Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'da Gün Boyu Yağış Bekleniyor: 35 İl İçin Turuncu Kodlu Uyarı Verildi

İstanbul'da Gün Boyu Yağış Bekleniyor: 35 İl İçin Turuncu Kodlu Uyarı Verildi

Batuhan
23.03.2021 - 09:59

Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye'nin büyük bir bölümünü yağışlı olacak. İstanbul'da gün boyu yağışlı hava beklenirken, şiddetli rüzgara karşı da uyarı yapıldı. Öte yandan 35 il için turuncu kodlu uyarı verilirken, 31 il için de sarı kodlu uyarı verildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkye genelinin çok bulutlu ve aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; yağmur ve sağanak, Akdeniz ile iç ve doğu bölgelerde yer yer gök gürültülü sağanak, zamanla Marmara 'nın güneydoğusu, İç Ege, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Marmara'da şiddetli yağışlar görülecek

Marmara'da şiddetli yağışlar görülecek

Yağışların Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Güneydoğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli, Doğu Anadolu'nun güneyi, Antalya'nın iç kesimleri ile Kahramanmaraş çevrelerinde yer yer şiddetli yağış şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

35 il için turuncu kodlu uyarı

35 il için turuncu kodlu uyarı

Hava sıcaklıklarının Ülkemizin iç ve batı kesimlerinde hissedilir derecede (6-15 derece) azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji'nin uyarı haritasında; Adana, Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Giresun, Hakkari, Kars, Kayseri, Mardin, Siirt, Sivas, Trabzon, Karaman, Şırnak, Ardahan, Osmaniye, Adıyaman, Artvin, Bingöl, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Hatay, Konya, Malatya, Kahramanmaraş, Muş, Niğde, Rize, Tunceli, Van, Bayburt, Batman ve Iğdır için turuncu kodlu uyarı verildi.

Sarı kodlu uyarı

Sarı kodlu uyarı

Öte yandan; Antalya, Aydın, Bilecik, Bursa, Eskişehir, Mersin, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Nevşehir, Ordu, Sakarya, Şanlıurfa, Yozgat, Aksaray, Karabük, Amasya, Balıkesir, Bolu, Çorum, Gaziantep, İzmir, Kastamonu, Kırşehir, Samsun, Sinop, Tokat, Zonguldak, Bartın, Kilis, Düzce için de sarı kodlu uyarı verildi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın