Görüş Bildir
Haberler
'Düşük Not Verdiği' Gerekçesiyle 5 Ay Hapis Cezası Alan Prof. Rigel'e Öğrencilerinden Destek: 'Bu Yanlıştan Dönün'

etiket 'Düşük Not Verdiği' Gerekçesiyle 5 Ay Hapis Cezası Alan Prof. Rigel'e Öğrencilerinden Destek: 'Bu Yanlıştan Dönün'

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, bir öğrencisine düşük not verdiği gerekçesiyle 5 ay hapis cezasıyla çarptırılan Prof. Dr. Nurdoğan Rigel'e destek açıklaması yaptı. Öğrenciler 'Lütfen bizlere kulak verin ve hocamıza yapılan bu yanlışın İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni daha fazla yıpratmasına izin vermeyin' diye seslendi.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi binası önünde toplanan öğrenciler, 'Nurdoğan Rigel suçlu değildir', 'İÜ İletişimin yaşayan efsanesine sahip çıkıyoruz' yazılı dövizler taşıdı.

Yapılan basın açıklamasında, 'Bizler İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde dirsek çürütmüş ve bu okuldan mezun olmuş ya da olacak olan öğrenciler olarak hocamıza yapılan bu haksızlığın farkındayız ve her zaman yanındayız. Prof. Dr. Nurdoğan Rigel İÜ İletişim Fakültesi'nin mihenk taşlarından biri olmanın yanında uluslararası çapta tanınmış bir akademisyendir' ifadesine yer verildi.

"Onun dersinden geçmek için çalışmanın ve derse devamlılığın yeterli olduğunun hepimiz bilincindeyiz"

"Onun dersinden geçmek için çalışmanın ve derse devamlılığın yeterli olduğunun hepimiz bilincindeyiz"

Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

'Onun dersinden geçmek için çalışmanın ve derse devamlılığın yeterli olduğunun hepimiz bilincindeyiz. Bu sebeple karar vericilerin derse katılım dahi göstermeyen bir öğrencinin yoruma dayalı sınav kağıdını hangi yetkinlik derecesiyle değerlendirdiğini merak etmekte ve varsa değerlendirme ölçütlerinin kamuoyuyla paylaşılmasını ivedilikle beklemekteyiz' denildi.

"Bu yanlışlığa dahil olanlar bugünleri pişmanlıkla anacak"

"Bu yanlışlığa dahil olanlar bugünleri pişmanlıkla anacak"

Açıklamada, 'Bizler gelecek nesillere Nurdoğan Rigel gibi bir hocayla çalışmış olmanın haklı gururunu aktarırken bu yanlışlığın içine herhangi bir şekilde dahil olanların bugünleri pişmanlıkla anacaklarını farkındayız. Hiçbir şey için geç değil. Lütfen bizlere kulak verin ve hocamıza yapılan bu yanlışın İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni daha fazla yıpratmasına izin vermeyin' ifadeleri kullanıldı.

Prof. Dr. Nurdoğan Rigel, öğrencisine düşük not vererek sınıfta kalmasına neden olduğu iddiasıyla yargılandığı davada 'Görevi kötüye kullanmak' suçundan  5 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Twitter'ın en çok konuşulanları arasına girdi

Twitter'ın en çok konuşulanları arasına girdi

Öğrenciler günlerdir hocalarına sosyal medya üzerinden destek veriyor. #NurdoğanRigelSuçluDeğildir etiketi Twitter'da en çok konuşulanlar arasına girdi.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
387
153
86
19
16
8
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Dean Winchester

Pardon da düşük not verdiği kanıtlanmış tasdiklenmiş mahkemeye çıkılmış çocuk haklı çıkmış ne yanlışından bahsediyoruz? Egosunu tatmin edecek diye bir insanı... Devamını Gör

fchinaski

O kadar fazla egoist hoca tanidim ki hakli mi haksiz mi bilemiyorum.

Emre Ç

Yanlış anlaşılmak istemiyorum ama akademisyen filan diyince içimi bi öfke kaplıyor. Mk malı 2 yanlış çıkardığımız sınavı 40 üzerinden değerlendireceğim dedi.... Devamını Gör