Görüş Bildir
Haberler
IŞİD 'Hicret Kılavuzu' Hazırladı: Türkiye'ye Doğrudan Gelmeyin

IŞİD 'Hicret Kılavuzu' Hazırladı: Türkiye'ye Doğrudan Gelmeyin

FreiGeist
04.03.2015 - 17:02
İçeriğin Devamı Aşağıda

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), örgüt safında savaşmak isteyen Batılılar için bir kılavuz hazırladı. İnternet üzerinden paylaşılan 50 sayfalık kılavuzda, ‘müstakbel militanlara' gelirken nelere dikkat etmeleri ve hangi yolları kullanmaları gerektiği tarif ediliyor.

IŞİD, Türkiye'nin Suriye'ye geçişi zorlaştırması üzerine Avrupalı cihatçılar için yeni bir kılavuz hazırladı. ‘İslam Devleti'ne Hicret-2015' adlı 50 sayfalık İngilizce kılavuzun kapağında Şanlıurfa Havaalanı, Akçakale Sınır Kapısı ve Rakka'nın işaretli olduğu bir harita yer alıyor:

‘AKÇAKALE'DEN SURİYE'YE DOĞRU OLABİLDİĞİNCE HIZLI KOŞUN'

'2012-2014'te Suriye'nin Babüsselam (Öncüpınar) veya Baas el Havva (Cilvegözü) sınır kapılarından geçmeden önce bir arkadaşla buluşup dini olmayan bir görüntüyle Suriye sınırına ulaşılırdı. Türk sınır muhafızları vize verirdi. Sonrasında kişi sınır kapısı yakınındaki sığınmacı kampındaki kişilerle buluşurdu. Güncel yöntemdeyse (2014/2015) ‘hicret' edenlerin çoğu Türkiye'ye ulaşıp bir otele gidiyor ve Twitter'la iletişime geçiyor. Kontakları Suriye'den geliyor ve otelde buluşuyor. Güvenlik için sınır geçişi öncesi buluşma büyük önem taşıyor. Şanlıurfa'ya gidiliyor. Tel Abyad (Akçakale) sınırında kapı bulunmuyor. Ancak sınır boyunca asker bulunabiliyor. Sınırı geçmeden önce etrafta kimsenin olmadığından emin olunuyor ve Suriye'ye doğru olabildiğince hızla koşuluyor. Sınır geçilince bir otomobile biniliyor ve Rakka'ya gidiliyor.'

‘AİLELERİNİZE BİLGİ VERMEYİN'

Habertürk'ün haberine göre, örgüt, yolculuğa ‘turistik seyahat' izlenimi vermek için Türkiye'ye doğrudan değil, Yunanistan ve İspanya gibi ülkelerden aktarmalı uçuşların tercih edilmesini istiyor. İnandırıcılık için uçak biletinin ‘gidiş-dönüş' alınması gerekiyor. İlk uçuştan sonra Türkiye'ye deniz veya karayoluyla geçmenin daha güvenli olacağı da vurgulanıyor. Ayrıca cihatçıların bu yolculuklarından ailelerini bile haberdar etmemeleri gerekiyor.

‘TÜRKİYE İNTİKAM SALDIRISINDAN KORKUYOR, O YÜZDEN ORADA RAHATIZ'

Kitapçıkta, IŞİD'e katılacak olanlar, Türkiye'ye ulaştıktan sonra gizlilik içinde hareket etmeleri ve talimatları izlemeleri konusunda uyarılıyor. Gelenlerin otele yerleştikten sonra Suriye'den birileriyle temasa geçmesi ve gerektiğinde IŞİD'in ‘güvenli evlerine' yerleştirileceği anlatıldıktan sonra şöyle deniyor:

'Bu evlerin büyük bölümü sadece erkeklerin kalmasına uygun. Suriye'ye gitmek isteyenlerin büyük bölümü burada konaklıyor. Burada sahte kimlik, pasaport, vizeler yapılabiliyor. Evler gizli ve bulmak çok zor. Bu evleri bulmak için IŞİD'in kendilerine ‘tezkiye' denilen güven mektubu sahibi kişilerle iletişim kurmak gerekiyor. Unutmayın Türk istihbarat servisleri IŞİD'in hiçbir şekilde dostu değildir. IŞİD sempatizanlarını hapsetmeye çalışırlar. IŞİD üyelerinin Türkiye'de huzur içinde olmasının tek nedeni, Türkiye'nin intikam saldırısından korkmasıdır' deniliyor.

EN FAZLA EL ÇANTASI, SIRT ÇANTASI VE BAVUL

Kılavuzda IŞİD'e katılacakların yanında götürmesi istenen eşyaların ayrıntılı listesi de bulunuyor. ‘Hicret' edeceklere yanlarında bir el çantası, bir sırt çantası ve bir bavuldan fazlasını getirmemeleri vurgulanıyor.

Bu çantalarda yer alması tavsiye edilen eşyalarsa şöyle: El çantası (İçinde silah, kesici alet, sıvı ve patlayıcı olmamalı), pasaport, uçak biletleri, cüzdan, nakit para, cep telefonu, kulaklık ve şarj aleti, mendil, küçük LED fener, yara bandı, gözlük ve güneş gözlüğü, kâğıt ve kalem, birkaç ilaç, 24 saat içinde hayatta kalmanızı sağlayacağını düşündüğünüz her şey.

‘YAKALANIRSAN YALAN SÖYLE'

IŞİD'e katılacaklara yakalanma durumunda sakin olmaları ve niyetleri ve nereye gittikleri sorularına yalan cevaplar vermeleri isteniyor. Kılavuzda ayrıca yalnız, çocuğuyla ve birkaç kadınla IŞİD'e katılmak isteyenler için özel tavsiyeler veriliyor. Kadınlar ‘mahremi' yani nikâh düşmeyen bir erkek olmadan seyahat etmemeleri için uyarılıyor, taksiye binecek ve SIM kart alacak kadar Türkçe bilmeleri gerektiği de öğütleniyor.

Kaynak: http://tr.sputniknews.com/ortadogu/20...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0