Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'da Cuma Namazı Sonrası 'Hilafet' Yürüyüşü

İstanbul'da Cuma Namazı Sonrası 'Hilafet' Yürüyüşü

Onedio Medya
19.06.2015 - 18:30 Son Güncelleme: 19.06.2015 - 18:36
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hizb-ut Tahrir örgütü sempatizanı yaklaşık 2 bin kişilik bir grup, cuma namazının ardından İstanbul Fatih'de yürüyüş yaparak hilafet çağrısı yaptı.

İstanbul'un Fatih ilçesinde Hizb-ut Tahrir sempatizanları, cuma namazı çıkışı Fatih Camisi’nden Saraçhane Parkı'na 'Hilafet yürüyüşü' düzenledi.

'Büyük Ümmet Yürüyüşü' ismi verilen eyleme, Türkiye'nin birçok yerinden gelen Hizb-ut Tahrir sempatizanı katıldı.

Siyah ve beyaz renkte tevhid bayrağı taşıyan kalabalık, Saraçhane Parkı'na kadar yürüdü. Bu sırada trafik tamamen durdu.

Parkın ön bölümünde erkekler, arka bölümünde ise kadınlar toplanırken, kalabalık tekbir getirerek, 'Türkiye'den Mısır'a, Endonezya'dan Fas'a, Lübnan'dan Kürdistan'a hilafet, hilafet' sloganları attı.

'Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı' Mahmut Kar burada açıkladığı bildiride, elliden fazla ülkeye yayıldıklarını, dünya genelinde hilafet için gerekli ortamı hazırladıklarını ve kamuoyunun da buna hazır olduğunu öne sürdü.

Sık sık Hilafet sloganlarıyla kesilen bildiride, 'Hilafetin kurulması için çalışmak zaruridir. Hilafet büyük bir farzdır. Farzların anasıdır ve farzların tacıdır. Hilafeti kurmak ve bir halife var etmek farzdır. Hem de nasıl bir farz biliyor musunuz? Terk edilmesi durumunda çok büyük günahı olan bir farz' denildi.

Kalabalık, Saraçhane Parkı'nda yapılan duanın ardından dağıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaynak: DHA ve Sputnik News | Fotoğraflar: AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
2
1
1
1
0
0