Görüş Bildir
Haberler
İşkence Anının Kayıtları Ortaya Çıktı: Katil Zanlısı Polis, 'Beni Öldüreceksin Adamım' Diyen Floyd'a 'O Zaman Bağırmayı Kes' Demiş

İşkence Anının Kayıtları Ortaya Çıktı: Katil Zanlısı Polis, 'Beni Öldüreceksin Adamım' Diyen Floyd'a 'O Zaman Bağırmayı Kes' Demiş

ABD'de polis şiddeti nedeniyle hayatını kaybeden ve ülke çapında protestolar düzenlenmesine neden olan George Floyd'un, katil zanlısı polis tarafından boğazının sıkıştırıldığı anların kayıtları ortaya çıktı.

Kayıtlarda zanlı polis Chauvin'in, 'Beni öldüreceksin adamım' diyen Floyd'a, 'O zaman bağırmayı kes' dediği anlaşılıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

En az 20 kere 'nefes alamıyorum' demiş

En az 20 kere 'nefes alamıyorum' demiş

ABD'de ırkçı bir polis tarafından gördüğü işkence sonucu yaşamını yitiren George Floyd ile zanlı Derek Chauvin arasındaki konuşmaların kayıtları ortaya çıktı. 

Sputnik Türkiye'nin haberine göre mahkemede, Chauvin'in üniformasında bulunan polis kamerası tarafından kaydedilen görüntülerin deşifresi yayınladı. Kayda geçen konuşmalarda George Floyd'un en az 20 defa 'Nefes alamıyorum' dediği tespit edildi.

Kayıtlarda, polis memuru Chauvin'in Floyd'a bağırmamasını ve 'nefes almak için oksijene ihtiyaç duyacağını' söylediği anlaşılıyor.

Polis tarafından yerde nefessiz bir şekilde tutulan Floyd'un ayrıca, 'Anne, seni seviyorum, çocuklarıma onları sevdiğimi söyle, öldüm' ifadelerini kullandığı da tespit edildi.

'Biraz suya ihtiyacım var'

'Biraz suya ihtiyacım var'

George Floyd'un son sözlerinin açıklandığı mahkemede ayrıca, yaklaşık 9 dakika boyunca polis tarafından boynuna bastırılan Floyd'un birçok kere yardım talebinde bulunduğu ve şunları söylediği açıklandı:

'Dayanamıyorum, ben klostrofobiğim. Karnım, boynum ağrıyor, her şey acıtıyor. Biraz suya ihtiyacım var, lütfen. Lütfen? Nefes alamıyorum.'

Polis memuru Derek Chauvin'in ise, kendisine 'Beni öldüreceksin adamım' diyen Floyd'a 'O zaman bağırmayı kes, nefes almak için oksijene ihtiyacın var' dediği görüldü.

Diğer polis memurunun 'yan yatırma' teklifini reddetmiş

Diğer polis memurunun 'yan yatırma' teklifini reddetmiş

Zanlı Chauvin'in, diğer polis memuru Lane'in 'Floyd'u yan yatırma' teklifine karşı çıktığı ve o şekilde kalmasında ısrar ettiği de kayıtlarda ortaya çıktı. Chauvin, kayıtlarda 'Hayır, bu şekilde kalacak' diyor.

ABD basınına göre kayıtlar, Lane'in avukatı tarafından yapılan girişimler sonucunda yayınlandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
132
67
24
6
3
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Zencilerin olduğu bir hapse atsalar keşke...

Ersin İdmanyurdu

sülaleni skim senin piç!

Kürtlerin yaşamları değerlidir. Kürt lives Matter

SALİH NARİN

İnsanların yaşamları değerlidir.