Görüş Bildir
Haberler
İtfaiyecileri Rahatsız Eden Uzaktan Kumandalı Uçakları Bulana 75K Dolar

İtfaiyecileri Rahatsız Eden Uzaktan Kumandalı Uçakları Bulana 75K Dolar

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geçtiğimiz günlerde çıkan yangınları söndürme çalışmaları sırasında yaşanan 3 ayrı uzaktan kumandalı uçak müdahalesinden sonra Güney Kaliforniya uçakları bulup cezalandırma konusunda ciddileşti. San Bernardino Yöneticileri insanları cezbedeceğini düşündüğü için ihbarda bulunanlara 75 Bin Dolar verilmesine karar verdi.

Uzaktan kumandalı uçaklar haziranın ortasından beri 3 farklı yangının söndürülmesini geciktirdi. 17 Temmuzda havadaki 5 uçak Kuzey yangınının söndürülmesini 20 dakika geciktirdi. Gecikmeden dolayı yangın 15. karayoluna sıçradı ve sürücüler kaçarken düzinelerce arabanın yanmasına neden oldu.

Yeni ödüllerin uçak sahiplerini korkutacağı ve böylece bir daha böyle bir şey yapmaya kalkışmayacakları düşünülüyor.

Polisler uçakları vuramıyor ancak uçağı ilk görenin engelleyebileceğini söyleyen bir yasa düzenleniyor. Diğer yandan uçak sahibi için 5 yıla kadar hapis cezası içeren bir yasa düzenleniyor.

Bu üç yangındaki uçak sahiplerinin videoları paylaşmayacağı düşünülüyor ancak Youtube'da birçok yangın sırasında uçaktan çekilmiş videolar var. Bu video geçen hafta çekilmiş ve sahibi 'itfaiyecileri rahatsız etmediğini' söylüyor.

Kaynak: http://gizmodo.com/75-000-offered-to-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın