Görüş Bildir
Haberler
İstanbul Modern Geleneksel El Sanatlarını Bir Araya Getirdi

İstanbul Modern Geleneksel El Sanatlarını Bir Araya Getirdi

İstanbul Modern, kaybolmaya yüz tutan el sanatları ve zanaat geleneğini tasarım dünyasıyla birleştiren bir proje gerçekleştirdi.Kemikten sedefe, bakırdan ahşapa kadar pek çok malzemeden üretilen birbirinden değerli tasarımlar meraklılarını bekliyor...

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Kalkınma Ajansı Yaratıcı Endüstrilerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında İstanbul Modern Zanaat, Sanat ve Tasarım Platformu, unutulmaya yüz tutan zanaat ve el sanatı ustaları ile çağdaş tasarım dünyasında aktif rol oynayan isimleri bir araya getiren bir projeye imza attı.

'Zanaat gündelik hayatla nasıl buluşabilir?', 'Tasarım ve Zanaat nasıl bir araya getirilebilir?' kaygılarıyla ortaya konulan proje; 5 farklı malzemenin, 5 tasarımcı tarafından yorumlanması ve ortaya çıkan tasarımların zanaatkarlarla birlikte üretilmesi sürecini kapsıyor. Kemik, sedef, bakır, ahşap ve cam kullanılarak ortaya konan objeler, malzemelerin geleneğe dayalı üretim tekniklerinin yeni fikirlerle birleştirilmesiyle oluşturuldu

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayrıca yaklaşık olarak 9 aylık bir çalışma sürecini kapsayan projenin tanıtımı İstanbul Modern'de bir panel de gerçekleştirildi. Erdem Akan moderatörlüğünde yürütülen panelde tasarımcılar ve ustalar, proje deneyimlerini, yaşadıkları zorlukları ve heyecanlarını izleyicilerle paylaştılar.

Ortaya çıkan ürünler, tasarım sürecini anlatan dijital yayın ile birlikte yıl sonuna kadar İstanbul Modern Mağaza'da sergilenmeye devam edecek.

bigumigu

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın