Görüş Bildir
Haberler
İstifa Çağrıları Yapılmıştı: RTÜK Başkanı Şahin, TÜRKSAT Yönetim Kurulu Üyeliğinden Ayrıldı

İstifa Çağrıları Yapılmıştı: RTÜK Başkanı Şahin, TÜRKSAT Yönetim Kurulu Üyeliğinden Ayrıldı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, TÜRKSAT yönetim kurulu üyeliği görevinden istifa etti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bugünkü grup toplantısında Şahin'e tepki göstermiş ve konunun takipçisi olacaklarını belirtmişti. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, bugün TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etti.

Şahin, istifa kararını Twitter hesabından paylaştı.

Faruk Bildirici istifa etmesi için başvuruda bulunmuştu

CHP kontenjanından RTÜK'e üye seçilen Faruk Bildirici, Ebubekir Şahin'in RTÜK Başkanlığının yanı sıra TÜRKSAT yönetim kuruluğu üyeliği görevinde bulunduğunu açıklamıştı. Bu durumun RTÜK kanununa aykırı olduğunu kaydeden Bildirici, Üst Kurul toplantısında Şahin’e istifa çağrısında bulunmuş, sonuç alamayınca da yazılı başvuruda bulunmuştu.

Bu gelişmelerin ardından Faruk Bildirici'nin RTÜK üyeliği, geçtiğimiz günlerde RTÜK Toplantısı'nda 'tarafsızlığını yitirdiği', 'gizli kararları açıkladığı', 'yayın kuruluşlarında lehte ve aleyhte tutum sergilediği' gerekçesiyle düşürülmüştü.

RTÜK üyesi Taşçı: "Hukuka aykırılığın giderilmesi bakımından yerinde bir karar"

RTÜK üyesi Taşçı: "Hukuka aykırılığın giderilmesi bakımından yerinde bir karar"
İçeriğin Devamı Aşağıda

CHP kontenjanından Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) seçilen İlhan Taşcı, Kurul Başkanı Ebubekir Şahin'in bugün TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmesini BBC Türkçe'ye değerlendirdi. İlhan Taşcı, Şahin'in istifasının, kurumların yıpranmaması, daha da önemlisi hukuka aykırılığın giderilmesi bakımından yerinde olduğunu söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bugün grup toplantısındaki değerlendirmelerinin önemli ve yol gösterici olduğunu belirten Taşcı, 'Olması gereken Ebubekir Şahin'in (TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğinden) istifa etmesiydi' dedi. 'Bizim kimseyle kişisel meselemiz yok, olamaz da' diye konuşan Taşcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Biz RTÜK üyesi olarak tarafsızız ama hukukun bizatihi tarafıyız. Herkesin hukukunu korumak, herkesin de hukuka yasalara uymasını beklemek durumundayız. Ortada yasaya aykırılık, hukuksuzluk varken bunu görmezden gelemeyiz.Çünkü RTÜK Yasası ve 375 sayılı KHK, RTÜK Üyelerinin görev alanlarıyla ilgili özel ya da kamu kurumu ayırt etmeksizin görev almalarını yasaklıyor.Bu kapsamda daha dün bile RTÜK Başkanlığı'na bizzat ben yeniden dilekçe vererek, istifa etmesi, aksi durumda üyelikten çekilmiş sayılması için Üst Kurulda görüşme yapılmasını talep ettim.'

Kılıçdaroğlu: "Ahlaksızca para alıyor"

Kılıçdaroğlu: "Ahlaksızca para alıyor"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugünkü grup toplantısında RTÜK üyesi Faruk Bildirici’nin üyelikten ihraç edilmesine tepki göstermişti. Kılıçdaroğlu, RTÜK Başkanı Şahin'in Üst Kurul dışındaki görevlerinden istifa etmesi gerektiğini belirterek konunun takipçisi olacaklarını vurgulamıştı. Kılıçdaroğlu şunları söylemişti:

'Dünyanın parası var, çok büyük imkanları var, aldıkları aylık olağanüstü. Her partiden üye seçildi bizden de iki tane var, biri Faruk Bildirici. Gönderdik. Fakat gitti baktı ki RTÜK Başkanı yasalara aykırı gelir sağlıyor ve dolayısıyla bunun doğru olmadığını, atandığı yönetim kurullarından istifa etmesi gerektiğini söyledi. Bunu seslendirdi, bir yolsuzluk olayını dillendirdi. Bunun için 'sen misin' dediler, RTÜK üyeliğini düşürdüler. Parlamentonun üzerinde gücü görüyor musunuz? Kendi kendilerine çalıp oynuyorlar. Sanıyorlar ki biz bundan vazgeçeceğiz. Sanıyorlar ki bundan sonra gelenler de aynı iddiaları sürdürmeyecekler. Kendi görev alanıyla ilgili olan bir yere yönetici olarak atanamaz. Bu zat TÜRKSAT Yönetim Kurulu üyeliğine atanıyor, doğrudan RTÜK’le ilişkili. Ahlaksızca para alıyor buradan. Orada tarife belirleyip, RTÜK’e gelip bunu uyguluyor. Kendisini uyardık, 'buradan istifa et' dedik. Arpalık kadar kuruluş var, git oralardan paranı al.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
70
19
6
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
moondark

Olaya bak "kurumumuzun haksız yere daha fazla yıpratılmaması için" istifa etmişmiş. Ne kurum kaldı ne hukuk adiler

gok.han

Yiyorlar , soyuyorlar, bir türlü de doymuyorlar.Hepsi de ayni tip, iktidar sagolsun cebimiz doldu bakisi, 3 günlük sahte dindar sakali vs vs. Yillardir yatti... Devamını Gör

Tuna Karahan

4 maaş'tan 1 'i gitti sadece kedi gibiler.İstifa ediyor ediyor hala bitmiyor🙄