Görüş Bildir
Haberler
İyilik Minibüsü: Sattığı Sularla Her Gün Yüzden Fazla Sokak Hayvanına Mama Alıyor, İki Öğrenci Okutuyor

etiket İyilik Minibüsü: Sattığı Sularla Her Gün Yüzden Fazla Sokak Hayvanına Mama Alıyor, İki Öğrenci Okutuyor

İstanbul'da minibüs şoförlüğü yapan Mehmet Şirin Çiçek, aracının her yanına astığı sosyal içerikli afişlerle fark yaratıyor. Çiçek, ayrıca minibüsünde sattığı sularla her gün yüzden fazla sokak hayvanına mama alıyor, her ay iki kız çocuğunun eğitim masraflarını karşılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Minibüsüne kadın haklarından çocuk istismarına, çevre temizliğinden hayvan haklarına birçok konuda afiş var

Minibüsüne kadın haklarından çocuk istismarına, çevre temizliğinden hayvan haklarına birçok konuda afiş var

Hürriyet'ten Ece Çelik'in haberine göre, İstanbul'da Bakırköy-Zeytinburnu hattında minibüsçülük yapan Mehmet Şirin Çiçek, minibüsüne astığı afişlerle insanların taktirini topluyor. 

10 yıldır minibüsçülük yaptığını söyleyen Çiçek'in minibüsünde kadın haklarından çocuk istismarına, çevre temizliğinden hayvan haklarına kadar onlarca konuda afiş yer alıyor.

"Kendimi uzun yıllardır kadın hakları, hayvan hakları ve çocuk hakları savunucusu olarak görüyorum"

"Kendimi uzun yıllardır kadın hakları, hayvan hakları ve çocuk hakları savunucusu olarak görüyorum"

Minibüsünde su satarak her gün sokak 100’den fazla sokak hayvanına mama ve su aldığını ifade eden Çiçek hem kendi kazancının bir bölümüyle hem de sudan kazandığı paralarla iki çocuğun da eğitim masraflarını karşıladığını da belirtiyor.

Çiçek, yarattığı iyilik hareketini şu sözlerle ifade ediyor:

''Ülkede yaşanan her türlü ayrımcılık ve şiddet olayı beni ilgilendiriyor. İlk olarak çocuk istismarına karşı afişler asmaya başladım, daha sonra ekmek teknemde dünyada var olan tüm sorunlarla ilgili afişlere yer verdim. Zaten kendimi uzun yıllardır kadın hakları, hayvan hakları ve çocuk hakları savunucusu olarak görüyorum. Bir şekilde faydalı bir iş yapmak istedim. Bu girişim diğer arkadaşlarıma da örnek oldu. Bakırköy-Zeytinburnu hattında 120 araç var ve en az 25-30 minibüste benimki kadar olmasa da farkındalık yaratacak afişler bulunuyor.''

'Bu minibüste kimse kötülük yapmaz'

'Bu minibüste kimse kötülük yapmaz'

Minibüs şoförlerinin toplumda kötü bir imajı olduğunu ve bunu kırmaya çalıştığını söyleyen Çiçek, sözlerini şöyle sürdürüyor:

''Ben her zaman ‘bağlı olduğum tek örgüt insanlık’ diyorum. Yolculardan çok olumlu tepkiler geliyor. Özellikle kadınlar çok mutlu oluyor. Gelip sarılanlar, teşekkür edenler oluyor. Su alarak sokak hayvanlarına destek olan çok sayıda insan var. Ben afişlerin farkındalık yarattığını da düşünüyorum. İçinde kötü niyet olan bir insan bu afişlerin olduğu bir ortamda bunu ortaya çıkaramaz. Bu minibüste kesinlikle taciz yaşanmaz.''

Yeni hedefi engelli çocuklara akülü araç 🎥

''Dünyadaki her soruna vicdanla ve insanlıkla yaklaşılması gerektiğini savunuyorum. Bu sosyal sorumluluk çalışmamın her yere yayılmasını istiyorum. Örneğin metrobüslerde reklam yerine kadın hakları ile ilgili bir köşe olsa ya da minibüslerde saçma sapan yazılar yerine toplumun sorunlarına işaret eden mesajlar olsa fena mı olur? Su satışından elde ettiğimiz gelirleri arttırmak, bu çalışmayı Türkiye’nin her yanına yaymak istiyorum. Daha fazla gelir elde edebildiğimiz noktada engelli çocuklarımıza akülü araç bağışlama planım var.''

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
320
130
5
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
pofudukpofyumak

İçim sıcacık oldu.. Ne yazık ki dengelerin değiştiği bu toplumumuzda hala böyle güzel yürekli insanların olduğunu bilmek bir umut ışığı, bir mutluluk kaynağı... Devamını Gör

Lestat

Günümün güzel geçmesine vesile olduğunuz için teşekkür ederim. Allah, yolunuzu, bahtınızı açık etsin. Sizin gibi 'iyi' insanlar iyi ki var. Saygılar.