Tahminlere göre, sıcaklıklar akşam saatlerinden itibaren hissedilir derecede düşecek. Devam eden günlerde de eksi derecelerde seyredecek.

21 Ocak Cuma günü sabah saat 10.00 itibariyle, İstanbul’un büyük bölümünde kuvvetli yağmur, akşam saatlerinde Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz ve Şile’de karla karışık yağmur, gece yarısı itibariyle de kentin tümünde kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

Hafta ortasına kadar etkisini sürdürecek

Hafta ortasına kadar etkisini sürdürecek

Cumartesi ve Pazar da etkili olması beklenen kar yağışının, önümüzdeki hafta ortasına kadar devam edeceği ön görülüyor. İstanbul’un büyük bölümünde buzlanma ve don olayları yaşanabileceği değerlendirilirken, bu kar yağışının geçtiğimiz haftalarda yaşanan hafif kar yağışlarının aksine, hayatı olumsuz etkileme ihtimali bulunuyor.

İstanbul’da nüfusun büyük bölümünün yaşadığı E-5’in altında kalan ilçelerden yüzeyi örtecek şekilde; boğaz çevresi TEM otoyolu arasında kalan kesimler ile TEM’in Kuzeyinde ve yüksek noktalarda bilek, yer yer diz seviyesinde bir kar birikmesi yaşanabileceği belirtiliyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
7
6
3
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

vaaaay izlanda hayatı...ama anca soğuğu :(((((

Putler

Kurt İzlanda kışını geçirir ama yediği ayazı unutmazmış.

Putler

*Ayaz: Doğalgaz faturasının halk dilindeki adı.

Pasif Kullanıcı

yahu daha ne kadar soğuyacak amk...yaz sonuydu sanırım, bu sitede mi yoksa başka yerde mi okudum hatırlamıyorum,göçmen kuşlar bu sene erken göç etmiş,uzmanla... Devamını Gör