Görüş Bildir
Haberler
Irak içişleri Bakanı, IŞİD Saldırıları Sonrası İstifa Etti

Irak içişleri Bakanı, IŞİD Saldırıları Sonrası İstifa Etti

Irak'ın başkenti Bağdat'ta yaşanan ve IŞİD'in üstlendiği kanlı saldırının ardından İçişleri Bakanı istifasını verdi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gabban, Bağdat'ta yaptığı basın toplantısında, Bağdat'ın merkezindeki Karrada semtimde meydana gelen ve 200'den fazla kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıya değinerek, devletin ülkedeki güvenlik ve istihbarat sisteminin başarısız olduğunu söyledi. Gabban, 'Başbakan İbadi'ye istifa mektubumu sundum. Bu kararımı geri çekmem güvenlik sisteminde reformların yapılmasına bağlıdır.' dedi

Bağdat ve diğer kentlerdeki güvenlik sisteminin ordu değil İçişleri Baknalığı'na bağlı polis teşkilatına teslim edilmesi gerektiğini dile getiren Iraklı Bakan Gabban, 'Ordu güçlerini şehir içerisinde konuşlandırmak ve bu yerlerin güvenliğini İçişleri Bakanlığına teslim etmemek güvenlik sorunlarının ihlallerinin devam edeceği anlamına gelir.' dedi.

Gabban, Karrada'daki saldırıyı gerçekleştiren eylemcinin ülkenin doğusundaki Diyala kentinden Bağdat'a geldiğini belirtti.

İşgal sonrasının en büyük ikinci saldırısı

İşgal sonrasının en büyük ikinci saldırısı

Irak'ın başkenti Bağdat, 3 Temmuz günü ABD işgali sonrası en büyük ikinci saldırının hedefi oldu. Can kaybı 213'ü bulurken, saldırıyı IŞİD üstlendi.

Ülkedeki en büyük saldırı, 14 Ağustos 2007'de Ninova'da düzenlendi. El Kaide'nin 5 petrol tankeriyle gerçekleştirdiği saldırıda en az 400 kişi öldü.

AFP ve AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
99
9
6
4
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
anonymous

en azından istifa edecek onurları varmış ama bizimkiler bi gün bile dayanamadı derler, Allah şehitlerin ailelerine sabır versin

Freya

Adamların ülkelerinin ciddi bir kısmı bildiğin IŞİD kontrolünde, bizim gibi uzun demokrasi geçmişi falan da yok buna rağmen başkentteki terör saldırısından s... Devamını Gör

Yusuf Kadıoğlu

Bizimkileri örnek alsınlar birazcık. Paralel yaptı, ihmal yok, kınıyoruz. Bu üç item sizi dünya lideri yapıyor. Irak bunu bir düşünsün.