Görüş Bildir
Haberler
IŞİD Suriye'de 2 Rus Pilotu Öldürdü

IŞİD Suriye'de 2 Rus Pilotu Öldürdü

Rusya Savunma Bakanlığı, Palmira şehri yakınlarında Suriye ordusuna ait bir helikopteri IŞİD’in düşürmesi sonucunda 2 Rus pilotun öldüğünü duyurdu. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

IŞİD’in Suriye'nin Palmira şehri yakınlarında Suriye ordusuna ait Mi-25 tipi helikopteri düşürdüğünü belirten Rusya Savunma Bakanlığı, olayda iki Rus pilotun hayatını kaybettiğini duyurdu.

Sputnik'in aktardığına göre bakanlık açıklamasında, Suriye ordusuna ait bir Mi-25 helikopterinin test uçuşunu gerçekleştiren Rus pilotların, Suriye ordusunun IŞİD mevzilerini vurmaları yönündeki talebini yerine getirerek IŞİD militanlarına hava saldırısı düzenledikleri sırada saldırıya hedef oldukları bildirildi.

Açıklamada, “Rus mürettebatın yetenekli manevraları teröristlerin ilerlemesini engelledi. Helikopter mühimmatı tükendiğinde ve aksi yöne ilerlemeye başladığında yerden terörislerin açtığı ateş sonucu vuruldu ve Suriye ordusunun kontrolündeki bölgeye düştü” denildi. 

Hayatını kaybeden Rus pilotların isminin Riyafagat Kabibulin and Yevgeniy Dolgin olduğu ifade edildi.

Silahlı radikal ve ırkçı grupları takip eden SITE Intelligence istihbarat ve danışmanlık şirketi, IŞİD’in olayı üstlendiğini belirtti.

Sputnik NewsAFP

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Berk

Aslında bu duruma üzülmem gerekir; çünkü bir terör örgütü, dünyanın en güçlü devletlerinden olan Rusya'nın bir askeri helikopterini düşürüyor. Bu çok vahim b... Devamını Gör

TC Mehmet Temiz

durum dediğiniz gibi vahim ötesi.. havaalanı saldırısında adam başı 100 lira isteyen taksicileri, mavi marmarada 2şer milyon dolar tazminatı kabul edip dosya... Devamını Gör