Görüş Bildir
Haberler
İşten Çıkarılan İBB Medya AŞ Çalışanlarından Açıklama: Tek Gerekçe 'Sizinle Çalışmak İstemiyoruz'

etiket İşten Çıkarılan İBB Medya AŞ Çalışanlarından Açıklama: Tek Gerekçe 'Sizinle Çalışmak İstemiyoruz'

Batuhan
22.08.2019 - 16:49 Son Güncelleme: 23.08.2019 - 11:15

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimi, Medya AŞ'deki, 184 personelin 50'sinin işine pazartesi günü son verdi. İşine son verilenler, kendilerine gerekçe gösterilmediğini ve haksız işten çıkarmalar olduğunu belirterek, İBB binasının önünde basın açıklaması yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

DHA'da yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Medya AŞ'deki görevinden alınan bir grup basın açıklaması yaptı. İBB'nin Saraçhane'de bulunan yönetim binası önünde toplanan grup adına Mihraban Çetinay basın açıklamasını okudu.

'Meydanlarda ısrarla kimseyi işten çıkarmayacaklarını söyledikleri halde 50 çalışanın işine son verilmiştir' 🎥

Çetinay, 'CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu seçim dönemi katıldıkları programlar ve meydanlarda ısrarla kimseyi işten çıkarmayacaklarını söyledikleri halde, usulsüzce ve hiçbir gerekçe gösterilmeksizin 20 Ağustos 2019'da aralarında özel kalem, müdür, şef, kameraman, muhabir, editör, teknik ekip ve idari personel olmak üzere 50 çalışanın işine son vermiştir.' diye konuştu.

"İçi boş algıları iddia sahiplerine iade ediyoruz"

"İçi boş algıları iddia sahiplerine iade ediyoruz"

Çetinay, şöyle devam etti:

'Usulsüzce işten çıkarılmayla birlikte özellikle sosyal medyada hakkımızda oluşturulan karalama kampanyası, iftiralar, hakaretler ve yalanlarla oluşturulan içi boş algıları iddia sahiplerine iade ediyoruz. Gecesini gündüzüne katıp bu şehre hizmet için çalışmış bizleri 'bankamatik çalışanı' veya 'trol' olarak nitelendirenlere de hukuki gerekenin yapılacağını söylemek istiyoruz. Usulsüzlüğü kabul etmediğimizi belirterek tüm yasal haklarımızı kullanacağımızı kamuoyuna bildiririz.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Çıkartırken bir sebep belirtilir, performans düşüklüğü olabilir, böyle bir durum da yok"

"Çıkartırken bir sebep belirtilir, performans düşüklüğü olabilir, böyle bir durum da yok"

Medya AŞ'de kameraman ve editör olarak çalışan Göktuğ Çakmak ise 'Ayın 20'sinde mesaj geldi 'SGK'dan kesintiniz olmuştur, iş akdiniz feshedilmiştir.’ diye. Kimseye bir şey söylenmedi. Haber verilmeden işten çıkartıldık. Apar topar herkes insan kaynaklarının yanına çıktı. 50 kişilik bir liste oluşturulmuş. Bu kişilerin hepsi işten çıkartıldı. Çıkartırken bir sebep belirtilir, performans düşüklüğü olabilir, böyle bir durum da yok. Sözleşmede, sebepsiz işten çıkartılmayı göstermişler.' diye konuştu.

"Biz bunun mücadelesini sonuna kadar vereceğiz"

"Biz bunun mücadelesini sonuna kadar vereceğiz"

İşten çıkarılan personelden biri olan İsmail Er, 'Medya AŞ'de hak ediş şefi olarak görev yapıyordum. Sabah normal işimize geldiğimizde insan kaynakları birimimizden bir telefonla geldi. Tek tek aranarak birime çağrıldık. Yönetimin bizimle devam etmek istemediğini, bu nedenle sözleşmemizde yer alan bir madde gereğince haklarımız verilecek ve işlerinize son verilecek diye açıklama yapıldı. Bunun haricinde herhangi bir açıklama yapılmadan aynı gün sigorta çıkışlarımız da yapılarak, evraklar verildi. Biz bu hukuki mücadelemizi devam ettireceğiz. Çünkü yeni yönetiminde belirtmiş olduğu gibi haksız gerekçeyle, herhangi bir sebep belirtmeksizin bir işten çıkartılma var. Yıllardır bu kurumda hizmet etmiş insanlar var. Herhangi bir soruşturma, bir disiplin suçundan dolayı bir kovuşturmaya maruz kalmadan sözleşmenin haksız gerekçeyle fesih edildiğini kendileri de söylüyorlar. Tek gerekçe 'sizinle çalışmak istemiyoruz'. Saat 08.00'de işe geliyorsunuz, 09.00'da bir telefon, 'Bugün son günün. Saat 17.00'de işten çıkıyorsunuz'. Ve aynı gün saat 17.30 bir mesaj geliyor, sigortadan, 'işvereniniz tarafından neden gösterilmeksizin işinize son verilmiştir' diye. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Biz bunun mücadelesini sonuna kadar vereceğiz' diye konuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1727
803
242
182
174
44
30
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
red-factor

Belediyede çalışıyorsun. Senin patronun belediye başkanı. Belediye başkanına vatan haini dersen atılırsın. Bu kadar basit değil mi?

Berke

Sizinle çalışmak istemiyoruz demeleri yeterli, adamlar kibarlık etmiş "seçimden önce ekrem imamoğluna hakaret etmeyi biliyordunuz,şimdi siktirin gidin amınak... Devamını Gör

Eren Koç

E siz değilmiydiniz onlar seçilirse biz çalışmayız diyen :D