Görüş Bildir
Haberler
İYİ Partili Ağıralioğlu'nun "PKK ile Görüşebiliriz" Sözleri Yeniden Gündem Oldu

İYİ Partili Ağıralioğlu'nun "PKK ile Görüşebiliriz" Sözleri Yeniden Gündem Oldu

İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu dün düzenlediği basın toplantısında HDP'nin cumhurbaşkanı aday çıkarmayıp Kılıçdaroğlu'na destek vermesine tepki gösterdi ve Biz terörün gölgesini düştüğü yerde olmayız' dedi. Bunun üzerine Ağıralioğlu'nun 8 yıl önce PKK ile ilgili sözleri yeniden gündem oldu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, dün TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, aday belirleme sürecinde bir 'dayatma' ile karşı karşıya kaldıklarını savunup Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıktı.

Ağıralioğlu, konuşmasında HDP'yi 'terör' üzerinden hedef aldı. HDP'nin aday çıkarmayarak Kılıçdaroğlu'nu desteklemesine tepki gösteren Ağıralioğlu, 'Biz terörün gölgesini düştüğü yerde olmayız. Ben dedim, defalarca dedim. Cumhurbaşkanlığı makamının HDP gölgesinde kalmasını makbul bulmuyorum' dedi.

Detaylar👇

"Müslüman olup tövbe ederse PKK ile görüşebiliriz" 📹

Ağıralioğlu'nun, bu çıkışının ardından 8 yıl önce PKK hakkıda söylediği sözler yeniden gündem oldu. Ağıralioğlu, 25 Ocak 2015'te CNN Türk'teki bir programda 'Müslüman olup tövbe ederse PKK ile görüşebiliriz' demişti. Ağıralioğlu'nun o konuşması şöyle:

'Mesela bu çözüm süreci konuşulmaya başlandığında, milliyetçi-ülkücü camianın belirli bir jargonu vardır. O jargonla biz bir tasnife konu oluyoruz: 'Bunların zaten ne söyleyeceği malumdur'. Çözüm sürecinde bizim mesela 'PKK ile de görüşebilme imkanını verecek bir şey var. Bizim bir tek şartımız vardır. En azından hassasiyetlerimizin nereleri kuşattığını, nerelere kastettiğini doğru ifade edeyim diye söylediğim bir şeydir bu. Pekala PKK ile de görüşebiliriz. Neyi görüşebiliriz, ne zaman, nasıl görüşebiliriz; bir tek şartımız var dedim: Müslüman olacaklar, tövbekar olacaklar,. Diyeceklerki 'Biz Müslüman olduk'. kelimeyi şahadet getirecekler; 'yaptığımızdan da nedamet duyduk'. O zaman konuşabiliriz. Zaten bu Türk dediğiniz şey; bin yıldır savaş meydanlarının en ulvi naralarını atarken kılıçları havada aman dileyene ve 'Müslüman olduk' diye kalkmıyor.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
79
25
16
11
5
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mamamia

"Biz Türk'ün Müslüman olmayanına Türk demiyoruz. Müslüman olmayan Kürt'e niçin Kürt diyelim?" bu tanımı kullanan biri çok da şey yapmamak lazım

mamamia

yani bu durumda müslüman olmayan Türkler ve ya Kürtler de diyim hala bu durumda mi oluyor?!

omer ali

vay arkadaş bu ülkede döneklik kaypaklık nasıl bu kadar ucuz ve kolay olabiliyor..söyle silah bırak söyle teslim ol söyle vazgeç bu davadan sanane amk dinind... Devamını Gör

ömer

Farklı bişey sölemeye anlatmaya çalışmış 8 yıl önceki siyasi gündeme göre ayrıca….

Teslim olursa,pişman olursa demiş kısaca , anca o zaman bunu konuşuruz demiş. Bundan ne devşirmeye çalışıyorsun Onedio???