Görüş Bildir
Haberler
Instagram'daki 'Tahran'ın Zengin Çocukları'na Sansür İddiası

Instagram'daki 'Tahran'ın Zengin Çocukları'na Sansür İddiası

FreiGeist
15.10.2014 - 12:48 Son Güncelleme: 15.10.2014 - 14:37

Instagram'ın Zengin İranlı Gençlerinin Hayretler Ettirici Fotoğrafları

İçeriğin Devamı Aşağıda

İran'ın zengin çocukları, Instagram'da hesap açtı. Paylaştıkları fotoğraflar hem çok şaşırttı, hem de olay oldu. Hesapta İranlı zengin gençlerin abartılı yaşam tarzı, genç kızların başı açık hatta bikinili fotoğrafları İran'da çok konuşuldu.

Sosyal medyada Rich Kids of Instagram (Instagram'ın Zengin Çocukları) adlı hesaptan ilham alarak açılan Rich Kids of Tehran (Tahran'ın Zengin Çocukları) hesabı dünya medyasının dikkatini çekti ve haber konusu oldu.

Hesapta yapılan paylaşımlar haber konusu olunca İran yönetiminin hesaba sansür uyguladığı öne sürüldü.

Hesabın yöneticisi ise sansürden bahsetmeyerek 'Sayfamızı yanlış yapılan tanıtımdan dolayı kapatmış bulunuyoruz' açıklamasını yapmakla yetindi.

Hesap daha sonra açılmasına rağmen daha önceki paylaşımlarının neredeyse hepsinin silindiği gözlerden kaçmadı. Hesapta şu anda sadece 4 fotoğraf bulunuyor. Buna rağmen takipçi sayısı ise halen 100 binin üzerinde.

Bu hesaba tepki olarak başka bir Instagram hesabı, Poor Kids of Tehran (Tahran'ın Fakir Çocukları) kuruldu. Bu hesap da İranlı gençlerin sıradan ve hatta fakir yaşam tarzlarından örnekler sunuyor. Ancak hesap 'İran'ın Zengin Çocukları' kadar ilgi görmemiş olacak ki takipçi sayısı 4 bin civarında.

Kapatılan 100 bin takipçili hesabın yerine açılan Therichkidsoftehran Instagram hesabı ise şimdilik 2 bine yakın takipçiye sahip.

Akşam

Kaynak: http://www.aksam.com.tr/yasam/tahrani...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0