Görüş Bildir
Haberler
Hasköy'de Türk Yahudileri'ne Ait Mezarlığa Saldırı: Beş Çocuk Gözaltına Alındı

Hasköy'de Türk Yahudileri'ne Ait Mezarlığa Saldırı: Beş Çocuk Gözaltına Alındı

Emre Ordu
15.07.2022 - 10:02 Son Güncelleme: 19.07.2022 - 21:32

Türk Yahudi Toplumu, İstanbul'da Hasköy Mezarlığı'na gece yarısı girilerek çok sayıda mezar taşının tahrip edildiğini duyurdu. Olayla ilgili  beş çocuğun gözaltına alındığı öğrenildi. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türk Yahudi Toplumu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Hasköy Mezarlığı'na gece yarısı girilerek 36 adet mezar taşının tahrip edildiğini açıkladı. Açıklamada İstanbul Valiliği ve İçişleri Bakanlığı'na faillerin bir an evvel bulunması için çağrı yapıldı.

Saldırının duyulmasının ardından polis mezarlıkta incelemelerde bulundu. Mezarların, 'yastık' denilen mezar taşlarının yerinden sökülüp, koçbaşı gibi kullanılarak tahrip edildiği ortaya çıktı.

5 çocuk gözaltına alındı

5 çocuk gözaltına alındı

Edinilen bilgiye göre, Beyoğlu  Fetihtepe Mahallesi'nde Hasköy Yahudi Mezarlığı'nda çok sayıda mezarın taşı kırıldı. İhbar üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri saldırıyla ilgili çalışma başlattı. Yapılan güvenlik kamerası inceleme sonucu olayın 13 Temmuz'da saat 17.00 sıralarında meydana geldiği belirlendi. Yapılan kontrollerde 81 mezarlığın mermer taşlarının kırıldığı tespit edildi. 

Mezarlık ve çevresinde güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi ve yapılan detaylı araştırmalar neticesinde olayın 18 yaşından küçük Y.Y, Y.B.G, K.G, H.S.Ç. ve H.R.E. tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi. 11 ve 12 yaşlarındaki şüpheliler gözaltına alındı.

Şüphelilerin, parkta top oynadıkları sırada toplarının yan tarafta bulunan mezarlığa kaçması üzerine mezarlığa girdikleri ve topu aldıkları sırada oyun amaçlı mezarlık mermerlerini tahrip ettiklerini söylediği öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kalın ve Çelik'ten kınama

Kalın ve Çelik'ten kınama

Saldırıyla ilgili Cumhurbaşkanılığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve AKP Sözcüsü Ömer Çelik'ten kınama geldi. 

Kalın, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 'Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Faillerin bulunması için ilgili birimler harekete geçti. Kutsal değerlere saldıran ve toplumumuzda fitne ve husumet tohumları ekmeye çalışanlara asla müsade etmeyeceğiz' dedi.

Ömer Çelik ise 'Yahudi vatandaşlarımıza ait Hasköy Mezarlığı'na gece yarısı girilerek, 36 tane mezar taşının tahrip edildiği barbar saldırıyı kınıyoruz. Türkiye'de vatandaşlarımıza ait değerlere saldırılması asla kabul edilemez. Türkiye farklı dinlerden tüm vatandaşlarımızın değerlerinin korunduğu güvenli bir ülkedir. Bu saldırı ve provokasyon geçmişte olduğu gibi yine boşa çıkarılacaktır. Yahudi vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz' ifadelerini kullandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
166
57
29
12
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sadece Can

En kötüsü toplumsal salaklığa doğru kayma yaşıyoruz.

E

Malûm partililerin işidir.

Alptuğ Canbaz

Tek düze toplum isteyenlerden her hangi biri yapmış veya yaptırmış olabilir. Umarım sayıları azalır diye beklerken umut ederken her haberde sabrımız biraz da... Devamını Gör