Görüş Bildir
Haberler
İşsizlik Döneminden Maksimum Verim Almanıza Yardım Edebilecek Basit Bir Program Önerisi

İşsizlik Döneminden Maksimum Verim Almanıza Yardım Edebilecek Basit Bir Program Önerisi

İşimizde ayrıldıktan sonraki birkaç zaman, bol bol uyku ile rahatlayıp stres atma anlamına geldiğinden tabii oldukça keyifli geçer. Ancak, bir süre sonra bu keyif yerini hızlıca umutsuzluk, şüphe ve suçluluk duygusuna bırakır. 

Bunu önleyebilmek için, Business Insider'ın en sevilen yazarlarından Rachel Gillett, günlük bir program önermiş. Gerçekten de, sanki halen çalışıyormuşçasına bir rutine sadık kalmak hem verimliliğimizi arttırmak, hem moralimizi yüksek tutmak, hem de o iğrenç suçluluk duygusundan kurtulmamıza yardım edebilir; beraberce bakalım:

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erken kalkıp biraz egzersiz yapın.

Erken kalkıp biraz egzersiz yapın.

Belçika’da yapılan yakın tarihli araştırmalara göre, kahvaltıdan önce biraz egzersiz yapmak kişinin enerji seviyesini artırmaya yardımcı oluyor. Örneğin yoga yapmayı deneyebilirsiniz; veya hiç değilse bedeninize çok fazla yüklenmeden esneme ve gerinme hareketleri yapmak günün geri kalanı için enerjinizi yerine koyar; ayrıca mutlu eder.

7:30 

Duşa girin.

Egzersizin ardından alacağınız kısa bir duş; bu esnada kendiniz, hedefleriniz ve tutkularınız üzerine düşünmek, henüz bu saatte motivasyon sağlayacak bir meditasyon seansı etkisi yaratabilir.

8:15 

Güzel bir kahvaltı edin ve kahvenizi dışarıda için.

Güzel bir kahvaltı edin ve kahvenizi dışarıda için.

Kahvaltıyı atlamayın; erkenden uyanıp hem sporunuzu yaptınız hem de duşunuzu aldınız. Kendinize kahvaltı hazırlayın; hem modunuzu hem de enerji seviyenizi yükseltmeye yardımcı olacaktır. Sonrasında ise kısacık bile olsa dışarı çıkın ve kahvenizi için. Vücudunuzun gün ışığı görmesi, uyku getiren ve uyuşukluk yapan melatonin hormonunu daha dengeli salgılamanıza yardım eder.

8:30

Öğleden önce iş başvurularınızı yapın.

İşsizlik döneminde iş ararken ihmal etmemeniz gereken bir şey varsa o da ilanlara yayınlandıkları gün başvurmak! Aksi halde yüzlerce başvuru arasında sizin özgeçmişinizi incelemeye inanın hiç sıra bile gelmeyebilir. 

Özgeçmişinizi güncel tutun ve her başvuru için ayrı bir önyazı hazırlamaya özen gösterin. Hatta farklı işler için, farklı yetenek ve deneyimleri ön plana çıkaran özgeçmişleriniz olsun. Hedefiniz kısa zamanda iş bulmak ise, bu sizin önceliğinizdir ve bu işi öğleden önce halledip tamamlayın.

9:00 – 12:00

Öğle yemeği ve yürüyüş vakti

Öğle yemeği ve yürüyüş vakti

E o kadar çalıştınız.. Ara verin ve öğle yemeğinizi mümkünse açık havada yemeyi deneyin. Ardından da biraz yürüyüş yapın; hem yemek mahmurluğunu atıp güzelce sindirir, hem de beyninize oksijen takviyesi yapmış olursunuz. 

12:00 – 13:00

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kısa vadeli iş imkanlarını araştırın.

Kısa vadeli iş imkanlarını araştırın.

Başka bir geliriniz yoksa ve masraflarınızı karşılayacak bir birikiminiz de yoksa, işsizlik hiç eğlenceli olmuyor malum. Dara düşmemek için kısa vadede neler yapabileceğinize, dönemsel imkanlara bir göz atın. Belki de yalnızca kendi hobileriniz ve yeteneklerinizle bir şeyler üretip satabilirsiniz; böyle şeyleri bir araştırın.

13:00 – 14:00

Yepyeni bir beceri edinin.

Madem vaktiniz var; niçin bir şey öğrenmeyesiniz? Buna geniş geniş daha da çok vakit ayırabilirsiniz. Henüz günün ortasındayız. Yenilerini kazanabileceğiniz ya da hali hazırda mevcut becerilerinizi geliştirebileceğiniz birçok online ve üstelik ücretsiz eğitim imkanı bulunuyor. İlgi alanınıza ya da kariyer imkanlarınıza göre kendinize bir konu seçin; yepyeni bir şey öğreniyor olmak da çok iyi hissettirecektir.

14:00 – 15:00 

Networking'in önemini ihmal etmeyin.

Networking'in önemini ihmal etmeyin.

İş bulabilmek için genellikle insan ilişkilerinden yardım almak oldukça faydalı oluyor. Her gün bir saatinizi, yardımı olabileceğiniz düşündüğünüz insanlarla iletişime geçmeye, mevcut ilişkinizi geliştirmeye, buluşma ayarlamaya ayırabilirsiniz.

15:00 – 16:00

Bir programa gönüllü olun.

Bir programa gönüllü olun.

Moralinizi yüksek tutmak ve faydalı hissetmek için herhangi bir gönüllülük projesine katılmayı düşünebilirsiniz. Böylelikle hem bütüne bir katkınız olacak hem de yeni insanlarla tanışarak iş bulma ihtimalinizi artırmış olacaksınız.

16:00 – 18:00

Son olarak, sosyalleşip stres atın.

Son olarak, sosyalleşip stres atın.

Hakikaten de oldukça verimli bir gün geçirdiniz. Zaten muhtemelen bu tarz bir programı iyi kötü uygulayabildiğinizde kendinizi de bu saatlerde çok daha iyi hissediyor olacaksınız. Yoğun bir günün ardından, boş vaktinizi sevdiklerinize ayırın. Sevdiklerinizle vakit geçirmek, moralinizi korumaya yardımcı olacaktır.

18:00 – 23:30

İçeriğin Devamı Aşağıda

Elbette saati saatine uygulamak şart değil. Herkesin en verimli saatleri farklılık gösterir. Ancak maddelerin ihmal edilmeyecek kadar mantıklı olduğunu; işsizlik döneminde kendi programımızı oluştururken akılda tutmak gerektiğini söyleyebiliriz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
45
11
7
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
_orca_

Mado'da kahvaltı yapıp kahvemi içmeden iş arayamıyorum şekerim.

Harun Aksoy

O arada bunları yapacak para dediğimiz şeyi nerden bulalım

Libra Bradley

issizlikten hobi sahibi olayim dedim fotograf ilgimi cekti gaza geldim bi makine aldim ve sonra anladim ki bu is sahibi olanlarin yapacagi bir hobiymis ne pa... Devamını Gör