Görüş Bildir
Haberler
IŞİD'den ayrılma sebebini açıkladı!

IŞİD'den ayrılma sebebini açıkladı!

05.03.2015 - 09:10 Son Güncelleme: 05.03.2015 - 11:13

Suriye'de ve Irak'ta faaliyetlerini sürdüren IŞİD'den çeşitli bahanelerle kopmalar sürüyor.

2 ay önce IŞİD'e katılan ve daha sonra ayrılan Ebu Derda El Tiftinazi, Suriye'de muhaliflere yakınlığıyla bilinen El Dorar sitesine IŞİD örgütünden ayrılma nedenlerini açıkladı.

Ebu Derda El Tiftinazi yapmış olduğu açıklamada, Suriye’de IŞİD kontrolünde bulunan Rakka kentinde emniyet birimince bir tahkikata tabi tutulduğunu belirterek sorunların burada başladığını ve gelişen olaylar üzerine IŞİD’den ayrıldığını ifade etti.

El Dorar’a açıklamalarda bulunan El Tiftinazi konuşmasına şöyle devam etti.

Tahkikat alanında sorguya tutulmadan önce soru soranın yüzünü görmemem için gözümü kapadılar ve bana birkaç soru yönelttiler.

Nusret ve Ahraruş Şam ile rejim çatışması durumunda hangisi ile beraber savaşırsın, Ahraruş Şam ve Nusret Cephesi ile mi yoksa rejimle mi?Bende Esed rejimin Kafir olması sebebi ile Esed rejime karşı Ahraruş Şam ve Nusret Cephesi yayında Esed ordusuna karşı savaşırım dedim.

IŞİD sorgucusu bana ilk savaş açılacak kişilerin Esed rejimi değil de Mürtedler olduğunu söyledi.

Bende bu cevap üzerine Ahraruş Şam ve Nusret Cephesi içinde Müslümanların olduğunu dile getirdim. Ebu Derda Eldorar Spikerine konuşmasının devamında eğer IŞİD sorgucusuna Ahraruş Şam ve Nusret Cephesi ile savaşmak istemediğimi söyleseydim beni 'mürted ilan edip, boynumu vuracaklardı.' diyerek açıklamalarını sürdürdü.

IŞİD sorgucuları sorulan sorulara verdiğim cevaplar üzerine sosyal medya hesaplarını teftiş etmeye başladı.

Amaçları benim sosyal medya hesabımda Ahraruş Şam ve ya Nusret Cephesi ile ilişki içinde olup olmadığımı, sözlü olarak onlara destek verip vermediğimi, onları tekfir edip etmediğimi veya örgütü övüp övmediğim kontrol etmekti.

Daha sonra Nusret Cephesinden IŞİD’e biat için gelen yaklaşık 120 kişiye bölgeye geldi.

IŞİD mensupları Nusret Cephesinden ayrılıp IŞİD’e katılmak isteyenlere önce eskiden Nusret Cephesi saflarında olmaları hasebiyle kendilerinin mürted olduklarını kabul etmeleri bildirilirken, açıklamadan sonra tevbe eden eski Nusret Cephesi savaşçılarının biatleri kabul ettiler

Kaynak: http://www.urfa.com/isidden-ayrilma-s...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0