Görüş Bildir
Haberler
İtiraz Reddedildi: Prof. Nurdoğan Rigel'in 'Düşük Not' Cezası Kesinleşti

etiket İtiraz Reddedildi: Prof. Nurdoğan Rigel'in 'Düşük Not' Cezası Kesinleşti

Emre Ordu
22.08.2019 - 18:37 Son Güncelleme: 23.08.2019 - 11:16

Öğrencisine bilerek düşük not verdiği iddiasıyla 5 ay hapis cezası verilen ve hükmün açıklanması 5 yıl süreyle geri bırakılan İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nden Prof. Dr. Nurdoğan Rigel'in avukatlarının karara yaptığı itiraz reddedildi. Böylece Rigel'in aldığı ceza kesinleşmiş oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Prof. Dr. Nurdoğan Rigel'in avukatları mahkemenin kararına, 2 ve 16 Temmuz'da itirazlarda bulundu.

Kararı değerlendiren üst mahkeme İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi ise 'Görevi kötüye kullanma' suçundan verilen hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararının usul ve yasaya uygun olduğuna hükmetti. Mahkeme bu nedenle yapılan itirazlarının ayrı ayrı reddine karar verdi. Kararın sanık avukatlarına tebliğ edildiği belirtildi.

Ne olmuştu?

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurdoğan Rigel hakkında, öğrencisine bilerek düşük not verdiği iddiasıyla dava açılmıştı. 

İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan sanık Prof. Dr. Nurdoğan Rigel, hiçbir öğrencisi ile sorun yaşamadığını savunarak suçlamaları kabul etmemişti.

2 Temmuz'da karara bağlanan davada mahkeme, Rigel'i 'Görevi kötüye kullanmak' suçundan 6 ay hapis cezasına çarptırmıştı.

Mahkeme iyi hal indirimi ile cezayı 5 aya düşürerek 5 yıl süre hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına hükmetmişti. Söz konusu karar kamuoyunda da çok tartışılmıştı.

Verilen kararının haksız olduğunu belirten öğrencileri, Prof. Rigel'e destek eylemi düzenlemişti...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
443
75
36
20
15
8
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ufukdiyoki

Mahkeme kararıyla o üniversitenin öğretim üyeleri ile kurulan komisyon öğrencinin sınav kağıdını puanlamış ve hocanın belirgin derecede düşük puan verdiği ka... Devamını Gör

Deniz Kuzey

süper açıklamışsın tebrikler.

mldudikof

Şimdi bazı demogog hocalar çıkıp diyor ki "ya hoca öyle takdir etmiş olabilir". Behey efendi ne demek öyle takdir etmiş olabilir? Sen kimsin ki adeta tanrı k... Devamını Gör

King in the East

kimse yok şöyle iyi insan böyle iyi insan falan yazmasın.. öyle oluyosa başka suç işleyen insanlara da şöyle iyi böyle iyi diyenler vardır çevresinde.. konu ... Devamını Gör