Görüş Bildir
Haberler
İmamoğlu'ndan Nurettin Yıldız'a Videolu Yanıt: 'Kadınlar Tek Başına Değil Araba, Metro Treni Bile Kullanır'

etiket İmamoğlu'ndan Nurettin Yıldız'a Videolu Yanıt: 'Kadınlar Tek Başına Değil Araba, Metro Treni Bile Kullanır'

İlahiyatçı Nurettin Yıldız'ın, kadınların tek başlarına 90 kilometreden fazla araç kullanmalarının dinen caiz olmadığı yönündeki açıklamasına karşılık, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan dikkat çeken bir yanıt geldi. İmamoğlu, 'Kadınlar değil araba, tek başlarına metro treni bile kullanırlar' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Sosyal Doku Vakfı Başkanı ve ilahiyatçı Nurettin Yıldız'ın, kadınların araç kullanmalarına yönelik açıklamasına, Twiter hesabından paylaştığı bir video ile isim vermeden yanıt verdi. İmamoğlu'nun Twitter hesabından paylaştığı videoda, İstanbul'da makinist olarak görev yapan Arzu Özaydın yer alıyor. Özaydın, mesleğini zorluklara rağmen severek yaptığını anlatıyor, ayrıca bu işi hemcinslerine de tavsiye ediyor. Metroda seyahat eden yolcular da, kadın vatmanların da olmasından memnun olduklarını dile getiriyor. 

İmamoğlu, videoyu 'Kadınlar değil araba, tek başlarına metro treni bile kullanırlar. Tüm kadın makinistlerimize hayırlı yolculuklar ve başarılar dilerim' mesajı ile paylaştı.

İşte İmamoğlu'nun paylaştığı video 📹

Ne olmuştu?

Sosyal Doku Vakfı Başkanı ilahiyatçı Nureddin Yıldız, sosyal medyada bir kadın takipçisinden gelen “Ehliyet alsam, araç kullansam günah mı olur?” sorusuna verdiği yanıtta, kadınların 'yanlarında mahremleri olmadan 90 kilometreden fazla araba kullanmalarının dinen yasak olduğunu' söylemişti. Bu yanıta sosyal medyadan büyük tepki gelmişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
523
247
35
22
17
6
6
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Leyla Güven

Gemi de kullanıyoruz, onu unutmayın ;)

suna kara

Boşuna kızmayın adama, “Ehliyet alsam, araç kullansam günah mı olur?” diyen öküzler tükenmedikçe bu adamlar var olacaktır.

snooopy

Hayır herşeyi geçtim neden 90 km? 90 km'yi neresinden uydurmuş akılsız yaratık?

Eylül Özdemir

Kanka kuranda yazıyor okumadın mı? Tam olarak şu yazıyor 'Kadınların herhangi bir eylemde 90 sayısı üstüne çıkması yasaktır.'